Connery

Test: Sony Xperia 5 II

Sony rammer alle tangenterne med deres lille androidraket

6 ud af 6 stjerner

Allerede inden jeg havde den i hånden, lød Sony Xperia 5 II som en god idé. Smartphonen er godt nok byder på et 6.1" stort display er egentlig en mindre smartphone - der kan holde et bredt billedformat, takket være Sonys dedikation til det smalle 21:9 skærmformat. 

Smartphonen er måske det mest spændende udspil fra Sony i en længere periode - hvor deres smartphones ikke har haft den største appeal på markedet - den mindre smartphone byder nemlig på praktisk talt alt man kunne ønske, med trådløs opladning som den eneste fraværende "flagskibs"-funktion. Masser af power og gode hensigter, pakket ind i en smal og undertonet pakke. 

ANNONCE

Xperia 5 II er en smartphone der pleaser dem, der ikke vil følge flokken. Sony har gjort en dyd ud af, at skabe en smartphone der kan alt du ønsker og så lidt til. 

Det betyder også at du finder et jack-stick, en feature der praktisk talt er udryddet fra andre smartphones anno 2020 - det pleaser lydentusiaster, der ikke ønsker at tage skiftet til trådløs lyd. 

Det er også muligt at udvide de 128 GB indbyggede lager, ved at smække microSD kort i. På den måde slipper du for at betale boksen for unødvendig lagerplads - men har friheden til at opgradere, med et forholdsvist billigt hukommelseskort. 

ANNONCE
Sony Xperia 5 II sammenlignet med Xperia 1 II - Test: Sony Xperia 5 II Sony Xperia 5 II sammenlignet med Xperia 1 II

Sony har endelig fået regnestykket til at gå op

Fans af Sony har længe sukket over, at de mange forskellige divisioner af Sony, som gør det godt - ikke har været ordentligt integreret i Sonys smartphones. Det virker til at Sony langt om længe har knækket nøden - og gjorde det vel egentlig med den større flagskibsmodel Sony Xperia 1 II, der udkom tidligere i 2020. 

Er Sony gode til at lave kameraer? Ja
Er Sony gode til at lave lydprodukter? Ja
Er Sony gode til at lave TV? Ja
Har Sony et kæmpe katalog af underholdningsprodukter, herunder film og musik? Ja
Hvordan med gaming? Nåh ja. 

Alle de forcer, som elektronikgiganten sidder med, har hver for sig været repræsenteret som features i tidligere smartphones, men det virker som om, at man langt om længe har formået at binde det hele sammen - og i den mindre Sony 5 II, er det hele tilgængeligt, i et format som folk efterspørger: Et potent alternativ til de to-håndsbetjente flagskibe. 

ANNONCE

Sony Xperia 5 II formår at kombinere alle de gode features. Rejsen dertil har været lang - men da man fra Sonys side begyndte at fokusere på 21:9 skærmformatet, som Hollywood elsker - og at lave et mobilkamera, der trækker fra Sonys massive erfaring. Det virker bare. 

ANNONCE

Så hvad er det for en størrelse?

Xperia 5 II er bygget til at kunne det hele. Udstyret med de potente processorer (Snapdragon 865) er der flagskibskræfter nok, til at bære smartphonens aspirationer. 

Skærmen er en hammerflot OLED skærm, med HDR-funktion og lynhurtig 120 Hz opdateringshastighed og en Bravia X1 billedprocessor. Ikke den største skærm af slagsen, men en dimension der passer meget godt til det 4000 mAh batteri, der giver "all-day" power - som holder i den rigtig gode ende af spektret. 

ANNONCE
Test: Sony Xperia 5 II

Kameraet består af tre objektiver - tre gange 12 megapixel, Et wide og et ultrawide med Dual Pixel-technologi og et telefoto-objektiv med 3x optisk zoom. 

Det er et virkeligt godt kamera - især hvis du nørder med fotos. Sony har nemlig også pre-installeret en "pro"-app, der giver dig 100% kontrol over alle settings - hvilket er en herlig leg. Man kan dog også sagtens bruge det almindelige kameraprogram, til at lade telfonen tage de smarte valg for dig - og skyde fine mobilfotos uden besvær.

Video er også en af forcerne på smartphonen. 5 II er den første smartphone i verden, der kan optage slowmotion i 4K HDR med 120 billeder i sekundet - og desuden kan man generelt styre billedhastigheden fra 24 til 120 billeder i sekundet - i 4K hele vejen igennem. 

ANNONCE

Hvad kan man eller sige? 

Sony Xperia 5 II byder selvfølgelig på et væld af funktioner om er muliggjort af Snapdragon-chipsettet. Der er 5G neværk. Der er lynhurtig WiFi 6 understøttelse. Der er hurtigopladning (op til 50% på 30 minutter). Der er faktisk ikke meget man savner. 

ANNONCE
Test: Sony Xperia 5 II

Sony Xperia 5 II er en ulv i fåreklæder

Den ser harmløs ud, men kan sagtens bide fra sig. Sonys meget afdæmpede design får ingen til at tænke to gange over hvilken smartphone du sidder med - men den er virkelig elegant, og jeg fryder mig over konstruktionen der ud over en kurvet metalramme holder smartphonen helt flad - den ligger virkelig godt i hånden. 

Sony formår at ramme alle tangenterne, og holder sig på en særdeles konkurrencedygtig pris: 6.499,- kroner er den vejledende salgspris - men diverse udbydere kører allerede nu med bedre tilbud. 

Det her er en smartphone, jeg som anmelder seriøst overvejer at gå ud og købe til mig selv, efter endt test - og det er muligvis det allermest sigende om Sony Xperia 5 II. 
 

ANNONCE
Del

Seneste nyt