Connery

Test: Sony ULT Field 7

Kraftfuld lyd fra standhaftig højttaler

5 ud af 6 stjerner

Sony har masser af erfaring med lyd og højttalere, og med deres seneste produktserie 'ULT', er de gået all in på bassen og de sjovere stunder, som har resulteret i en række bastunge festhøjttalere, der lader dig tage festen med hvor du befinder dig. 

Med ULT Power Sound Series har Sony introduceret tre nye bærbare modeller: ULT Field 1, ULT Field 7 og ULT Field 10, samt et par ULT Wear-hovedtelefoner. Vi har testet den midterste model, ULT Field 7, der fremstår som en stor, relativ bærbar højttaler med en tilsvarende pris. Er den noget for dig? Lad os kigge nærmere...

ANNONCE
Sony ULT Field 7 - Test: Sony ULT Field 7 Sony ULT Field 7

Design og konstruktion

ULT Field 7 skiller sig ud med sit hårdføre og flotte design. Højttaleren er cylindrisk, indpakket i hård plast og beklædt med robust mesh-væv, hvilket giver et både stilfuldt og holdbart udtryk. Med IP67-certificering er højttaleren støv- og vandtæt, hvilket gør den ideel til udendørs brug. Vægten på 6,4 kg gør den dog mindre transportabel end mindre højttalere. Håndtagene på siderne er handy når den skal transporteres, men det er klart en højttaler, der er beregnet til at blive brugt på ét sted ad gangen. I bund og grund minder den mest om en slags moderne fortolkning af den legendariske BoomBox, og det er egentlig ikke et dumt look.

ANNONCE
Sony ULT Field 7 - Test: Sony ULT Field 7 Sony ULT Field 7

ULT Lyd

Lyd er Sonys spidskompetence, og ULT Field 7 skuffer ikke. Højttaleren er udstyret med Sonys 'X-Balanced Speaker Unit' basser og to tweeters, der leverer en kraftfuld og rummelig lyd. Bassen er dyb og fyldig, mens diskanten forbliver klar. Midrange er velafbalanceret, hvilket giver en detaljeret og relativ balanceret lydoplevelse. Specielle lydtilstande kan dog være hit eller miss, afhængigt af musikgenren - det kommer særligt til udtryk i form af ULT-funktionen, der sørger for ekstra bas når den er aktiveret - når den funktion er slukket, er højttaleren ret kedelig og flad i udtrykket.

ANNONCE
Sony ULT Field 7 - Test: Sony ULT Field 7 Sony ULT Field 7

Funktioner

ULT Field 7 er spækket med funktioner. Bluetooth 5.2 sikrer stabil afspilning med en rækkevidde på op til 14 meter. Den understøtter også multipoint-forbindelse, så du kan parre to enheder samtidig. Lydcodecs som SBC, AAC og Sonys eget LDAC-format er alle understøttet, og der er altså rig mulighed for at afspille pæne streaming-formater i god kvalitet.

Højttaleren har også flere praktiske tilslutningsmuligheder, inklusive en 3,5 mm jack, AC-stik, gain-knap, guitar-/mikrofonindgang og en USB-A-port til opladning af enheder. Det bagerste rum, der skjuler indgangsporten er gemt bag en kraftig gummi-klap, der holder elektronikken skærmet af for støv, vind og vejr, når de ikke er i brug.

Brugervenligheden er høj med enkle knapper på toppen af højttaleren. Der er knapper til strøm, Bluetooth, play/pause, lydstyrke og ULT-knappen, der aktiverer to bass-boost-tilstande. Disse knapper er nemme at identificere og giver øjeblikkelig taktil respons når de trykkes ned.

ANNONCE
Sony ULT Field 7 - Test: Sony ULT Field 7 Sony ULT Field 7

Batterilevetid

En af de mest imponerende egenskaber ved ULT Field 7 er batterilevetiden, som Sony hævder kan vare op til 30 timer ved moderat lydstyrke og uden specielle tilstande aktiveret. Jeg har ved høj volumen trukket lige godt 20 timer ud med ULT-bass modes, og det er for mig også en godtaget batteritid, der kan holde musikken kørende i langt de fleste fester.


Sony ULT Field 7 er en højttaler, der leverer stor lyd og masser af funktioner i et robust design. Højttaleren er både er holdbar og alsidig, perfekt til både indendørs og udendørs brug. For dem, der søger en ikke-rygskadende, kraftfuld højttaler til fester og sammenkomster, er ULT Field 7 ikke et dumt valg.

Fordele:

- God lydkvalitet
- Holdbart og stilfuldt design
- Lang batterilevetid
- Gode tilslutningsmuligheder

Ulemper:

- Tung og mindre transportabel
- Specielle lydtilstande er (ingen ULT-sound) er ikke særligt tilfredsstillende

ANNONCE

Pris og tilgængelighed

Sony ULT Field 7 er i handlen nu til en vejledende pris på 2.999 kroner. 

Del

Seneste nyt