Connery

Test: Sonos Sub Mini

Sonos Sub Mini bringer en meget mærkbar forbedring til en enkeltstående soundbar

5 ud af 6 stjerner

Sonos har gennem tiden skabt sig en bred fanskare for deres lydprodukter - der først og fremmest bringer et brugervenligt og funktionelt trådløst lydsystem på banen, med en ret ensartet kvalitet. 

Mens Sonos længe har været godt med på udvalget af højttalere med musik som den primære funktion, har de seneste år budt på en oprustning til hjemmebiografen - og fordelene ved at købe ind i et Sonos-drevet hjemmebiografsystem er let at få øje på, hvis man i forvejen er købt ind i systemet: Multiroom-funktionaliteten, der er alfa og omega for Sonos udbygges. 

Mens Sonos nu har hele tre forskellige soundbars i produktsortimentet - forskellige størrelser til forskellige behov, har der været underbemandet på subwoofer-siden: Sonos Sub har længe været det eneste bud: En forholdsvis stor subwoofer, med et forholdsvist højt prismærkat. 

Derfor har Sonos Sub Mini, der nu er på gaden, været afventet af mange Sonos-fans i lange tider. 

ANNONCE
Sonos Sub Mini - Test: Sonos Sub Mini Sonos Sub Mini

Den nye Sonos Sub Mini, er måske ikke helt så mini som navnet antyder: Med en vægt på 6.35 kilo, er den cylindriske, godt 30 centimeter høje subwoofer stadig væsentligt større end subwoofers der medfølger i den billigere ende af "billig soundbar+trådløs sub"-segmentet, men den pakker altså også et væsentligt heftigere punch - til en højere pris. 

Med en vejledende pris på 3.749 kroner er Sonos Sub Mini dog stadig mærkbart billigere end storebror til 6.299 kroner - og alt andet lige det bedste match til eksempelvis en Sonos Beam Soundbar - til et setup der velvilligt spiller godt op i mindre stuer - ikke balsale. 

ANNONCE

Gennem et par uger har jeg nu haft mulighed - i min 30 kvm stue - for at teste Sonos Sub Mini på tværs og både film og serier, musik og også gaming: En ting er jeg forholdvis sikker på: Sonos Sub Mini bringer en meget mærkbar forbedring til en enkeltstående soundbar - og spiller dybt nok til at være tilfredsstillende for langt de fleste brugeres behov. 

Sonos' nyeste designfilosofi træder kraftigt igennem i Sub Mini - den cylindriske form har et neutralt matteret hvidt/sort finish, med afrundede kanter - og t hul i midten til lydgennemstrømning - en enkelt 'connect'knap nederst på fronten - og mulighed for at trække strømkablet ud fra alle sider af bunden. 

ANNONCE
Sonos Sub Mini - Test: Sonos Sub Mini Sonos Sub Mini

Subwoofer-designs har aldrig været helt lette at ramme lige i skabet, typisk er den en slags gadget som man må indgå et kompromis på i forhold til placering og lyd - og mens Sonos Sub Mini ikke ligefrem falder helt ubemærket ind i indretningen, er den så neutral, at jeg ikke har haft samme impuls til at gemme den væk under sofaen, som med andre subwoofere - en øvelse der i øvrigt også må være med varierende succes - netop fordi den har brug for en frihøjde på mindst 30 centimeter. 

I første omgang placerede jeg subwoofere fra Sonos ud fra den bedst mulige lydposition, uden at stille den midt i rummet hvor man snubler over den - og der har den egentlig klaret sig fint: En hvid subwoofer op ad en hvid væg gør ikke meget væsen af sig. 

Sonos (og andre moderne systemer) har en væsentlig fordel over mere gammeldags Subwoofers - nemlig det faktum, at placeringen ikke er helt så vigtig, takket være - i Sonos' tilfælde - muligheden for at optimere lydbilledet med Sonos Trueplay (Der stadig kræver en iOS enhed for at kunne benyttes). 

ANNONCE
Sonos Sub Mini - Test: Sonos Sub Mini Sonos Sub Mini

Sonos Sub Mini design er ikke bare for at please øjet - det har selvfølgelig funktion. 

Inde i den fine lille lydtunnel, sidder der to 6" basenheder og arbejder overfor hinanden - dette setup neutraliserer lydforvrængninger og sørger for at holde bassen i en balance, der minimere chancen for at skabe unødvendige vibrationer - men masser af dyb bas - og det fungerer ret godt. 

Sonos Sub Mini er designet til at kunne replikere basfrekvenser ned til 25 Hz - et niveau som er lige så lavt som storebror Sonos Sub. Det klarer den ret godt - omend ikke med helt den samme power som storebror producerer. Igen: Jeg er ret godt tilfreds med lyden. 

ANNONCE

Simpel opsætning

At tilføje Sonos Mini Hub til et eksisterende Sonos-system er lige så legende let, som alt andet Sonos. Men i modsætning til Sonos højttalere, har Sonos Sub Mini behov for at blive koblet sammen med en eksisterende enhed, som den skal dele lydsignal med: Optimalt set en Soundbar som Sonos Beam, Sonos Ray eller Sonos Arc - Men også muligt med en højttaler som Sonos One (Her ville det give mening i kombination med 2x Sonos One i stereopar). 

Når først Sub Mini er koblet op med en anden enhed opererer de fremover i samspil som en. Det er let. 

Herfra kan lyden justeres med Sonos Equalizer - ligesom basniveauet kan tweakes med decibelgrader i begge retninger - eller for et hurtigt aftenfix: Sættes på nattilstand, så man ikke generer naboerne eller andre i huset med for meget power på de dybe frekvenser. 

ANNONCE
Sonos Sub Mini - Test: Sonos Sub Mini Sonos Sub Mini

Sonos Sub Mini er en fremragende tilføjelse til Sonos hjemmebiograf-lineup, og vil uden tvivl være et populært valg for rigtig mange, der ønsker at udbygge dybden i en enkelt soundbar med et meget mere kraftfuldt lydbillede. 

Det største ankepunkt ved Sonos Sub Mini, er egentlig en historie der gentager sig fra alt andet Sonos: Prisen er måske lige til den høje side, hvis man kigger direkte på hvor meget lyd man får for pengene - men omvendt er der den ekstra værdi man får i det samlede økosystem, som er svær at argumentere imod: Sonos Sub Mini giver rigtig god mening, hvis du i forvejen har Sonos-produkter - og ingen mening, hvis du ikke har. 

Pris og tilgængelighed

Sonos Sub Mini har en vejledende salgspris på 3.749 kroner og kommer i sort eller hvid. Subben forhandles direkte hos Sonos - men, med et lydprodukt er det selvfølgelig nærliggende at svinge forbi en Hifiklubben, der også forhandler hele Sonos lineuppet. 

ANNONCE
Sonos Sub Mini - Specifikationer
  • Trådløs subwoofer
  • Lyd: 2x 6" basenheder med hver sin class D-forstærker
  • Frekvens: Ned til 25 Hz
  • Dimensioner: Højde 30,5 cm - bredde 23 cm
  • Vægt: 6,35 kg
  • Interface: En enkelt connect-knap
  • Andre funktioner: Understøtter Sonos Trueplay
  • Bruges med: Sonos Ray, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos One, Sonos One SL m.fl.
ANNONCE
Del

Seneste nyt