Connery

Test: Sodastream Duo

Næste generation af miljøvenlige kulsyre-infuserende maskiner.

Sodastream er på banen med deres næste generation af miljøvenlige kulsyre-infuserende maskiner, der kan bespare både din pengepung og miljøet for utallige plastikflasker. De lancerer hele tre nye maskiner - Duo, Terra og Art - hvor vi har kigget nærmere på topmodellen Duo.’ Sodastream har faktisk eksisteret siden helt tilbage i 1970’erne, hvor de blev ‘genfødt’ så at sige på internationale marked i 1998 efter en fusion.

Her blev danskerne også ordentligt introduceret til muligheden for at lave både danskvand og hjemmelavet sodavand i hjemmet og dermed spare penge - og hjælpe miljøet.

ANNONCE
Test: Sodastream Duo

Tanken bag Sodastream er netop at skære ned på forbruget af plastik, så man i stedet for at have et heftigt årligt forbrug af flasker med sodavand og danskvand, kan lave det selv med en genanvendelig flaske og egen kulsyrepatron - her kan man så vælge blot at tilføre kulsyre til vandet eller spæde op med alskens forskellige sirupper med smag.

Hvad enten man er til hjemmelavet cola, farverige smage eller frugtige drikke.

Kampen mod plastik er mere omtalt end nogensinde i 2022 og derfor er Sodastream stadigvæk en vigtig spiller i forhold til at finde en nem og håndterbar måde at skrue ned på køb af plastikflasker - og her kommer den nye model DUO ind i billedet.

ANNONCE
Test: Sodastream Duo

Minimalisme og simplicitet

I forvejen er det uhyre nemt at forvandle postvand fra vandhanen til danskvand med de gamle maskiner fra Sodastream - men nu har den fået Quick Connect, som sørger for en idiotsikker og nem måde at montere kulsyrepatronen.

Det er vitterligt blot at åbne pakken efter købet, knappe bagsiden op på maskinen og sætte kulsyrepatronen bagi. Derefter skal man blot dreje på en knap, der åbner den nærmest rumskibsdør-lignende låsemekanisme, sætte flasken og sætte den på plads igen.

3-5 tryk senere er der læskende danskvand!

På toppen sidder en stor, cirkulær knap, som man blot trykker ned et sekund af gangen, indtil man har den ønskede mængde kulsyre.

Trykket i flasken gør, at den begynder at ‘sive’ kulsyre, når du har nået minimumsgrænsen (ca. efter 2-3 tryk) - så ved man, at man blot skal give den et par tryk mere, hvis man elsker mange bobler i sin danskvand.

Det er forbavsende simpelt. Og heldigvis lige det man håber på i forhold til at bidrage med nemhed i hverdagen, så man aldrig løber tør for kulsyreholdige drikke.

Den medfølgende kulsyrepatron giver op til 60 liter danskvand, inden den skal tankes op igen - og det rækker ret langt på literen, som man siger.

ANNONCE
Test: Sodastream Duo

Nu med glasflaske

Selvom det ikke er en decideret opgradering på teknologi-fronten, så er en af de største tiltag på Duo-maskinen, at der nu medfølger en glasflaske og ikke kun den gængse plastflaske.

Som noget nyt ved Duo-modellen kan man nu nemlig også tilføre kulsyre til en medfølgende glasflaske, som er lidt mere dekorativ og fleksibel end den gængse plastikflaske med sort bund.

Den er lavet i ren glas og har hverken logo eller den sorte plastbund, så du dermed bedre kan argumentere for at smide den på bordet til gæsterne. Designmæssigt holder de en meget minimalistisk tone med rene linjer og kompakte løsninger - og det skal ikke være nogen hemmelighed, at det må være en udfordring at gøre Sodastream-maskinerne ‘stå fremme’-venlige, når man tænker på, at man skal skjule den store gasflaske.

Størrelsen gør, at den ikke er så nem at finde en plads til i køkkenskabene, men det er også meningen, at den skal stå fremme til praktisk brug i hverdagen - og selvom den måske ikke er så dekorativ, at den bliver stillet forrest i Bo Bedre-segmentet af køkkenet, så synes jeg de er kommet godt omkring problematikken med at holde den i sort og metal og uden de store dikkedarer på designoptimeringen.

ANNONCE
Test: Sodastream Duo

Samlet set

Sodastream Duo lever op til forventningerne - en forbedret funktionalitet, som gør det endnu mere simpelt at dispensere kulsyre i vandet. Og vigtigst af alt - i monteringen af flasken og opsætningen af maskine i et omfang, hvor både børn og voksne kan være med. Der er ikke de store groundbreaking nye tiltag på den nye Duo-maskine, men den har fået et mere minimalistisk look, en glasflaske, som gør gæsteserveringen af danskvand mere pyntelig og så er hele kampen mod plastikforurening i miljøet blevet en tak nemmere på hjemmefronten.

Den vejledende salgspris for en Sodastream Duo ligger på 1199 kroner inklusiv kulsyrepatron. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce