Connery

Test: Samsung Sero - Bloggerskærmen lever!

Samsung The Sero er et genialt all-in-one tv - i 43"

5 ud af 6 stjerner

Da Samsung først viste deres roterende livsstils-tv ‘The Sero’ frem på en techmesse i Berlin, var jeg hurtig til at kalde det et influencer-tv. Men jeg var også ret fascineret.

The Sero er nemlig en ret unik sag. Tv’et er pakket ind i et ret genkendeligt design, og så er der den vigtigste feature: Det er motoriseret og skærmen kan dreje 90 grader - hvilket betyder, at man både kan benytte tv’et i det traditionelle horisontale bredformat - men også vertikalt, det såkaldte højformat, der først ægte blev gjort populært og mainstream med introduktionen af snapchat, og derefter TikTok og Instagram Stories. 

I dag er der dedikerede streamingtjenester, der serverer indhold produceret til højformat, men der er nok ingen tvivl om, at Samsung især har tiltænkt højformat-funktionen til at brugerne skal kunne dele deres indhold fra mobilen, til en større skærm - i et mere autentisk format. 

Og så er vi tilbage til min første indtagelse af tv’et: Bloggerskærmen. 
Men kaldenavnet, der oprindeligt var tiltænkt som et humoristisk jab mod tv’ets mission, har altså fået en smule mere kærlighed i tonefaldet, efter jeg har testet det.

ANNONCE
The Sero skærmrotation
Test: Samsung Sero - Bloggerskærmen lever!

The Sero er nemlig et rigtigt lækkert tv, og der er mange features at være glad for.

For det første er det ultimativt blæret, at kunne trykke på en knap (eller dele skærmen fra sin smartphone) og automatisk få skærmen til at rotere. Det er gadgetporn i fineste form. 

Men fordi skærmen skal bruge en del plads til at kunne rotere problemfrit, betyder det at Samsung har designet en kæmpe fod til tv’et, og her kunne man have sprunget over hvor gærdet er lavest - men i stedet har man proppet selve fodstykket under skærmen med højttalere - og betrukket det med et flot mørkeblåt stof, der komplimenterer det øvrige mørkeblå plast, der fungerer som beklædning for skærmrammen. 

ANNONCE
Fronten af Sero er beriget med masser af højttalere - Test: Samsung Sero - Bloggerskærmen lever! Fronten af Sero er beriget med masser af højttalere

Lyden der kommer fra Sero er derfor et dedikeret 4.1 højttalersystem med 3 højttalerenheder og 1 (lille) indbygget subwoofer, der sammenlagt leverer 60 Watt RMS, og er fuldt certificeret til Dolby Digital Plus. 

Det betyder at Sero er et virkeligt handlekraftigt standalone fjernsyn, der leverer god lyd til både film, serier - og musik.

Det valg betyder at The Sero leverer en lyd, som ellers kun leveres alene, af meget dyrere flagskibsfladskærme i 30k+ kroners-klassen, hvor man har kælet for indbyggede højttalerdetaljer.

ANNONCE
Basrefleks-membran på bagsiden af Sero - Test: Samsung Sero - Bloggerskærmen lever! Basrefleks-membran på bagsiden af Sero
Test: Samsung Sero - Bloggerskærmen lever!

Billedet er godt og mere end godt nok

I de første udgaver af Samsungs øvrige livsstilsskærme “The Frame” og Serif, havde man tænkt at målgruppen primært var folk der gik op i design og indretning - og overhovedet ikke teknikken - virkede det til, for disse skærme kom kun med Full-HD opløsning, og uden 4K, som ellers var at finde på øvrige modeller det samme år. Den fejl har man ikke begået med Sero. Og senere fik man også rettet op på de andre modeller.

The Sero er nemlig et 4K TV med Samsungs QLED skærmteknologi. Samtidig er den smækket med smartfeatures og byder også på sprødere farver med HDR10+. Man har altså ikke skudt genvej på ærgerlige steder.

ANNONCE
Test: Samsung Sero - Bloggerskærmen lever!

Designet skaber begejstring

Samsung Sero er generelt set et begejstringsværdigt produkt. I stedet for at forsøge at være et tv, der passer ind mange steder - er det et tv der signalerer, at man har taget et meget bevidst valg - det kan være farligt at skille sig ud, hvis man vil sælge en del - men det kan også belønne sig, og jeg tror at Samsung har lavet et godt kald.

The Sero er nemlig ikke et kæmpe tv, med sine 43" vil de fleste nok kalde det for et lille tv, og det ville de have ret i. De mest solgte fladskærms-tv i dag er 55" eller derover, og priserne bliver hele tiden lavere. Men netop fordi man har lavet så genkendeligt fjernsyn nede i den mindre størrelse, gør det et ekstra indtryk. Og fordi at Sero er designet som et komplet møbel, gør det anvendeligheden større. 

Afgørelsen for hvor stor en skærm man skal have, ligger dels i, hvor langt man sidder fra den - og udgangspunktet for de fleste, er at tv'et skal stå ved væggen - eller hænge på den. The Sero har et design, der indbyder til et meget bredere spektre af placeringer - det unikke design kan på sin vis agere som et stykke "installationskunst" i rummet, og derfor er det ikke så stort et problem at rykke ud fra væggen. Dog skal man lige have tænkt et strømkabel ind i ligningen.

ANNONCE
Test: Samsung Sero - Bloggerskærmen lever!

På Sero har man gjort brug af den store fod, til at gøre kablerne til et mindre helvede. Der er nemlig skjult kabelføring ned gennem foden - og kablerne trækkes let fra tilslutningsportene, der er placeret strategisk tæt på. 

Det er en ekstremt lækker detalje - og ned langs foden er der plads til at trække fire skjulte kabler. Godt nok har jeg svært ved at se, hvorfor man skulle ville trække så mange kabler - for der er ikke brug for det store, Sero er nemlig på mange fronter all in one:

ANNONCE
Apple TV+ er selvfølgelig også at finde på Samsung Sero - Test: Samsung Sero - Bloggerskærmen lever! Apple TV+ er selvfølgelig også at finde på Samsung Sero

Smart-tv'et har et bredt udvalg af smartfunktioner - og ud over at kunne spejle indhold fra smartphones på (det vertikale) display, trådløst, er der også et væld af streamingtjenester tilgængelige fra app-oversigten. 

- Netflix og Amazon Prime har deres egne dedikerede knapper på fjernbetjeningen. 

- HBO, Viaplay, Disney+ og alle de mange Apps der findes i Tizen-systemet som Samsung kører med, er selvfølgelig tilgængelige. 

- Der er indbygget AirPlay 2. 

- Indbygget 4.1 lydsystem... 

Til nøds kunne jeg forestille mig, at man har brug for et ekstra kabel til at tilslutte en spillekonsol.

ANNONCE
Test: Samsung Sero - Bloggerskærmen lever!

Samsung The Sero gør så meget rigtigt, at det er svært ikke at elske det. 

Det er et tv, for dem der gerne vil have et funktionelt tv, som ser fedt ud - og løser mange opgaver.

En alt-i-en løsning, for ikke-HiFi-entusiaster.

Man mangler ikke noget, medmindre man i forvejen ved, at man skal bruge en større skærm - at man vil tilkoble et eksternt lydsystem - at tv'et skal være udstyret med 4K120HZ HDMI-porte, fordi der skal være mindst muligt game-LAG, eller at man faktisk er forelsket i OLED-teknologi og et væghængt setup. 

For mig, personligt, kunne jeg se The Sero som et genialt valg til kontoret, den minimalistiske dagligstue, i et hus hvor man har en dedikeret tvstue til de større oplevelser - eller i den lille lejlighed med begrænset plads og en dynamisk indretning, hvor ting ofte skifter plads (Her er det muligt at tilkøbe hjul til Sero). I praksis tror jeg, at rigtig mange ender med at forelske sig i det - og køber det som et primært tv. 

For os: Hvis The Sero skulle tage position som det primære tv i livet - så ville Samsung skulle føre dette design med videre til en større skærm. Et Sero i 55"? Drømmen.

Pris og tilgængelighed

Samsung The Sero 43" Smart 4K koster 11.990 kroner. 
Det sælges online hos Samsung og kan ses i butikker hos Elgiganten og Power.

ANNONCE
Samsung The Sero - Specifikationer

Skærmtype: QLED
Skærmstørrelse: 43"
Billedprocessor: Quantum Processor 4K
HDR: Ja, HDR10+
Lyd: 4.1 kanal lydsystem med woofer og 60 WRMS, Dolby Digital Plus
Smart: Ja, Tizen system - WiFi, Bluetooth, Airplay 2
Indgange: 3 x HDMI (1 med eARC support) 2 x USB
Vægt med fod: 33.3 kilo

ANNONCE
Del

Seneste nyt