Connery

Test: Samsung S90C QD-OLED TV

Samsung er for alvor tilbage i OLED-kategorien

6 ud af 6 stjerner

Når vi taler om markedsledere inden for forbrugerelektronik, er det umuligt ikke at nævne Samsung. Den sydkoreanske gigant har i mange år bevæget sig fremad med sine innovative QLED-paneler, som har været deres styrke og særlige fokus. Nu er tiden dog inde for et markant skift i perspektivet - og sikke et skift det er.

Samsungs nyeste flagskibserie inden for OLED-skærme, S90 og S95C QD-OLED TV, er, i mangel af bedre ord, game-changere. Med sit lækre design, banebrydende teknologi, og uovertrufne billedkvalitet, er disse TV et vidnesbyrd om Samsungs ambitioner om at bringe deres kunder ind i en helt ny æra af TV-oplevelser. OLED S-serien repræsenterer Samsungs dynamiske tilbagevenden til OLED-segmentet efter mere end et årtis fokus på QLED - og resultatet er ikke mindre end imponerende. 

Samsung S90C markerer for alvor en ny tidsalder, hvor QLED møder OLED. Det er et tv, der bygger bro mellem fortidens præstationer og fremtidens visioner, og det sætter en ny standard for, hvad vi kan forvente fra OLED-TV'er fremover. Dette er ikke bare en opgradering; det er et spring fremad. Denne anmeldelse dykker ned i, hvad Samsung S90C tilbyder, fra QD-OLED teknologien, til brugeroplevelsen og hvad der ellers sker på tv-fronten. I det følgende har jeg kigget nærmere på S90C (S95C er et trin op i pris, med adskiller sig primært i at tunere er flyttet fra bagsiden af tv'et og ud i en one-connect box.)

ANNONCE
Samsung S90C - Test: Samsung S90C QD-OLED TV Samsung S90C

Omfavnelsen af QD-OLED

Det er i tv'ets teknologiske fundament, hvor Samsungs S90C virkelig begynder at skinne. Med QD-OLED-teknologien kombinerer Samsung det bedste fra både QLED- og OLED-teknologierne. QD-OLED står for Quantum Dot OLED, og det er lige så revolutionerende, som det lyder - for en gangs skyld, dækker marketing-navnet over en brugbar teknologi.

Traditionelle OLED-skærme arbejder ved at have organiske lysdioder, der tænder og slukker individuelt. Det giver fremragende sortniveauer og kontrast, men det er ikke altid lige så lyst som andre skærmteknologier. På den anden side har Samsungs QLED-teknologi Quantum Dots, der giver skærmen en høj lysstyrke og farverigdom, men sortniveauerne kan ikke konkurrere med OLED.

QD-OLED kombinerer det bedste fra begge verdener. Med Quantum Dots' lysstyrke og farver og OLED-teknologiens kontrast og sortniveauer, får vi et tv, der kan levere både dyb, fuldstændig sort og lysstærke, livlige farver. S90C kan levere en forbløffende lysstyrke på 2000 nits - væsentligt højere end det, vi typisk ser fra standard OLED-skærme, der normalt ligger mellem 500 og 1000 nits.

ANNONCE
Side by side: Nøgle til venstre - Samsuings OLED-til højre - Test: Samsung S90C QD-OLED TV Side by side: Nøgle til venstre - Samsuings OLED-til højre

Design: Tynd, tyndere...

Designmæssigt er Samsung S90C et fladt mesterværk med en lille kasse på ryggen. Det er uhyre tyndt, en detalje der tilfører en elegance og en luksus, der er svær at matche. Den ultra-slanke profil er ikke kun visuelt tiltalende, den komplimenterer også enhver stue. Det eneste gode alternativ, er at gå "livsstilsvejen", med et tv som The Frame (også fra Samsung), der imiterer et maleri på væggen, når det ikke er i brug.

ANNONCE
...Nobody - Test: Samsung S90C QD-OLED TV ...Nobody

Billedkvalitet

En af de mest slående aspekter af billedkvaliteten er tv'ets evne til at gengive absolut sort. Takket være OLED-teknologien kan hver eneste lille diode på skærmen tændes og slukkes individuelt, hvilket gør det muligt at opnå perfekt sort. Så når du ser en scene med mørke eller skumring, vil du se dyb, rigtig sort i stedet for et mudret gråt. Vi har selvfølgelig kørt den ultimative test - og genset hele Game of Thornes-afsnittet 'The Long Night', der i sin tid blev udskældt, for at være alt for mørkt. Konklusionen med dette tv, er at der rent faktisk sker noget på skærmen, hele afnittet igennem! Kontrasten her er virkelig fantastisk, og det tilføjer en utrolig dybde og realisme til billedet.

Farvegengivelsen er et andet område, hvor Samsung S90C excellerer. Kombinationen af OLED-teknologi og Samsungs Quantum Dot (QD) teknologi resulterer i et billede med ekstremt levende og præcise farver. Selv med den tricky gule farve, er det et virkeligt flot billede.

Hvis du er en spilentusiast, vil du også være glad for at høre, at Samsung S90C har fået en opgradering på opdateringshastigheden. Dette TV understøtter en opdateringshastighed på 144 Hz, op fra 120 Hz på forgængeren. Det betyder mere jævne og responsive spil, hvilket er særligt vigtigt for spil med hurtig bevægelse. Desuden er det fedt, at alle fire HDMI-udgange på TV'et understøtter HDMI2.1/4K120P - en ting der for mange af de seneste års tv, har været forbeholdt en enkelt udgang.

ANNONCE

Markedet for OLED TV er et, der er fyldt med stærke konkurrenter. LG, Sony, og Panasonic har alle udbudt modeller, der tangerer Samsung i billedkvalitet og ydeevne. Menr Samsung er kommet stærkt ind i kampen med S90C, der med sin brug af QD-OLED teknologi, imponerer på flere områder.

LG har længe været en betroet aktør inden for OLED-teknologien. Men med Samsungs introduktion af QD-OLED, tages teknologien til nye højder. 

Sony og Panasonic, to andre sværvægtere i TV-verdenen, har også stærke kandidater på markedet: Sonys topmodel, A95L, som vi dog endnu ikke har kigget nærmere på benytter også QD-OLED og leverer efter sigende imponerende 3000 nits i peak brightness. Samsungs S90C falder dog ikke meget bagud, med 2000 nits, hvilket for mange brugere stadig vil levere et fremragende billede. Panasonics kommende MZ2000, som leverer 1500 nits, er også en konkurrent, der skal regnes med.

Opdateringshastigheden er en anden væsentlig faktor, særligt for gamere. Her har Samsung valgt at opgradere til et 144 Hz panel for S90C, hvilket gør det til et attraktivt valg for dem, der ønsker en mere flydende og responsiv gaming-oplevelse. Mange high-end TV'er, inklusive nogle fra Sony og Panasonic, tilbyder stadig kun 120 Hz, hvilket gør S90C til en stærk contender på dette område.

Det endelige valg af et TV kommer altid ned til individuelle præferencer og behov. Men Samsung S90C skiller sig ud helt bestemt ud.

ANNONCE
Samsung S90C - Test: Samsung S90C QD-OLED TV Samsung S90C

Er Samsung S90C det rigtige valg for dig?

Med S90C OLED-TV'et, har Samsung cementeret sin position på tv-feltet. Ved at kombinere Quantum Dot (QD) teknologi med OLED, har de formået at skabe et TV, der leverer en enestående billedkvalitet, høj lysstyrke og en imponerende opdateringshastighed.

Designet er minimalistisk og elegant. Den æstetiske præstation, kombineret med teknologiske højdepunkter, gør Samsung S90C til et attraktivt valg for dem, der søger det bedste inden for TV-teknologi.

Der er dog konkurrence på markedet. Sony og Panasonics topmodeller kommer formentligt til at give kamp til stregen, og det er værd at overveje disse alternativer, før du tager den endelige beslutning. Især Sony's A95L, som benytter samme QD-OLED teknologi og leverer en peak brightness på 3000 nits, er en seriøs konkurrent.

Hvis du er en filmentusiast, der ønsker det bedste billede og den dybeste sort, vil du værdsætte S90C's billedkvalitet og evne til at levere fuldstændigt sort. Er du en gamer, vil den høje opdateringshastighed og en høj lysstyrke også være attraktivt - slev på et OLED-tv som dette.

Samsung S90C er et formidabelt valg for dem, der ønsker en kombination af ydelse, design og teknologisk innovation. Den repræsenterer det bedste fra Samsungs mangeårige ekspertise inden for TV-produktion og sætter en ny standard for fremtidige OLED-TV'er. Uanset hvad dine specifikke behov er, vil S90C sandsynligvis ikke skuffe.

ANNONCE
Samsung S90C QD-OLED fordele og ulemper

Fordele:

  • Fremragende billedkvalitet: Takket være kombinationen af QD- og OLED-teknologier, leverer Samsung S90C skarpe billeder med dyb sort og livlige farver. Billedkvaliteten er blandt de bedste på markedet.
  • Høj lysstyrke: Med en peak brightness på 2000 nits er S90C en af de mest lysstærke OLED-tv'er på markedet, hvilket bidrager til en bedre HDR-oplevelse.
  • Design: Samsung S90C har et tyndt, elegant design, der vil passe godt ind i de fleste stuer.
  • Gaming-venlig: Med sin høje opdateringshastighed er S90C et fremragende valg for gamere, der ønsker flydende og hurtige billeder.

Ulemper:

  • Prisen: Som topmodellen inden for Samsungs TV-linje, har S90C også en tilsvarende høj pris.
  • Konkurrence: Mens S90C leverer fremragende ydelse, er konkurrencen hård, især fra Sony's A95L og Panasonic's MZ2000, der begge tilbyder imponerende ydelse og billedkvalitet.
  • Lidt mangelfuld lydside: Samsung S90C vil måske virke en smule svag i lyden, for brugere der kommer fra et NEO QLED-tv - men det er næsten forventeligt, et bytte du får i kraft af den ekstremt slanke profil som OLED-teknologien leverer - og med det her tv, vil du alligevel (forhåbentligt) overveje at investere i et solidt lydsystem, til at understøtte billedet. 
ANNONCE

Samsung S90C QD-LED Priser og tilgængelighed
Samsung S90C er på markedet nu i størrelserne 55", 65" og 77". Det testede TV var 55" stort. 

Vejledende salgspriser ved lancering:
Samsung S90C 55" koster 16.999 kroner
Samsung S90C 65" koster 23.999 kroner
Samsung S90C 77" koster 32.999 kroner

TV'et forhandles hos Samsung.com og udvalgte forhandlere

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce