Connery

Test: Samsung Galaxy Buds2

En diskret og velsiddende ear bud, der tjekker nok bokse af, til at være et godt køb, hvis du finder det rigtige tilbud

4 ud af 6 stjerner

Man kan hurtigt afsætte Samsungs serie af trådløse earbuds, som noget man bare har, hvis man har fået dem med i købet af den seneste Galaxy smartphone - men det ville nok være forkert - siden Samsung leverede deres første sæt true wireless ear buds med Galaxy Buds (første generation), viftede de rigtig pænt med flaget i Samsung Buds Live - et lidt mere premium produkt, der overraskede med virkelig god komfort og dedikeret støjreducering - til en daværende pris på godt 1400 kroner. Et åbenlyst modstød til Apples populære Airpods Pro - med en helt anden designfilosofi i ryggen. 

I sensommeren 2021 lancerede Samsung så deres Galaxy Buds2 - afløseren til den oprindelige - med et nyt design, forbedret teknologi og måske allervigtigst: Et konkurrencedygtigt alternativ, til de mange AirPods inspirerede pind-designede true wireless ear buds med semi-støjreducering, som OnePlus Buds Pro, Nothing ear (1) og selvfølgelig, de netop annoncerede AirPods 3

Hvad Samsung bringer til bordet, på den helt overfladiske bedømmelse, er samme produktkategori - med et design der forsaget pinde som stikker ud af øret; hvilket er fair nok - Apples velkopierede designidé er ikke for alle. 

ANNONCE
Samsung Galaxy Buds2 - Test: Samsung Galaxy Buds2 Samsung Galaxy Buds2

Dykker man lidt længere ned i produktet er der selvfølgelig flere features - og Galaxy Buds 2 er et fint alternativ til nævnte. Den interne smartphone-krig om true wireless kategorien har selvfølgelig også skarp konkurrence fra de traditionelle hi-fi brands, og både Jabra, JBL, Sennheiser, Plantronics og B&O er rigtigt godt med i feltet. Så hvorfor vælge Samsung?

Well, Samsung pryder selvfølgelig deres egen løsning med 'Sound by AKG' som en del af Harman-gruppens brands, der også tæller Harman Kardon, JBL, Infinity - og siden 2017 har været under ejerskab af: Samsung.

Først og fremmest må man fremhæve Samsungs sømløse integration med de øvrige Samsung-produkter, der giver dig en smule ekstra funktionalitet i Auto Switch-funktionen, hvis du har købt dig bredt ind i Samsungs økosystem - dog er det bare nice to have - eksempelvis at kunne styre sine buds med ekstra funktioner fra et Galaxy Watch4 smartwatch. 

Men Samsung Buds 2 er også bare bedre end sin forgænger - Galaxy Buds fra 2019. Det gælder både for batteritiden, designet og tilføjelsen af støjreducering, hvor forgængeren blot havde en ambient-funktion. 

I min optik er den absolut største force ved Buds2, dets design, den afrundede dråbeform er voldsomt komfortabel - og virkelig let - den er niveauer bedre end det første sæt Galaxy Buds, føles lettere end den bønneformede Galaxy Buds Live, og har ikke noget der stikker ud over øret til mulig irritation. 

Støjreduceringen er brugbar, men light

Buds2 har fået en aktiv støjreducering, som i realiteten er det maksimale niveau af den forbedrede ambient lyd-profil. Det fungerer, godt for prisklassen, men slet ikke på niveau med de dyrere Apple AirPods Pro eller Sonys Best-in-class støjreducering på WF-1000XM4.

Støjreduceringen er god nok til at give dig lidt ekstra ro på kontoret eller skrue en smule ned for indtrykkene i den offentlige transport - men har en ret begrænset effekt på flyet - især fordi den mest sætter ind på højfrekvente lyde - som oftest er dem der kan virke irriterende i hverdagen. 

ANNONCE
Samsung Galaxy Buds2 - Test: Samsung Galaxy Buds2 Samsung Galaxy Buds2

Poppet lydprofil

Lyden i Galaxy Buds2 er - fin - . Som man typisk ser i prisklassen har der været en god fokus på bassen, og så er der også skruet godt op på diskanten - så man får en følelse af, at lydbilledet er bredt. Dog bliver nuancerne og detaljerigdommen i mellemtonerne ret udviskede mellemtonerne. Det er egentlig en ret typisk lydprofil for denne klasse, og vil være fint for langt de fleste - men fornærmende, hvis du elsker musik. 

Batteritid og opladning

Batteritiden i Buds2 er udmærket - her får du omkring fem timers spilletid med aktiv støjreducering - et par timer mere uden. Ladeetuiet bærer på godt tre ekstra opladninger, så man samlet set har til omkring 20 timers spilletid med aktiv støjreducering - og det er en god baseline at ramme. 

Etuiet oplades via USB-C kabel - der i øvrigt medfølger. Kablet smækker du i en laptop eller i din nærmeste smartphone-ladebrik. 

Der er også indbygget trådløs opladning i etuiet - noget der burde være standard på tværs af alle trådløse earbuds - men desværre ikke nødvendigvist er det. 


Andre features

Galaxy Buds2 er udstyret med to ydre mikrofoner og benytter beamforming-teknologi til at samle op på din stemme. Det giver en rigtig fin kvalitet i telefonopkald og samtaler generelt. 

De er let vandresistente - overfor sved og let regn med IPX2-certificering, og altså ikke noget du tager på i svømmehallen eller under bruseren - måske selvsagt, men alligevel vigtigt at pointere. 

ANNONCE
Samsung Galaxy Buds2 - Test: Samsung Galaxy Buds2 Samsung Galaxy Buds2

Samsung Galaxy Buds befinder sig i et super konkurrencepræget område - og den vejledende salgspris på 1.199 kroner er med sikkerhed for meget betalt, men den reelle dagspris er under 1000 kroner - og her er de et rigtigt fornuftigt alternativ til de øvrige konkurrenter - især det super lette design og diskrete design er en styrke for dette sæt ear buds, der på funktionerne og i lydbilledet egentlig minder rigtig meget om det meste andet du kan finde i 1000-kroners klassen anno 2021. 

Altså et fint hverdagsprodukt, der har din ryg til og fra, og leverer funktionerne som flertallet efterspørger. 

Pris og tilængelighed

Samsung Galaxy Buds 2 er i handlen nu. Den vejledende pris er 1.199 kroner (Men findes mange steder billigere) - De kommer i fire forskellige farver: Hvid, sort, olivengrøn og lavendel (lilla!)

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce