Connery

Test: Samsung Galaxy Book Pro 360

Samsungs 2-i-1 laptop er årets hidtil lækreste model

6 ud af 6 stjerner

Det er sjældent man forventer et decideret dårligt design fra Samsung, men jeg er alligevel overrasket, over at Samsung i år ræser forbi de mere etablerede laptop-brands, med Galaxy Book Pro 360 som en værdig kandidat til årets lækreste 2-i-1 laptop, convertible ultrabook, eller hvad man kunne finde på at kalde denne kategori. 

Faktum er, at denne lille metalindpakkede bærbare har 360-graders skærm, en vægt på blot 1100 gram og et fuldstørrelse tkl-tastatur på i et ekstremt kompakt 13.3" design. 

ANNONCE
Samsung Galaxy Book Pro 360 - Test: Samsung Galaxy Book Pro 360 Samsung Galaxy Book Pro 360

Maskinen er blot 11.5 mm tynd, men virker forholdsvis solid, med indpakning i et flot materet metalkabinet - og et samlet set af specifikationer, der i helhed er mere end de enkelte komponenter. 

Samsung Galaxy Book Pro 360 i 13.3" udgaven kommer "kun" med en Intel Core i5 processor, men den nyeste 11. generation af denne processor har masser af power - og i denne maskine en clockfrekvens, der gør den yderst habil - og også ret god til at styre strømforbruget. 

ANNONCE
Samsung Galaxy Book Pro 360 - Test: Samsung Galaxy Book Pro 360 Samsung Galaxy Book Pro 360

Med bærbare maskiner, kan det hurtigt blive til en opremsning af hardware, men i essensen handler det om den samlede pakke - så lad mig få overstået spec-listen lynhurtigt, så vi kan komme videre til de vigtige ord:

Intel Core i5-1135G7 Processor - clockspeed op til 4.2 GHz, Intel Iris Xe Grafik, 13.3" multitouch AMOLED display (1920x1080p), 8 GB RAM, 512 GB NVME SSD lagerplads, AKG tunede stereohøjttalere - understøttet af Dolby Atmos, WiFi 6, 720p webcam, dual mikrofon, baglyst keyboard, S Pen, fingeraftryksscanner, 63 Wh batteri...

ANNONCE
Samsung Galaxy Book Pro 360 - Test: Samsung Galaxy Book Pro 360 Samsung Galaxy Book Pro 360

Du vil have den lækreste bærbare business PC i 2021?

Samsung Galaxy Book Pro 360 er en fabelagtig udfordrer i klassen for ultramobile laptops - og indtil videre årets fedeste PC-alternativ til en MacBook Air (M1-version) - Prisen er også i sammen niveau, og en Galaxy Book Pro 360 sætter dig tilbage med 9.499 kroner. 

Forcerne ved 360 er mange - og helt åbenlyst skaber den roterbare skærm nogle fordele, som man ikke har ved konventionelle laptops, men som måske heller ikke er lige så eftertagtede - ikke desto mindre er det fedt at have en tablet ved hånden, hvis man ikke lige har specifikt brug for en dedikeret tablet til hverdag - og tent-mode er fabelagtig til præsentationer, ved 1-1 møder. Eller til at streame en serie eller film på hotellet. 

ANNONCE
Samsung Galaxy Book Pro 360 - Test: Samsung Galaxy Book Pro 360 Samsung Galaxy Book Pro 360

Det er et kæmpe plus, at Samsung har smækket en sprød OLED-skærm i, som vi også kender fra deres high-end smartphones, som bare giver skærmen lidt ekstra luksus-faktor i hverdagen. 

Keyboardet et godt, bagbelysningen fungerer og den fulde formfaktor af tastaturlayoutet er rart, hvis man har meget tastearbejde. 

Dertil kommer der det faktor at Samsungs laptop-serie er næsten ligeså samarbejdende med resten af Samsungs produktserier, som en Macbook er med Apple-produkter. Der er lynhurtige quickshare funktioner fra Galaxy til Galaxy Book, ligesom ekstra funktionalitet med Samsungs Galaxy Buds og en multiskærmfunktion, der lader Galaxy Tab-tablets agere som udvidet skærm for laptoppen. 

Desuden er der direkte administration af smartphone fra laptoppen - 'Your Phone' fungerer bedst med en Samsung smartphone, men også til andre androids - og i mindre grad med iPhones. 

ANNONCE
Samsung Galaxy Book Pro 360 - Test: Samsung Galaxy Book Pro 360 Samsung Galaxy Book Pro 360

Der er altså masser af veltænkte funktionaliteter for folk, der virkelig dyrker Samsungs økosystem - men Galaxy Book Pro 360 er i essensen også bare en yderst habil PC i sig selv. 

Opstart fra slukket maskine til arbejdsklar tilstand tager lige omkring otte sekunder - og i henhold til arbejdsbrug, leverer batteriet strøm nok, til at kunne proklamere det eftertragtede "All day battery"-udsagn: Samsung siger selv at batteriet holder i op til 21 timer, hvilket slevfølgelig kommer an på brug - men det er effektivt nok til 8 timers streaming i streg - og den medfølgende oplader smækker lynhurtigt ekstra strøm på. En ægte bærbar skal helst ikke være tvunget til at køre på strømadapteret flere gange om dagen - og i det henseende, er 360 bestemt en ægte bærbar. 

Pris og tilgængelighed

Samsung Galaxy Book Pro 360 13.3" er i handlen nu og sælges hos Samsung og udvalgte forhandlere. 

Den vejledende salgspris er 9.499 kroner.

ANNONCE
Del

Seneste nyt