Connery

Test: Razer Viper Ambidextrous Gaming Mouse

Razers ultralette gamermus er udviklet sammen med e-sporten

6 ud af 6 stjerner

Når det kommer til valget af en ny computermus, er der mange ting at tage med i overvejelserne, og eftersom behovet oftest opstår, når en tidligere trofast gænger har givet op, er holdbarheden en af de store faktorer. Men der er selvfølgelig flere ting at tage højde for: Størrelsen, vægten - hastigheden og teknologien - Hvordan føles den i hånden?

Denne gang kigger vi nærmere på en nyere mus, der i løbet af et lille år har sneget sig en på pladsen, som en af de mest populære valg: Razer Viper. 

ANNONCE
Razer Viper - Top-down - Test: Razer Viper Ambidextrous Gaming Mouse Razer Viper - Top-down

Razer Viper blev introduceret på markedet i august 2019, og har flere punkter, den kan prale af. 

Razer Viper er en ultra letvægtsmus, der er udviklet i samarbejde med e-sports atleter, og til den bredde skare af PC-gamere. 

Razer Viper er en no-bullshit mus, men med en gamers nøje blik for vigtige detaljer. Den har da også customiserbart RGB-lys i form af det velkendte Razer-logo, der som standard står og skifter i mellem de mange farver (6.8 millioner muligheder), som er fuldt ud programmerbare ved hjælp af Razer Chroma softwaren, der også taler sammen med de øvrige Razer produkter og også Philips Hue i smart home-området. 

Det er den letteste kablede normal-størrelse mus fra Razer nogensinde, og det er endnu en faktor der er med til at understrege, at Razer mener det seriøst, når det også kommer til professionelle e-sport atleter.

Razer har pakket musen ind i deres velkendte sort/giftgrønne emballage, og det er ikke til at tage fejl af. Kassen er emblemeret med logoer for Razer Chroma, Razers 5G optiske sensor-teknologi og på siden en række af de esportshold, der har været med til at teste musen i designprocessen. Mest prominent er CS:GO stjernen Epitácio "Taco" De Melo, fra team MIBR.

Desuden finder man i kassen også velkomstbrevet fra Razer-boss Min-Liang Tan sammen med en række razer-stickers til både leg og case-modding. 

ANNONCE
Razer Viper - Chroma RGB - Test: Razer Viper Ambidextrous Gaming Mouse Razer Viper - Chroma RGB

Design og grip

Razer Viper falder ind i kategorien ambidextrous - og kan altså uden ulemper benyttes af både højre- og venstrehåndede. Designet er derfor totalt symmetrisk over midteraksen, og det giver musen en fantastisk balance. 

Selve designlinjerne afslører en aggressivt designet mus, der ser "hurtig" ud, med en frontlinje der skærer indad mod bunden, og fra siden minder den faktisk lidt om et sportsligt shooting-brake design, som vi kender fra de sporty udgaver af luksusbiler. 

Musen har to store hovedknapper, der er skarpt defineret og nærmest umulige at lave miss-clicks på. Både højre og venstre side har to programmerbare knapper, der med fordel let kan positioneres til de rette klik fra tommel- og lillefinger. 

Scroll-hjulet har et godt grip, og her er hverken friløb eller fancy dikkedarer, men til gengæld en solid taktil følelse, der giver kontrol. 

Overfladen er hård plast, der har lidt struktur, så man ikke føler, at den glider fra en - og sidepanelerne er belagt med et tyndt lag nupret gummi, der ikke er for blødt - men giver et optimalt greb. 

Vipers amidextrous desing låner sig bedst til de mest gængse muse-greb som gamere benytter - nemlig claw-grip og fingertip-greb, til modsætning fra kontormusens mere ergonomisk korrekte always-on palm(håndflade-greb) - denne betragtning kommer dog fra en fuldvoksen mand med en stor hånd - Børn og kvinder vil muligvis også finde palmgrip anvendeligt på Razer Viper.

ANNONCE
Test: Razer Viper Ambidextrous Gaming Mouse

Teknik og mekanik

Optiske switches outperformer traditionelle mekaniske. 
Museknapperne er implementeret med Razers nye optiske switches, der er blandt de hurtigste og mest effektive på markedet. De er optiske. 

Det er vigtigt, for traditionelle mekaniske switches har en ulempe - den mekaniske kontakt faciliteres gennem fjederplader med trykpunkter - denne opbygning er hurtig og sikker - men vibrationerne i metalpladerne kan skabe noget bounceback, der vil gå ud over de allerhurtigste museklik. 

Det har er noget men traditionelt har gjort noget ved, ved at implementere en software der kun reagerer på det første rigtige tryk og udligner de efterfølgende, svagere vibrationer - altså: Minimering af missclicks og bounces. Men med et slutresultat der kaldes debounce delay. Forsinkelserne der opstår, mens softwaren minimerer de mekaniske effekter. 

ANNONCE
Razers optiske switches - forklaret:

Razers optiske switches omgår totalt disse problematikker, ved at implementere optiske switches - der har øjeblikkelig effekt, og ingen løst fjedrende dele.  Det muliggør klik med en hastighed på 0.2 millisekund, tre gange hurtigere end traditionelle mekaniske switches. 

Livstiden på Razers optiske switch er også længere end en god traditionel mekanisk switch, der i gennemsnit holder til 50 millioner klik. Razers optiske switch håndterer 70 millioner klik - ifølge Razer selv. En væsentlig forbedring for musens levetid.


Razer Viper er også udstyret med optisk sensor, i denne model benyttes Razer 5G sensoren, sensoren der går op til 16.000 DPI, er vild - og den er også så hurtig, at det nærmest er umuligt at udmanøvrere den rent fysisk. Den kan håndtere accelerationskraft på op til 50G - Det er fem gange mere end et kampfly. 

Sensoren skyder også en vanvtittig høj FPS-rate; 15.000 FPS. 

Til sidst er der kablet, der er stofindbundet og super fleksibelt, så man ikke oplever at det "hænger fast" på overflader eller i det hele taget skaber irritation under gaming. 

Foruden de nævnte knapper på overfladen, har Razer Viper også en DPI-switch på undersiden, så man ikke henstilles til at skulle pille software frem, hver gang en indstilling skal ændres. 

ANNONCE
Venstre: Razer Viper - Højre: Razer Viper Mini - Test: Razer Viper Ambidextrous Gaming Mouse Venstre: Razer Viper - Højre: Razer Viper Mini

Dommen

Efter at have benyttet Razer Viper til både gaming og hverdagsarbejder over en længere periode, er jeg virkelig overbevist over kvaliteten i denne mus. 

Det mest imponerende, er at det er lykkedes Razer at bygge en så let mus, med en ekstrem konkurrencedygtig performance, der ikke føles hverken billig i byggekvaliteten eller ligger dårligt i hånden på grund af skrabede materialer. 

Det er en vanvittig vellykket gaming-mus, der ikke prøver at oversælge sig på vilde features, som man aldrig får brug for - det er bare en honest-to-god god gamermus, der leverer varen. 

Bonusinfo: Razer har sidenhen også lanceret Viper i en trådløs 'Ultimate' variant og en fysisk mindre Razer Viper Mini, der er en skrumpet størrelse af samme teknologi - med samme ambitioner, bare til mindre hænder. 

Razer Viper - Pris og tilgængelighed:

Razer Viper er i handlen nu, og har en vejledende pris på 89,99 euro (ca. 650 kroner) på Razers hjemmeside - men forhandles også hos Proshop til 569,- kroner.

ANNONCE
Specifikationer: Razer Viper Ambidextrous Wired Gaming Mouse
  • Razer 5G Advanced Optical Sensor with true 16,000 DPI
  • Up to 450 inches per second (IPS)/ 50 G acceleration
  • 1000 Hz Ultrapolling
  • 69g lightweight ambidextrous design
  • Razer™ Optical Mouse Switches with 70 million clicks life cycle
  • Razer ™ Speedflex cable
  • Onboard DPI Storage (Up to 5 DPI stages)
  • Gaming-grade tactile scroll wheel
  • Razer Chroma™ lighting with 16.8 million customizable color options
  • Eight independently programmable Hyperesponse buttons
  • Razer Synapse 3 enabled
  • Approximate size: 126.73 mm X 66.2 mm X 37.81 mm.
  • Approximate weight (excluding cable): 69 g
  • Cable length: 2.1 m
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce