Connery

Test: Pixel Buds Pro - Googles bedste trådløse earbuds

Har Google endelig lavet et værdigt modtræk til AirPods Pro?

5 ud af 6 stjerner

Google har af flere omgange forsøgt at melde sig ind i kampen om den bærbare lyd med en række af forskellige trådløse earbuds - med varierende succes. Årets skud hedder Pixel Buds Pro, og det er uden sammenligning det bedste bud fra Google til dato. 

Pixel Buds Pro ville være let at betegne som Googles modtræk til Apples Airpods Pro. Googles bud dyrker, som konkurrenten (og mange andre), adaptiv støjreducering  og står man derfra og sammenligner på kun det parameter, leverer Google Buds Pro til en pris på 1.799 kroner - mens AirPods Pro 2 står til 2.299 kroner...

ANNONCE
Google Pixel Buds Pro - Test: Pixel Buds Pro - Googles bedste trådløse earbuds Google Pixel Buds Pro

Sammenligningen giver faktisk ikke den store mening. Mens Pixel Buds godt kan siges at repræsentere den modsatte side af de populære AirPods, er der ikke et kæmpe sammenligningsgrundlag: AirPods er iPhone-centriske og Googles Pixel Buds er ikke (på nuværende tidspunkt) klar med app-funktionalitet til iOS - og derfor er de mange fede features på Pixel Buds Pro først og fremmest relevante for Android-brugere

ANNONCE
Google Pixel Buds Pro - Test: Pixel Buds Pro - Googles bedste trådløse earbuds Google Pixel Buds Pro

Hvad er Pixel Buds Pro?

Det mest avancerede sæt trådløse earbuds fra Google har af gode grunde fået tilnavnet Pro, og det dækker over et sæt lyttepropper, der har mere funktionalitet end blot en trådløs bluetooth-forbindelse og muligheden for at spille lyd i dine øregange. 

Pixel Buds Pro er udstyret med adaptiv støjreducering, transparens-funktioner, multipoint-forbindelse og en række integrerede Google-funktioner som Google Assistant muliggør. 

ANNONCE
Google Pixel Buds Pro - Test: Pixel Buds Pro - Googles bedste trådløse earbuds Google Pixel Buds Pro

Konstruktionen er af "øresnegl"-typen, hvor teknikken er pakket i en kasse der hviler i det ydre øre, mange andre producenter benytter et lignende design, heriblandt danske Jabra - modsat stilk-designet, som vi blandt andet kender fra airpods. Designet af denne type earbuds er ikke nødvendigvis et one-size-fits all, men med de supplerende størrelser af silkone-tipper er det et: three-size-fits-most tilfælde - og det er måske meget godt, for et produkt der formentlig ender med at blive handlet mest online. 

Googles seneste earbuds drives af specialdesignede 12mm højttalerenheder, der leverer et forholdsvis dynamisk lydbillede - uden at nå hifi-niveaeur af lydkvalitet. 

Støjreduceringen i Pixel Buds Pro er af den passive type, der kombineres med en tæt forsegling i øret og en ventil der regulerer trykket i øret, samtidig med det tillader baggrundslyd at trænge igennem eller blive sorteret fra, alt efter præference. 

Støjreducerings-funktionen er uden tvivl en af de helt store features ved Googles Pro-headset, og i et felt med mange vildt dygtige producenter, som Jabra, Sony, Bose osv, er der et ret højt niveau, for hvad god støjreducering vil sige. 

ANNONCE
Google Pixel Buds Pro - Test: Pixel Buds Pro - Googles bedste trådløse earbuds Google Pixel Buds Pro

Pixel Buds Pro er som sagt et Android-first produkt, og det kommer med en Google-udviklet Pixel Buds app, der giver mulighed for at indstille Buds Pro i et væk - her finder man blandt andet et væld af muligheder for at integrere Googles stemmeassistent Google Assistant direkte i buds - det er ikke som sådan en revolutionerende funktion, men muligheden for tilpasninger er stor. 

Desuden er der efter lanceringen også blevet tilført mulighed for at tilpasse lydprofilen gennem en 5-bånds equalizer - en kærkommen funktion, hvis man ikke bryder sig om Googles forudindstillede fabrikstuning af lyden. 
I equalizeren er det både muligt at lave egne lydindstillinger eller vælge mellem et udvalg af presets der blandt andet omfatter 'tung bas', stemmeforstærker og klarhed. 

Samtidig får men med equalizer-funktionen også mulighed for at styrke balancen af lyden mellem venstre og højre ear-bud. 

ANNONCE
Test: Pixel Buds Pro - Googles bedste trådløse earbuds

Google Buds Pro er leverer en meget overbevisende støjreducering - og mens de ikke kan lukke lyden helt ude som et sæt øredækkende hovedtelefoner, er niveauet på Buds Pro så højt, at jeg uden at blinke med øjnene kan kalde niveauet stærkt tilfredsstillende. 

Hvad der fungerer endnu bedre, er sættets transparens-funktion - altså, muligheden for at have støjreducering på, men at kunne høre og føre en samtale med andre mennesker til trods. Det fungerer rigtigt godt og sættets evne til et registrere hovedbevægelser og retningsbestemt samtale giver en gnidningsfri - næsten magisk oplevelse, hvor der ikke er et mærkbart skift mellem støjreducerings-tilstand og samtaletilstand. 

Google Buds Pro er også leveringsdygtig i multipoint-forbindelse - igen en feature der efterhånden er standard i "pro"-kategorien af trådløse earbuds i 1500 kroners-plus kategorien (Men fås også i bl.a. JBL's billigere Live Pro 2 Buds). Multipointforbindelsen muliggør samtidig forbindelse til eksempelvis smartphone og PC - men kun med afspilning fra en lydkilde af gangen. Altså skal man pause lyden fra en PC, for at tage et opkald - men det foregår uden manuelt at skulle skifte forbindelsen mellem buds og enheder. 

Langt hen ad vejene leverer Google altså et ret gedigent produkt, men der er et minus. Pixel Buds Pro understøtter nemlig ikke de mest brugte Bluetooth-codecs til lydsignaler i ekstra høj kvalitet - hverken aptX eller LDAC er tilgængelige. Det er selvfølgelig en meget HiFi-specifik mangel - og det er stadig muligt at finde en ganske god musikkvalitet, ved at sætte Sppotify-kvaliteten på 'Very High'. 

Pixel Buds Pro er et stort skridt frem for brugbarheden af Googles egen-udviklede lydprodukter, og med en lang feature-liste er dette støjreducerende headset ikke en dårlig løsning for dem, der søger et sæt trådløse støjreducerende earbuds - så længe den primære opkobling til dem sker gennem en Android smartphone og ikke en iPhone.  

 

Pris og tilgængelighed

Pixel Buds Pro er kommet til salg i Danmark og forhandles gennem Google Store, hvor den vejledende salgspris lyder på 1.799 kroner. 

ANNONCE
Pixel Buds Pro - Specifikationer
  • Vægt: 6,1 gram per bud - Opladeetui, 42,8g uden buds
  • Lydenhed: 12mm dynamiske drivers 
  • Støjreducering: aktiv støjreduktion (ANC)
  • Batteritid Buds: Op til 5 timers lyttetid med ANC
  • Batteritid Buds + etui: Op til 24 timers lyttetid
  • Opladning: USB-C opladning
  • Vandtæthed: Sved- og vandafvisende, Buds IPX4, etui IPX2
  • Platforme: Kompatibel med enheder, som har Bluetooth 4.0+
  • Ekstra tilbehør: Ørepropper i tre forskellige størrelser, opladekabel
ANNONCE
Del

Seneste nyt