Connery

Test: Pedestal Straight Rollin' TV-møbel

Danske Pedestal genopfinder tv-stativet med modulær tankegang

5 ud af 6 stjerner

Selvom fladskærme er blevet normen er vi stadig mange der kan huske det klassiske tv-stativ til det nu obskure billedrørs-TV. Men hvor blev det egentlig af? 

I takt med at vores skærme er blevet både fladere, større og markant tyndere, har TV-møbler ændret sig: Mange foretrækker at hænge fladskærmen op på væggen - mens andre bruger den medfølgende stander til at smække kassen på et konsollignende tv-møbel. 

TV'et har gennemgået en massiv udvikling - og mens man i dag kan få ekstremt veldesignede tv-løsninger, har vores måder at indrette os med dem (for manges vedkommende) ikke fulgt med. 

Vægmontering eller stående på et møbel er de to åbenlyse valg - men hvor blev tv-stativet af? Gennem længere tid har stativerne været enten properietære løsninger til ekstremt dyre designer-tv ala B&O - eller nogle meget specifikke løsninger, der passer til specifikke brugsmønstre. 

Men så kom Pedestal

ANNONCE
Her ses to af Pedestals designs - Test: Pedestal Straight Rollin' TV-møbel Her ses to af Pedestals designs

Konceptet er indlysende simpelt - men utroligt gennemført: Modul-opbyggede tv-stativer, der kommer i en række forskellige designs - som gør det muligt at tilpasse dit tv-setup til præcist dine behov. 

Forretningen udspringer Rains-medstifter Daniel Hesselagers jagt, på at skabe det perfekte tv-møbel.

Tanken og konceptet er fedt - så vi satte os for at at teste produktet i virkeligheden. I samarbejde med Pedestal valgte vi at fokusere på deres Straight Rollin' design - et ret retroagtigt design med industrielle træk - og masser af mulighed for tilpasning. Det passer til vores smag og vores gadget-kærlige tilgang. 

ANNONCE
Pedestal - Test: Pedestal Straight Rollin' TV-møbel Pedestal

Indpakning

For en forholdsvis ung virksomhed, har Pedestal virkelig godt styr på alle dele af produktet. Derfor begynder de positive indtryk allerede, med emballagen. 

Pedestal indpakning - Test: Pedestal Straight Rollin' TV-møbel Pedestal indpakning

TV'et leveres i klassiske papkasser - en brun papkkasse kan gå i mange retninger. Den retning viser sig tydeligt i en overskudsagtig retning, så snart man får lukket op der gemmer på et samlesæt ala en vis svensk møbelgigant: Alt fra indpakning til samlemanualer udstråler overskud - og et flot design, med let forståelige manualer og fornuftigt samleværktøj. 

ANNONCE
Manualerne er lette at forstå - Test: Pedestal Straight Rollin' TV-møbel Manualerne er lette at forstå

Samleprocessen

IKEA-metoden fungerer. Og for et tv-møbel der primært forhandles online, er det eneste vej frem. Det er dyrt og besværligt at sende et færdigsamlet tv-bord - og, viser det sig, for Pedestals løsning, hvor TV'et indtager en integreret del af konstruktionen, helt umulig. Derfor er Straight Rollin' tv-bordet et samlesæt. Men som nævnt er det ikke verdens værste opgave. Med udgangspunkt i de let forståelige piktogrammer, havde jeg (med hjælp fra kæresten) skruet Straight Rollin' tv-standeren sammen på en time. 

ANNONCE

En del af konstruktionen kræver, at man skruer tv'et til stativet - og her er det optimalt at være to personer om processen - det rådgiver samlevejledningen selvfølgelig om, men vær opmærksom på, at man kan være udfordret i processen, hvis ikke man har en ekstra hånd til rådighed. 

ANNONCE
En kraftigt stålgods er gennemgående garant for holdbar kvalitet - Test: Pedestal Straight Rollin' TV-møbel En kraftigt stålgods er gennemgående garant for holdbar kvalitet

Kvalitet

Fotos fra nettet kan kun sige så meget om produktets kvalitet - og derfor havde jeg også være spændt på at se og røre ved Pedestals produkter. Det er heftigt kram. 

Pedestal omfavner det industrielle design til topkarakter - hovedkonstruktion er udført i en tyk stålplade, der er rigeligt overdimensioneret til sagtens at kunne holde til masser af belastning. Den pulverlakerede finish giver en rolig balance til det markante industrielle formsprog - og kvaliteten holder fra ende til anden. 

ANNONCE
Pedestal Wooden Bars - Test: Pedestal Straight Rollin' TV-møbel Pedestal Wooden Bars

En anden ting der også er godt tænkt: Hvis man ønsker at bløde det industrielle design op, er det muligt at tilkøbe specialdesignede træindlæg, der takket indbyggede magneter kan klikkes ind på stativets fødder: Det er et smart, lille greb, som giver et kæmpe løft til det samlede indtryk af møblet. 

ANNONCE
Pedestal Straight Rollin' med hylde - Test: Pedestal Straight Rollin' TV-møbel Pedestal Straight Rollin' med hylde

Pedestals udbygningsmuligheder

Den største force ved Pedestal, er deres modulære udbygningssystem. Lad mig forklare:
Basisstativet vi kigger på hedder Pedestal Straight. Udbygger det man med de solide møbelhjul, bliver det til Straight Rollin'. I Straight Rollin' har du et tv-stativ, der kan bære et TV mellem 40" og 70" med alle VESA-beslagstandarder. 

ANNONCE
Udstyrshylde = soundbarhylde - Test: Pedestal Straight Rollin' TV-møbel Udstyrshylde = soundbarhylde

Men måske har du lys til at stille noget under TV'et? - tilføj en 'Shelf', der sagtens kan holde på lidt pynt. Eller en soundbar - den kan sagtens stå på den massive pulverlakerede stålhylde, uden at skabe resonans - eller alternativt et dedikeret soundbar-beslag der fikserer den aflange højttaler i "svævende" fastlåst position under tv'et. 

Okay - så tv-bordet har en hylde, big whoop? Jeg forstår, men det er ikke det eneste: Pedestal har kreeret et omfattende tilbehørsprogram, med specialdesignede tilbehørsholdere og beslag, der gør det muligt at tweake opsætningen i et væk. 

ANNONCE
Masser af udstyr - Test: Pedestal Straight Rollin' TV-møbel Masser af udstyr

Har du Apple-TV? Der findes et mount. Skal du bruge en krog til at hænge et sæt hovedtelefoner på? Det findes. Hvad med en lille holder til fjernebtjeninger? Selvfølgelig. 

Har du en spillekonsol? Pedestal har udviklet to forskellige "box Mounts" - de kan med lethed håndtere PlayStation 4-varianter, Xbox One-Varianter og den nye Xbox Series. Beslagene virker. 

Controlleren til spillekonsollen? En lækkert controller-holder kan også tilkøbes. 

PC-beslag, muse-beslag, keyboard-beslag, webcam-beslag og ekstra udstyrshylder er også muligheder, der kan udbygges med.

Pedestal Straight har altså mulighed for ekstremt mange konfigurationer tilpasset til forskellige udstyrsniveauer. 

ANNONCE
PlayStation 5 i midlertidigt snor-setup - sammen med de andre - væsentligt bedre udstyrsløsninger fra Pedestals arsenal - Test: Pedestal Straight Rollin' TV-møbel PlayStation 5 i midlertidigt snor-setup - sammen med de andre - væsentligt bedre udstyrsløsninger fra Pedestals arsenal

Udfordringer og fordele

Pedestals system er ret gennemtænkt, og når først man køber ind i et design, er der mulighed for at udbygge efter behov. Det er grundlæggende smart - og det giver tv-bordet mulighed for at udvikle sig i takt med ens behov. 

Den eneste reelle udfordring jeg er stødt på, var i forsøget på at koble hele mit underholdningssystem bestående af både soundbar og spillekonsoller til bordet. Ikke at det ikke var muligt - men hæng med her:

Jeg er en af de heldige ejere af en PlayStation 5 konsol - en kraftig spillemaskine javist - men også notorisk for sit specielle design. Det design gik i clinch med de meget firkantede konsol-beslag som allerede findes i Pedestals sortiment. I min iver for at se om der var plads til det hele, tyede jeg derfor til en ukonventionel metode med opbundet nylon-snor, og den løsning er hverken elegant eller langtidsholdbar. Jeg kontaktede efterfølgende Pedestal, for at fortælle om mine udfordringer: Her blev jeg forsikret om, at der er en dedikeret løsning på vej, så også PlayStation 5-ejere kan få en helstøbt løsning med Pedestal. (Jeg opdaterer artiklen, når den er på plads).

Men altså - den eneste reelle udfordring jeg stødte på, var et endnu ikke færdigudviklet beslag til PS5. 

ANNONCE
Pedestals smarte løsning til kabelføring - Test: Pedestal Straight Rollin' TV-møbel Pedestals smarte løsning til kabelføring

Fordele er der flere af: 
For det første er det genialt at få en stor fladskærm på hjul. Mit setup bor normalvist på mit kontor, hvor det optog ret meget plads på et konventionelt tv-bord - der måske også var en smule for lavt. Mit setup er nu mobilt og oppe i en bedre betragtninghøjde. Jeg kan altså flytte rundt på placeringen, og både regulere for om jeg skal game (gerne tæt på skærmen) eller bare sidde og løbe noget indhold igennem fra lænestolen. Jeg kan flytte setuppet for at regulære for irriterende modlys. Som sagt indlysende simpel funktion - der løses på en fed måde med Pedestal. 

Jeg glemte det næsten - men kabelføringen er der også tænkt på. Det løser Pedestal på en snedig måde, ved at udstyre sættet med superstærke magneter, som sammen med et par metalskiver, gør det muligt at skabe lige præcis den "skjulte" kabelføring, som situationen kræver. 

Da jeg i forrige uge blev ramt af en efterårsinfluenza, havde jeg et par dage i sengen - her var det en let quality-of-life opgradering, at kunne rulle det store TV ind foran sengen, så jeg kunne få det bedre i selskab med de andre slackers i Warzone. Og så skal man ikke underkende den nostalgiske begejstring i, at se en person komme rullende med et TV på hjul - for min bedre halvdel føles det som "klassens time" - altså dengang tilbage i folkeskolen, hvor man uheldigvis fik en vikar, der fandt det lettest bare at pacificere klassens vilde unger med en undervisningsrelevant filmfremvisning. 

ANNONCE
Pedestal

TV-stativ model: Straight Rollin'
TV-størrelser: 40-70"
Tilbehør: Ja, tilkøbes som ekstraudstyr
Pris: Fra 2.300
Farver: Sort (Charcoal) og hvid 
Se mere: Pdstl.com

Pedestal er ikke en banebrydende ny opfindelse, men nærmere en kærlig og tidssvarende innovation af en gammel kenden. De udfylder et et stort hul i forhold til mulighederne for at tænke tv'et mere funktionelt ind i hjemmets indretning.

Smag er som bekendt forskellig, og derfor vil det også gavne at vide, at Pedestal har flere designs på tapetet - vidt forskellige i look og vibe - men alle med den samme modulære tankegang, der bar gør det virkelig let at sætte tv'et i arbejde på nye måder - mens kabelrodet kan gemmes pænt væk med et minimalt kendskab til kabelstyring. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce