OnePlus kastede sig i 2023 ud i en ny produktkategori med OnePlus Pad, og halvandet år efter er formularen blevet trukket endnu skarpere op, med OnePlus Pad 2, der byder på en række virkelig fede features, i en pakke der er eksklusiv men ikke dyr.
Det er givet at tablets ikke længere er lige så hypede eller efterspurgte som for et par år siden, og i slipstrømmen af den aftagende popularitet, er der heller ikke nær så mange producenter der melder sig benhårdt ind i kampen. Det har efterladt et tomrum mellem den klassiske iPad og high-end pro-tablets som Samsungs Tab-serie. OnePlus Pad 2 drøner her ind med en virkelig skarpt prissat tablet, der med væsentlig bedre hardware end første skud på stammen, blot har opjusteret prisen med et par hundrede kroner til 4.299 kroner.
OnePlus Pad 2 er egentlig en relativ stor 12" tablet, der takket være et robust aliminium-kabinet kan holde en flot figur med en tykkelse på kun 6,5 mm – der gør den 12" store tablet ret håndterlig og let at manøvrere ned i de fleste tasker.
Formen har den arvet fra den første OnePlus tablet, og designet fungerer bare rigtigt fint – der ser eksklusivt ud, er godt at røre ved – og den aliminiumsgrå finish er i min optik flottere og mere versatil end den smaragd-grønne farve som første skud var tilgængelig i.
Skærmen på der helt officielt er 12,1" stor er godt nok ikke en OLED-skærm, men derimod et IPS-LCD panel, som er med til at holde prisen nede. Når det er sagt er det stadig en flot og lysstærk skærm, der med 900 nits ikke helt når top-mobilerne i lysstyrke, men for en tablet der måske ikke bruges nær så meget på åben gade i dagslys, er det et godtaget format. Samtidig understøtter skærmen HDR10+ og har en opdateringshastighed på 144 Hz, og det låner sig vældig fint til en maskine der kunne tænkes at bruges til en hel del videostreaming og mobilgaming.
Pad 2 har et simpelt look og blot to fysiske knapper – en aktiverings/on-off knap og en volume-knap. Der er ikke blevet plads til den OnePlus-kendte alert-slider. Skærmens touchinterface fungerer rigtigt godt – og til trods for at rammerne på skærmen er tynde, oplever jeg ikke at lave mistryk på touchskærmen fra fingre i siden af skærmen hvor jeg holder den – og det er nu meget rart.
OnePlus har pakket Pad 2 med en pæn kombination af hardware. Det primære og en væsentlig opgradering fra første Pad er valget af processor, der nu er blevet opgraderet til highend-chipsettet Snapdragon 8 Gen 3, som du også finder i årets bedste Androind smartphones. Det er en lynhurtig og effektiv chip, som formår at sende tonsvis af power igennem et device, samtidig med et får mest muligt ud af batteriet.
Supplementet til chipsettet er pæne 12 GB RAM og en 256 GB lagerplads. Det er helt på linje med hvad man pt finder i andre producenters high-end tablets.
Men nok hardware-snak for nu.
OnePlus Pad 2 er en glædelig overraskelse for mig – og en hel del af den glæde er bundet i softwaren og de funktioner som kombinationen og Android 14 og OnePlus-styresystemet Oxygen 14.1 giver til tabletten.
Jeg har testet maskinen med et clip-on keyboard-cover, og har efter lidt tilvænning kunnet bruge maskinen til store dele af mit arbejde, og samtidig haft fornøjelsen af at streame film og serier, som bliver leveret knivskarpt fra skærmen og de indbyggede højttalere, som i hvert fald kan spille højt nok, til at to sagtens kan dele tabletten til underholdning.
Gaming-wise er Pad 2 også et godt bekendtskab – dog er den store tablet en smule uhåndterlig ved mobilspil der kræver rigtig hurtig action, og her har jeg haft mere fornøjelse af at tilkoble en controller via bluetooth, altså i spil som understøtter den slags.
Den største software-mæssige force som OnePlus præsenterer i deres tablet er faktisk to forskellige ting: Den ene er "Open Canvas" – det er et system der er hentet direkte fra OnePlus foldbare mobil OnePlus Open, og det låner sig exveptionelt godt til multitasking på en større skærm. Jeg ville faktisk ønske at alle de andre producenter kopierede OnePlus metode her – det er super let at dele skærmen ind i flere arbejdsområder – og ved "virtuelt" at udvide skærmens område, er det let at arbejde med flere apps i fuld-størrelse, som skiftevis kan trækkes ud til siden, uden at ændre i appens grundlæggende layout.
Den anden force er AI-funktionerne, eller for mig særligt Pad
ens indbyggede note-program, der har været virkeligt effektivt til at optage engelske produktpræsentationer og smide dem direkte ud på tekst, vel at mærke uden en masse fejl på et væld af forskellige europæiske dialekter. Det taler virkelig til maskinens potentiale som arbejdsmaskine – desværre særligt på engelsk.
Gå pro med keyboard-cover og stylus?
Hvis man går med tanken om at få en masse arbejde fra hånden med en tablet, kan OnePlus Pad 2 rent faktisk levere her.
Jeg har testet med OnePlus Pad QWERTY-smart keyboard, som essentielt er et magnetisk cover med indbygget keyboard – som vi kender det fra andre producenter. Keyboardet er super godt at brug – og fungerer både når det er magnetisk påsat tabletten, eller klikket af og som Bluetooth-keyboard med lidt distance på. Samtidig er bagsiden af coveret med indbygget trinløs kickstand. Det fungerer bare.
Der er to nedture her – det ene er at OnePlus (endnu) ikke tilbyder et tastatur med nordisk layout – og det har krævet en hel del krumspring for en tekstfyr som mig. Det andet, er at keyboard-coveret koster en ekstra udgift på 1.159 kroner, som du skal smide oveni anskaffelsesprisen på Pad 2.
Det er egentlig ikke fordi prisen som sådan er afskræmmende, men personligt ville jeg aldrig kaste så mange penge efter et tastatur med ikke-nordisk tastaturlayout.
Hvis du er den helt kreative type, er det også muligt at købe OnePlus Stylo 2. Det er en Stylus udviklet til Pad 2, go til en pris på 769 kroner, er det igen et specifikt behov du skal have. Jeg er ikke en god nok tegner til at retfærdiggøre prisen for mig selv men med 16.000 niveauer af trykfølsomhed føles pennen rigtig god, og er både hurtig og responsiv i brug.
En stor tablet skal have et stort batteri
OnePlus POad 2 er en pæn størrelse tablet på 12,1", og det kræver sit batteri. Her er OnePlus ikke gået ned på grejet – og har udstyret tabletten med et 9510 mAh stort batteri, cirka dobbelt op på de største flagksibsmobiler. Det giver rigeligt, rigeligt, rigeligt batteritid til at holde tabletten kørende en dag and then some ved tungt brug – og faktisk har jeg kun haft brug for at oplade tabletten 3 gange på 4 uger, under min testperiode.
Skulle man have brug for at oplade lidt oftere end mig, går det også tilpas hurtigt med 67 Watt kablet opladning, der på en halv time giver langt mere end 50% strøm til tabletten.
Lækker allround-tablet med høj underholdningsværdi
Nu er vi så langt, at jeg skal til at feje min dom ind over Pad 2. Som du kan læse er jeg langt hen ad vejen virkelig begejstret for den samlede pakke. Jeg synes OnePlus har formået at skabe en virkelig attraktiv pakke til prisen, og ved at kappe en hæl og hakke en tå på sædvanlig OnePlus-vis, er det lykkedes at skabe en lækker allround tablet, som vil gøre langt størstedelen af tablet-crowdet tilfredse med et smil.
Ulemperne er få men til at få øje på. For det første er der ingen mobilforbindelse i Pad 2, og man er derfor nødt til at koble sig på en WiFi-forbindelse, enten lokationsmæssigt eller ved at dele et WiFi-hotspot fra mobilen. Det andet er i arbejdsafdelingen, hvor den aktuelle fravær af et keyboard-cover med nordisk layout, er en rimelig solid stopklods for danskere, med dansksprogede jobs, der er i markedet for en lille arbejds-tablet.
Når det er sagt, er OnePlus Pad 2 stadig på pletten med masser af power, et lækkert design og god underholdningsværdi for en vejledende pris på 4.299 kroner, og det er svært at få øje på et meget bedre tilbud lige nu.
i samarbejde med PriceRunner