Connery

Test: OnePlus Nord - Tilbage til rødderne er et godt træk

Anmeldelse af OnePlus Nord

5 ud af 6 stjerner

Da OnePlus slog igennem på at sælge Android smartphones tilbage i 2014, var mærket i en noget anden tilstand, end det er i dag. 

Dengang var det den lille underdog, der med invite-only salg serverede en smartphone, som placerede sig med et forholdsmæssigt rigtigt godt tilbud; En smartphone der leverer flagskibs-lignende specs og performance, til en meget venlig pris. 

Siden da har OnePlus jagtet flagskibsmodellerne og år for år er deres smartphones blevet endnu bedre - men også dyrere. Og nu hvor topmodellen OnePlus 8 Pro begynder at tangere den største konkurrent Samsung, har OnePlus set sit snit til at - og lad mig bruge et fortæsket udtryk: At vende tilbage til rødderne. 

Lanceringen af den nye produktserie fra OnePlus har været en massiv omgang hype på sociale medier, og den nye OnePlus Nord er den første siden OnePlus One i 2014, der for alvor spiller muskler i mellemprisklassen. 

Den nye smartphone OnePlus Nord sælges for 3.299 kroner, en smartphone som ifølge deres eget udsagn byder på “Stort set alt hvad du kan ønske dig”. 

Jeg har testet den nye smartphone, for at se om der var mere, som jeg kunne ønske mig. Jeg har haft smartphonen til rådighed fra OnePlus i testperioden. 

ANNONCE
Test: OnePlus Nord - Tilbage til rødderne er et godt træk

Er den god?

Jeg har flere gange i løbet af testperioden, fået netop det spørgsmål - og der er ingen grund til at sværme for meget om det: Til pengene, er OnePlus Nord en rigtig god smartphone.

OnePlus har skåret hjørner mange steder for at få pengene til at gå op, men den vigtigste ting der gør OnePlus Nord muligt er kombinationen af OnePlus erfaringer fra tidligere smartphones og så den nye midrange processor Snapdragon 765G. 

Snapdragon chippen er en helt ny sag, der bringer mange nye muligheder til mellemsegmentet af smartphones. Den gør det blandt andet muligt at udnytte det kommende 5G netværk, og den har on-device kunstig intelligens der forbedrer alt fra fotos til strømforbrug. Og OnePlus Nord udnytter de nye features godt.

Jeg anmelder som regel udelukkende flagskibs smartphones, og derfor havde jeg frygtet at komme over på en smartphone, som ikke er det ypperste, når jeg tidligere har haft den øvelse, har det været en hakkende fornemmelse at skulle sætte sig ind i en “billig smartphone”, men Nord gjorde den bekymring til skamme. 

Faktisk er der i hverdagsbrug ikke mærkbare performance-udfordringer, og den lækre AMOLED skærm der kører med 90 Hz opdateringshastighed, giver et indtryk af, at smartphonen er hurtigere end tilsvarende modeller med en langsommere 60Hz skærm. Det har været klogt træk for OnePlus, at sørge for at selve skærmen ikke virker billig.

ANNONCE
Test: OnePlus Nord - Tilbage til rødderne er et godt træk

Plastic - fantastisk

Et sted hvor OnePlus Nord tydeligt er knapt så high-end, er i valget af materialer. Både bagsiden og rammen der omslutter skærm og bagside er lavet i plastik - og det har ikke den samme “eksklusive” vægt eller taktile fornemmelse - men det er faktisk ikke en dårlig ting i min bog: Den største udfordring jeg har med moderne high-end smartphones, ud over priserne - er at producenterne insisterer på at smække glas på alle smartphones bagsider - og selvom det er hærdet og Gorilla, og hvad det ellers hedder, har det bare en tendens til at gå i stykker før eller siden - og selvom plastik måske ikke har den samme hårdhed eller udstråling, så er det mere fleksibelt - og hvis uheldet skulle være ude: Meget billigere at erstatte.

OnePlus Nord gør meget med det hardware den har, og her kommer det også producenten til gode, at deres Oxygen OS er en meget let overbygning på Android - så selve navigationen på Nord kommer ikke til at virke hverken tung eller ‘laggende’ - noget som andre producenter har haft udfordringer med, i de billigere prisklasser.

ANNONCE
Smid OnePlus laderen i stikket her, og slug strøm som de dyre drenge - Test: OnePlus Nord - Tilbage til rødderne er et godt træk Smid OnePlus laderen i stikket her, og slug strøm som de dyre drenge

Jeg nævnte tidligere chippen, som OnePlus har valgt at benytte i deres nye smartphone: Den gør en del ting muligt - og OnePlus udnytter mange af de muligheder. Det gælder også for batteriet, der har en kapacitet på 4115 mAh - det er et forholdsvist stort batteri - til en smartphone med specs som denne, og takket være intelligent strømstyring holder det telefonen kørende i godt over en dags tid. 
Det er også her vi ser en anden feature fra OnePlus’ dyrere smartphones: Nemlig Warp Charge 30T. Hurtigopladningen gør det muligt at fylde juice på batteriet på ganske kort tid: 70% på 30 minutter.

ANNONCE
Foto: OnePlus - Test: OnePlus Nord - Tilbage til rødderne er et godt træk Foto: OnePlus

Nord har fået en ordentlig håndfuld kameraer: To til selfies og fire på bagsiden. Det er en del, men mere er ikke altid bedre. 

OnePlus har godt nok hentet den samme primære kameralinse som benyttes i OnePlus 8, en 48 megapixel Sony-sensor, og den giver nogle ganske gode billeder - det samme kan ikke siges for makrolinsen, der virker som ekstra fyld - fordi hovedsensoren tager bedre billeder af ting, som er tæt på. 

Selfiekameraet består af et rigtigt fint 32 megapixel kamera - og et 8 megapixel ultra-vidvinkel, der hjælper dig med at snuppe ekstra brede gruppeselfies af dine homies.

Overordnet set er kamera-setuppet i OnePlus Nord okay, men ikke en blændende oplevelse - til prisen er det meget fornuftigt. 

Det største minus i OnePlus Nord er den ene højttaler, der ikke er glad for at spille særligt rent, når der skrues helt op for smartphonen - og den ene højttaler gør det heller ikke nemt, at få en fornemmelse af retningsbestemt lyd. 

ANNONCE

Når alt kommer til alt, er OnePlus Nord en rigtig solid smartphone med gode specs - til prisen. 

For 3.299 kroner får du en model med 8GB RAM og 128 GB lagerplads - og for 600 kroner oven i - 3.899 kroner - en variant med 12GB RAM og 256 GB lagerplads. Men hvis du er i markedet efter en smartphone der leverer hvad den skal til en billig pris, står min anbefaling på 8GB versionen. 

I modsætning til at købe en nedsat version af en 2 år gammel high-end smartphone, leverer OnePlus både 5G og en hurtig 90 Hz skærm, features der bestemt er et flagskib værdigt. 

ANNONCE
OnePlus Nord

Styresystem: Android 10 + OxygenOS 10.5.X
Skærm: AMOLED 6.44" 90Hz refresh rate og HDR10+ understøttelse
Kamera: 48 MP + 8MP + 5 MP + dybdesensor
Frontkamera: 32 MP + 8 MP
Chipset: Qualcomm Snapdragon 765G
RAM 8GB/12GB
Lager: 128GB/256GB
Batteri: 4115 mAh - understøtter Warp Charge 30T
Vægt: 184 gram
Fås i farverne Blue Marble og Gray Onyx
Mere info på OnePlus.com 

ANNONCE
Del

Seneste nyt