Connery

Test: OnePlus Nord CE2 5G

Isoleret set er Core Edition 2 en okay smartphone i det billige segment

3 ud af 6 stjerner

Det er let at bliver enten forført eller forvirret af smartphone-navngivninger, og det er også tilfældet ved OnePlus Nord CE 2. 

Mellemsegment-smartphonen der gik i handlen i februar 2022 kommer et godt halvt år efter OnePlus Nord 2. Nord CE 2 lanceres med en prissætning der ligger utroligt tæt på hvad OnePlus Nord 2 blev lanceret til, og det er nærliggende at tænke, at den nyeste af de to modeller derfor er en opgradering, og det er ikke tilfældet: Smartphone-mellemnavne i mobilserier der er forholdsvist nye og ukendte, har ikke den samme selvfølgelighed i forståelsen.

Hos Oneplus står 'CE' for Core Edition - her trækker OnePlus i den korresponderende model, for at skabe en Core-version, altså en mere basal funktion, der idéelt gør mange af modellens nøglefeatures tilgængelige til et lavere prispunkt. Det giver mening.

Det der er sværere at forstå, er at den nye smartphone lanceres til samme pris som OnePlus Nord 2 i midten af 2021. Med den typiske prisfald som smartphones oplever over produktcyklussen, betyder det at OnePlus Nord 2 nu er billigere på markedet. OnePlus Nord 2 er objektivt set en bedre smartphone end OnePlus Nord CE 2 og det gør det i mit tilfælde umuligt at anbefale nogen at købe denne smartphone, mens forløberen stadig er at finde i butikkerne. 

En del af denne udfordring kan med god vilje tilskrives det aktuelle verdensbillede, hvor der er mangel på elektronikkomponenter og hvor realpriserne er stigende. Men fra et forbrugerperspektiv, er det - alt andet lige - stadig et rationale, der er svært at forsvare: Hvorfor betale mere, når man ikke behøver det?

ANNONCE
OnePlus Nord CE2 5G - Test: OnePlus Nord CE2 5G OnePlus Nord CE2 5G

Hvad er OnePlus Nord CE2 5G?

Nord 2 i Core Edition er en smartphone der trækker mange paralleller til OnePlus Nord 2 (Som vi anmeldte til 5 stjerner i 2021). Designet er næsten identisk, og man får et plastik-design der er forventeligt, men faktisk ret flot i både look og finish. 

Hjeret i OnePlus Nord CE2 er chipsettet Mediatak Dimensity 900, og det har en mærkbar dårligere performance end Dimensity 1200, der blev benyttet i Nord 2. Det betyder ikke, at det en ubrugelig smartphone, men mens forgængeren fremstod som en overraskende god smartphone i prisklassen, står Nord CE2 tilbage som en smartphone i prisklassen. 

OnePlus Nord CE2 har dog en række features, der er stadig er begejstrende at få fingre i, og som går igen fra storesøster-modellen. Her tænker vi især den pæne 6.43" AMOLED skærm med en opdateringshastighed på 90 Hz, det 4500 mAh store batteri der understøtter en absolut lynhurtig opladning på 65 Watt, og et triple-cam (64MP+8MP+2MP), hvor det mest brugbare er den primære linse rent faktisk er større end forgængeren på 50MP. Der er også 5G.

Hukommelse og lagerplads holder sig på samme kapaciteter som basismodellen af Nord 2, her er der 128 GB lagerplads og enten 6 eller 8 GB RAM, og som en tilføjelse er der også plads til udvidelse af lageret ved SDXC-kort. Her er også analogt 3.5mm mini-jackstik, og det er fedt at se, at OnePlus stadig ikke tager det som en selvfølge, at de der leder efter smartphones i denne prisklasse, har lyst til at kaste penge efter et trådløst headset. 

ANNONCE
OnePlus Nord CE2 5G - Test: OnePlus Nord CE2 5G OnePlus Nord CE2 5G

I den anden ende af tilpasningerne, er det ikke alene chipsettet med den mindre processorkraft der er blevet nedjusteret. Selfie-kameraet er på sat ned fra 32MP til 16MP, og der er kun en højttaler at trække på.

Til sidst er der en undtagelse, som jeg personligt synes er en fejl: Der er ingen fysisk slider-knap, til at regulere lydtilstanden. 

Den fysiske slider er en velkendt og elsket feature blandt OnePlus-brugere. Mens glødende OnePlus fans formentlig kigger mere i flagskib-segmentet, er fraværet af denne fysiske knap nok en af de ting, som ejere af ældre OnePlus-smartphones vil bide mærke i.

ANNONCE
Test: OnePlus Nord CE2 5G

Oneplus Nord CE2 5G er okay

Isoleret set er Core Edition 2 en okay smartphone i det billige segment - den har et par gimmicks der begejstrer, men det sker på bekostning af den overordnede performance.
 
I lyset af prissætningen - det faktum, at modellen der står som inspiration er en billigere anskaffelse, falder lanceringen af OnePlus Nord CE2 5G til jorden. 

Pris og tilgængelighed

OnePlus Nord CE 2 5G med 8GB RAM og 128 GB fås i farverne Gray Mirror og Bahama Blue, til en vejledende udsalgspris på 2.899 kroner. Smartphonen er i handlen nu.

ANNONCE
OnePlus Nord CE2 5G

Skærm: 6.43" AMOLED Display, 1080x2400 pixel, 90 Hz opdateringshastighed, HDR10+ understøttelse
Størrelse: 160.6x73.2x7.9 mm 
Vægt: 173 gram
Chipset: MediaTek MT6877 Dimensity 900 5G
Hukommelse: 8 GB RAM
Lagerplads: 128 GB
Platform: Android 11 + OxygenOS 11
Kamera: 64 megapixel + 8 megapixel ultrawide + 2 megapixel macro
Selfiekamera: 16 megapixel
Netværk: WiFi 6, 5G, LTE
Fysiske forbindelser: USB-C, 3.5 mm analog jack
Trådløse forbindelser: Bluetooth 5.2, NFC
Batteri: 4500 mAh, understøtter 65 Watt hurtigoplading (Hurtiglader medfølger)

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce