Connery

Test: OnePlus Nord 2 - "Everything you could ask for" siger OnePlus

Men er den så det? Få svaret her!

5 ud af 6 stjerner

OnePlus Nord 2 er mere end bare sidste års model med let opdateret hardware, og det er herligt at se, at OnePlus tager deres budget-smartphone serie alvorligt. 

Da OnePlus sidste år introducerde den første OnePlus Nord, var de selv klar over, at det kunne kannibalisere dele af deres egne flagskibskunder - men forhåbentlig også andres - Missionen: En smartphone, som leverer flagskibs-funktioner til en fornuftig pris. 

OnePlus Nord 2 fortsætter denne filosofi, og i marketingkampagnen omkring den nye midrange smartphone, har OnePlus opgraderet sidste års løfte: Pretty much everything you could ask for. 

Er den så alt man kunne ønske? Jeg har - under streng fortrolighedserklæring (indtil nu) - haft den nye smartphone under test, før den reelt går i handlen, og er nu en del klogere på OnePlus Nord 2

Der er ikke en grund til at pakke det væk helt i bunden af artiklen. Med en salgspris på 3.399 kroner, er OnePlus 2 en smartphone med et meget fornuftigt prismærke - men på nogle punkter, går Nord 2 også videre end fornuften - og skaber begejstring. 

ANNONCE
OnePlus Nord 2 - De to farver der lanceres i Danmark - Test: OnePlus Nord 2 - "Everything you could ask for" siger OnePlus OnePlus Nord 2 - De to farver der lanceres i Danmark

De første indtryk betyder en del - og her blev jeg rent faktisk begejstret, da jeg fik pakket smartphonen ud af den NORD-råbende æske. OnePlus har hævet kvaliteten af smartphonen betragteligt i forhold til sidste års model - og det er ikke en selvfølge. Men det der for alvor gav første OnePlus Nord væk, som værende en billigere smartphone, var dens meget plastik-prægede indpakning.

Med Nord 2 føler man, at man står med en premium mobil i hånden - dette års model har nemlig også fået gorilla-glas på bagsiden, og det betyder altså noget for både udseendet, og hvordan smartphonen føles i hånden. Godt nok er den metallisk udseende ramme der runder siderne sammen stadigvæk plastik - og en ægte flagskibsmobil anno 2021 har selvfølgelig en ramme af metal - men det er næsten ubetydeligt for mig, taget i betragtning at smartphonen koster blot en tredjedel af konkurrenternes flagskibs-modeller. 

ANNONCE
Test: OnePlus Nord 2 - "Everything you could ask for" siger OnePlus

Ligesom den første Nord, har der været mere end fokus på udseendet, når det kommer til flagskibsfunktioner: Nord 2 er udstyret med et ret godt kamera. OnePlus beskriver det som et triple-setup, men monokrom-sensoren gør ikke alverden i det samlede setup - det gør til gengæld det primære kamera, en sag på 50 megapixel fra Sony, gør Nord 2 til en rigtig god kameramobil. Den store sensor løfter kvaliteten meget fra forrige model - og giver plads til over 50% mere lys, et valg der gør kameraet væsentligt bedre i detaljerne i både lys og mørke. 

Det andet kamera er et 8 megapixel ultrawide, som gør det det skal, uden at overlevere - hovedlinsen gør klart det bedste indtryk. Men til gengæld rigtig godt. 

I fronten har OnePlus fundet plads til endnu en Sony-linse - "Det mest højopløselige frontkamera i en OnePlus nogensinde". En meget hæderlig 32 megapixel sag, der giver fine selfies. 


OnePlus benytter smartphonens indbyggede AI-chip til at forbedre både fotos og video, og det virker ret godt, og giver også fotos et slags OnePlus-signaturlook, hvor farverne virker en smule varmere og med en lille smule opskruet kontrast - det er ikke unormalt, og især iPhone har haft deres egen unikke foto-filter-signatur årevis med stor succes. Personligt synes jeg det fungerer godt, og generelt er jeg meget tilfreds med selv de hurtige snapshots - foto-purister vil nok være af en anden mening. 

ANNONCE
Test: OnePlus Nord 2 - "Everything you could ask for" siger OnePlus

Warp speed!

En helt tydeligt flagskibsfunktion finder vi i batteriopsætningen. Nord 2 er blevet udstyret med 4500 mAh batterikapacitet, fordelt på to enkeltstående batterier - det gør det lettere for smartphonen at håndtere varmen ved intenst brug, og det giver også OnePlus muligheden for at skrue op for ladekraften: Det har resulteret i, at OnePlus Nord 2 har fået hurtigopladningsstandarden Warp Charge 65, som også benyttes i OnePlus 9. Det er ultrahurtig opladning med OnePlus medfølgende Warp Charge USB-oplader - her claimer man 100% på under 35 minutter, og det virker - til sammenligning kunne sidste års model høvle 70% på batteriet på 30 minutter. 

Her mangler vi dog en dedikeret flagskibsfunktion - OnePlus har sparet muligheden får trådløs opladning væk, en funktion de mener ikke har betydning for størstedelen af køberne. Jeg er lidt splittet, men også klar over, at man selvfølgelig ikke kan få det hele for det halve. 

ANNONCE

OnePlus Nord 2 minder på mange punkter om OnePlus 9 - både i designform og størrelse, skærmen er næsten lige så stor, 6.43" - dog ikke med den lynhurtige 120Hz opdateringshastighed, som efterhånden er blevet standarden på tværs af topmodellerne - men stadig med rigtig flotte 90Hz, som uden tvivl vil få smartphonen til at synes mere flydende i bevægelserne, for brugere der kommer fra en 2-3 år gammel mobil. Det er et fair kompromis, og jeg synes at OnePlus får et imponerende flot billede ud af AMOLED-skærmen, der går op til en maxopløsning på 1080p. 

En kæmpe opgradering fra sidste års model, er telefonens højttalere: Her er der nemlig 100% flere højttalere - 2, stereo - i stedet for sidste års sølle enkelt-højttaler setup. 

I kombinationen mellem en flot full HD OLED-skærm og faktisk stereo-lyd, er Nord 2 en bedre underholdningsmaskine end forgængeren, både når det kommer til streaming, gaming, og de der fantastiske TikTok-videoer... 

ANNONCE
Test: OnePlus Nord 2 - "Everything you could ask for" siger OnePlus

OnePlus byder i Nord 2 velkommen til en anden leverandør af smartphonens hjerte, chipsettet. Langt de fleste af OnePlus' modeller benytter udgaver af Qualcomms Snapdragon processorer, men i Nord 2 er man gået over til MediaTek - som oftest benyttes i billigere smartphones. Her er det dog med Dimensity 1200 chipsettet, der er tæt på at være lige så godt som flagskibschipesettet Snapdragon 888. 
Det har i hvert fald både 5G netværk og AI-funktionalitet, omend det er en anelse trægere i WiFi-hastighederne. 

Det er spændende at se OnePlus smække en tænkt flagskibschip i deres midrange-smartphone, i stedet for Qualcomms budget-processor, som oftest er go-to, når producenterne producerer en ikke-high-end smartphone. 

Performancemæssigt betyder det dog noget, om man går med det ene eller andet chipset - og især hvis man vægter mobilgaming.

OnePlus Nord 2 trækker en samlet score på 4117  på 3DMark målingen for Wild Life, med en gennemsnitlig framerate på 24.7 FPS - det er nok til at placere den som en bedre performende gaming-smartphone end efterårets OnePlus-flagskib 8T, men stadig et pænt stykke fra eksempelvis Samsung S21, der scorer 5770 point og en framerate på 34.6, og endnu længere væk fra iPhone 12 Pro Max.. MEN - her holder jeg smartphoneperformancen for en OnePlus Nord 2 12GB RAM-version til 3.899, mod flagskibsmodeller fra konkurrenterne, der koster mere end det dobbelte. 

I det lys, virker det som en rigtig god idé med implementeringen af Mediateks chipset, når nu budget-klassen ikke passer med en Snapdragon 888. 

OnePlus Nord 2 kommer med Android 11 og overbygningen af OnePlus eget Oxygen 11.3 på brugerfladen - det fungerer stadig godt, og er en god Android-oplevelse - og så garanterer OnePlus at Nord 2 følger med Android i mindst to store opdateringer (Altså frem til og med Android 13) mens man committer sig til 3 års sikkerhedsopdateringer. Det er super godkendt. 

OnePlus har også udstyret deres nye midrange-mobil med biometriske sikkerhedsfunktioner som fingeraftryksscanner og ansigtsgenkendelse - begge features, der selvfølgelig bør være i en flagskibsdræber.

ANNONCE
Test: OnePlus Nord 2 - "Everything you could ask for" siger OnePlus

OnePlus Nord 2 er generelt set et rigtigt godt bud på en "Flagship phone - regular price"-deal, hvor der tydeligvis er sparet nogle steder, for at få mest mulig ud af de ting der virkelig betyder noget. 

Personligt savner jeg den trådløse opladning, til gengæld er den kablede opladning så skørt hurtig, at det næsten er uset, i en smartphone til omegene af 3500 kroner. Andre (især OnePlus fans) vil nok savne en minijack-indgang til analoge headphones, og kameraets gode hovedsensor, er så god, at de to andre i triple-setuppet egentlig kunne være undværet - men det må være svært at sælge en smartphone som flagskibsdræber, uden at have to, tre, fire kamera-huller.

Det hele for det halve OnePlus! Ja, jeg kan godt 'ask for more'. Hvis I for alvor vil disrupte branchen, som da I først kom på markedet, er det dér vi skal hen. Og hvem ved, hvis opgraderings-trappen viser en eksponentiel kurve fra første Nord til næste års Nord 3 - Så er vi nok ved at være i mål. 

Når alt kommer til alt, er OnePlus Nord 2 en absolut godkendt midrange-mobil. I forhold til hvad man egentlig betaler for, leverer Nord 2 et stykke over, og man står mere med en fornemmelse af, at have en top-notch smartphone i hånden - især takket være det fine design og fornuftige materialevalg. Om den er en flagskibsdræber? Jeg er ikke tilfreds, før jeg kan få det hele for det halve, og selvom der ikke er så langt fra Nord 2, til Oneplus 9, mangler der stadig de sidste touches, for at sælge flagskibet. Men, for prisen, er Nord 2 en god idé - og stod jeg mellem skulle vælge Oneplus sidste-års flagskibsmodel OnePlus 8 (Som er nede i samme prisleje), eller en OnePlus Nord 2, så ville jeg vælge en Nord 2 uden at blinke. Warp Charge 65 er seriøst en juicy funktion.


Pris og tilgængelighed

OnePlus Nord 2 rammer butikkerne og netshops den 28. juli. Mobilen kommer til det nordiske marked i to farver: Blue Haze og Gray Sierra - og i to modeller, med forskellige kapaciteter:

Oneplus Nord 2 8GB RAM | 128 GB lagerplads = 3.399 kroner
OnePlus Nord 2 12 GB RAM | 256GB lagerplads = 3.899 kroner

PS. Tjek lige det sprøde semitransparente cover i midten - OnePlus er som altid klar med et sæt dedikerede covers, til deres nye model.  

ANNONCE
Del

Seneste nyt