Connery

Test: OnePlus Buds Pro

OnePlus' seneste trådløse earbuds er fine og ligner tilnærmelsesvis AirPods Pro

4 ud af 6 stjerner

OnePlus kom på markedet med deres seneste støjreducerende trådløse ear-buds OnePlus Buds Pro i slutningen af august 2021, og de seneste buds fra OnePlus er vel nok det sæt earbuds i denne sæson, der kommer tættest på at ligne Apples AirPods Pro-design, uden at være en direkte kopivare. Ligesom sidste års fadæse, hvor de amerikanske toldmyndigheder beslaglagde en stor sending OnePlus Buds, i troen om at det var Apple-kopier, kunne let forestille sig et gentagent scenarie med årets model. 

Når det er sagt, er der jo absolut ikke noget galt i at minde om Apple - og det gennemprøvede designsprog er også medvirkende til at OnePlus Buds Pro er ret behagelige at bære over længere tid.

ANNONCE
Test: OnePlus Buds Pro

OnePlus Buds Pro er et sæt trådløse earbuds, der spiller ind i mellemniveauet på det meget ombejlede marked - et sæt står i 1.199 kroner - og kommer med funktioner som "smart ANC", trådløs opladning, vandtæthed og en række interessante software-funktioner. 

Hos smartphoneproducenten OnePlus iscenesætter man produktet som et premium lydprodukt - som muligvis kan mere end prisen antyder. 

OnePlus Buds Pro kan da også rigtig meget, men det er nært at sammenligne dem med Nothing Ear (1), den frække nye dreng i klassen, med Carl Pei (tidl. OnePlus) i spids. Nothing serverer et design som ingen andre og leverer også ANC, trådløs opladning og en pris på blot 899 kroner - og kom på markedet nær samtidigt med OnePlus' egne Buds Pro. 

Produkterne er dog ikke totalt sammenlignelige - og selvom Nothing dukkede op med et produkt der leverede rigtigt pænt til prisen, er OnePlus Buds Pro lige et par features rigere - om det er nok til at retfærdiggøre den 300 kroner højere pris - kommer helt an på, hvad ens behov er. 

ANNONCE
Test: OnePlus Buds Pro

OnePlus Buds Pro er gode trådløse earbuds - og på et begrænset sammenligningsgrundlag (Sidste års OnePlus Buds) er de da også det bedste sæt true wireless fra OnePlus nogensinde... 

I efteråret 2021 sidder jeg med en pæn håndfuld true wireless earbuds fra forskellige producenter - og man skal lede utroligt længe efter decideret dårlige produkter, blandt de klassiske producenter: OnePlus gør det heller ikke dårligt, og placerer sig på et prisleje, hvor lydkvaliteten måske ikke vejer flere kategorier tungere end den samlede pakke - og med OnePlus Buds Pro er den samlede pakke pæn. 

Lydkvaliteten i OnePlus Pro-model er rigtig fin, men skinner skarpest igennem på basfronten - en velkommen feature hvis man er glad for bastung musik, men også et trick der ofte benyttes, fordi mange folk stiller lighedstegn mellem "god bas" og "god lyd" - sådan er det ikke alle der har det, men fred være med det. 

Det generelle lydbillede i Buds Pro er altså fint, men det er tydeligt at bassen fra de store 11 mm drivere har fået størstedelen af kærligheden. 

Men det gør måske ikke så meget, hvis man går til produktet som et allround-produkt, der skal forsøge at tilfredsstille så mange bruger-cases som muligt: Bassen låner sig godt til Dolby Atmos-supporten, og kombineret med en smartphone hvor man også sætter gaming og film-streaming i højsædet, giver det fin mening. 

Lydsiden er god hvis du er glad for hiphop - knapt så meget hvis din foretrukne playliste er domineret af rock. 

ANNONCE
Test: OnePlus Buds Pro

Støjreduceringen fra den adaptive teknologi, der trækker på tre mikrofoner er hamrende god til at fjerne vindstøj fra samtaler - og den gør det pænere end det billigere produkt fra Nothing. 

ANC-teknologien bringer også et ekstra lille nummer med i pakken i OnePlus Buds Pro: Zen Mode Air. 

Zen Mode Air er en lille feature, som faktisk fungerer rigtigt fint: Ambient Noise. Funktionen kan aktiveres direkte fra Buds'ene uden forbindelse til en smartphone, og aktiveres med et tre-sekunders tryk på stammen ved højre earbud - det aktiverer (i standardopsætningen) et soundtrack som kombinerer støjreduceringen med en lydside af fuglefløjt og andre beroligende naturlyde - så man rigtig kan finde sin indre ro. Og det er ikke så dumt som det lyder - især fordi funktionen ikke kræver, at man roider rundt med en app for at aktivere den. 

Pro-earbudderne fra OnePlus er pænt med i batteri-kampen. Med aktivt støjreduceringen leverer sættet 5 timers lyd og med ANC deaktiveret køres der i op til 7 timer. 

Benytter man Buds Pro sammen med OnePlus 9, kan man også streame lyd med det højere LDHC-codec, der giver en bedre lydkvalitet end det traditionelle Bluetooth-signal, men mod en lavere batteritid på godt 2,5 time. 

Det medfølgende ladeetui understøtter trådløs opladning med Qi-opladning og kablet opladning, som med OnePlus oplader klarer Warp Charge, der giver 10 etuiet 10 timers spilletid med ti minutters opladning. 

OnePlus Buds Pro inklusive ladeetuiet har en samlet spilletid på 28 timer (ANC) til 38 timer (uden ANC)

ANNONCE
Test: OnePlus Buds Pro

OnePlus Buds Pro er gennemgående en solid oplevelse, der leverer alle de tidssvarende funktioner man kunne forvente af et sæt trådløse ear-buds til 1.199 kroner - et solidt midrange-produkt, der vil være tilfredsstillende for de fleste - uden at stikke særligt ud i vilde retninger. 

Pris og tilgængelighed

OnePlus Buds Pro fås i matsort og glossy hvid, og forhandles hos OnePlus, teleforhandlere og online hos bl.a. Proshop og Dustin. 

Den vejledende salgspris for OnePlus Buds Pro lyder på 1.199,- kroner. 

ANNONCE
OnePlus Buds Pro: Specifikationer

Drivere: 11 mm dynamiske
Støjreduktion: Smart ANC, med flere profiler
Vandtæthed: Ladeetui IPX4, Buds IP55
Bluetooth: 5.2, Understøttede codecs: SBC, AAC, LHDC
Vægt buds: 4.35 gram
Vægt ladeeuti: 52 gram
Opladning: USB-C, Trådløs
Batteri buds: ANC on/off - 5/7 timer
Batteri buds + etui: ANC on/off - 28/38 timer
Medfølgende tilbehør: USB-C ladekabel, øretips i str S, M og L. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt