Connery

Test: OnePlus Buds Pro 2

Indbygget 3D-lyd er det bedste træk i OnePlus' nye Pro-buds

5 ud af 6 stjerner

OnePlus lancerede sammen med deres seneste smartphone OnePlus 11, en ny og væsentligt opdateret version af deres OnePlus Pro earbuds. De nye sager, byder på en ret spændende teknologi og software features, der går en tand videre end aktiv støjreducering. Lad os kigge nærmere på OnePlus Buds  Pro 2.

Buds Pro 2 er OnePlus' bud på et sæt gode earbuds, som et alternativ til de øvrige smartphone-producenters bud. De fører videre på designet fra  virksomhedens første Pro-buds, men går en tænd op i finish og look - og så er disse nye sager skabt i samarbejde med dansk grundlagte premium højttaler-mærket Dynaudio, og altså er der en fin lille dansker-vinkel i dette lydsæt.

ANNONCE
OnePlus Buds  Pro 2 - Test: OnePlus Buds Pro 2 OnePlus Buds Pro 2

Jeg synes at OnePlus har fat i et pænt design, der virker både solidt og af god kvalitet. Detaljerne med de polerede metalstammer er en smule flashy, og ligner noget der tager godt mod fedtede fingre - men det er faktisk ikke et problem. Formen på buds'ene passer godt i mine ører, og de medfølgende silikonetipper løser udfordringer med størrelse af øregang på vanlig vis. 

Ladeetuiet, der har en mat overflade kan jeg rigtig godt lide - det ligger virkelig godt i hånden og er ikke så stort, at det føles fumlet at få buds'ene ud derfra. 

ANNONCE
OnePlus Buds  Pro 2 - Test: OnePlus Buds Pro 2 OnePlus Buds Pro 2

Ved første øjekast, skiller OnePlus Buds  Pro 2 sig ikke meget ud fra mængden af top-midrange modellerne der ellers findes på markedet: Et sæt trådløse earbuds med et fint design, aktiv-støjreducering og diverse hybrid-modes, pæn batteritid, hurtig ladetid og et prismærke, der lægger distance til de billigste klasser i kategorien. 

Dykker man lidt længere ned i dem, opdager man, at der er nogle interessante ekstra valg, der i det mindste gør det værd at skænke dem en ekstra tanke. 

OnePlus har udstyret de nye buds med et Dynaudio Melodyboost-lydsystem. Det lyder en smule fluffy, men det er egentlig let forklaret: I stedet for at bruge en allround højttalerenhed i hver earbud, har man lavet et dual-setup, hvor hver ear-bud er ustyret med både en 11mm driver og en 6mm driver - Den ene fokuserer mere på bas, mens den mindre driver arbejder på diskanter og mellemtoner. Meningen med systemet, er at kunne skabe et mere detaljeret lydbillede, end alternativet. 

Det er en god tanke, og Buds 2 Pro har det også et markant detaljeret lydbillede, hvor det er let at lytte sig frem til helt fine detaljer. Ulempen ved systemet er, at de ikke spiller op til helt så høje volumener, som et sammenligneligt single-driver system gør - det er selvfølgelig et kompromis af det muliges kunst, men vis du er typen der ikke synes dine ear-buds kan spille højt nok, er disse måske ikke dit første valg - men husk at passe på din hørelse. 

ANNONCE
OnePlus Buds  Pro 2 - Test: OnePlus Buds Pro 2 OnePlus Buds Pro 2

Den helt store og markant mærkbare feature ved OnePlus Buds  Pro 2 findes et andet sted - nemlig i softwaren. Buds 2 Pro er en af de første af sin slags, der understøtter Google Spatial Audio. Google Spatial Audio er Android-modtrækket til Apple spatial audio: Muligheden for at give en markant forbedret virtuel 3D-fornemmelse i lydbilledet. 

For at kunne benytte denne feature, skal du dog have en smartphone der understøtter det - heldigvis for OnePlus, er den nye OnePlus 11 5G en af de første Android-mobiler der understøtter funktionen, sommen med Googles egne Pixel 6 og Pixel 7 smartphones, der fik funktionen i en softwareopdatering efter lancering. 

Spatial Sound i OnePlus Buds  Pro 2 er en rigtig fed feature, særligt hvis du sætter pris på den rumlige surround-sound fornemmelse direkte i ørerne. 

Det er muligt at benytte Spatial Audio med fast position af den virtuelle lydscene, men ved at gøre brug af Buds 2 Pro's indbyggede sensorer, kan man også benytte en funktion, der benytter headtracking (sporing af hovedbevægelser) til at positionere lyden relativt efter hvordan du bevæger dig hovedet. 

Spatial Audio funktionen fungerer faktisk ganske godt til musik, hvor det giver dig en mere koncert-agtig fornemmelse, men det er særligt under (mobil)gaming og streaming af film og serier, at Spatial Audio giver dig en helt særlig lydoplevelse. 

Som sagt skal man på nuværende tidspunkt benytte den nyeste OnePlus smartphone OnePlus 11 5G, for at udnytte denne feature, men mon ikke de fleste der overvejer de nye Pro-buds fra OnePlus, rent faktisk falder i den kategori?

ANNONCE

Der er flere interessante features ved de nye OnePlus Buds. Som man nok forventer af et sæt gode buds fra OnePlus understøttes LHDC4.0 og 5.3LE Bluetooth forbindelse, ved opkobling til en kompatibel enhed - dette er kodesprog for, at du har et sæt earbuds der er i stand til at sende lyden igennem i lossless kvalitet og med minimal forsinkelse - i dette tilfælde særligt vigtigt, hvis du bruger din mobil til gaming. De understøtter også dual connection, så du kan være koblet på både bærbar og smartphone på samme tid.

OnePlus har også udstyret de nye buds med deres mulighed for at skræddersy buds'enes lydprofil til din hørelse - Audio ID2.0 benytter de indbyggede mikrofoner og højttalere til at screene din hørelse, for at tune lyden specifikt til din hørelse. Det er en nice feature, der efterhånden er standard på high-end buds fra forskellige producenter. 

Det er i dag nærmest umuligt at finde et sæt earbuds til 800-kroner eller derover, der ikke er udstyret med en eller anden form for støjreducering - og hvad der tidligere var forbeholdt en niche af produkter er nu 100% mainstream - selvfølgelig skal vi have støjreducering. Buds 2 Pro er udstyret med en ganske god adaptiv støjreducering, der ifølge OnePlus selv lukker lyde ude helt op til et niveau på 48 decibel. 

Støjreduceringen i Buds Pro 2 er også god. Den er i niveauet, hvor det giver mening til at lægge en dæmper på pendling i den offentlige trafik eller til at lukke sig selv inde for at fordybe sig i arbejdet i et standard kontormiljø. Dog kommer de til kort, hvis man sætter sig i hovedet, at de skal give dig total ro og fred på en flyvetur - for at opnå dette, skal man op i en anden klasse af ANC-buds. 

OnePlus har holdt fast i et pænt batteriniveau, med landvindinger der primært er sket på baggrund af opgraderet chipteknologi. Sammen med opladningsetuiet holder de buds'ene kørende i helt op til 25 timer med ANC aktivt - og op til 39 timer hvis du kører uden støjreducering. Samtidig har den kablede ladning en hurtigopladningsfunktion, der giver 3 timers spilletid med 10 minutter i stikket. 

En feature der er særligt interessant, er at OnePlus Buds  Pro 2 rent faktisk også understøtter trådløs opladning. Det er som sådan ikke underligt, før det gør langt de fleste high-end earbuds i dag - men interessant, fordi OnePlus med deres OnePlus 11 5G smartphone, valgte at droppe trådløs opladning, med fokus på kablet. 

Hvis du er rendyrket OnePlus-fan, betyder det at du ikke kan oplade de nye OnePlus Buds fra den nye OnePlus smartphone. Til gengæld kan du sagtens bruge en eventuel trådløs oplader, til fortsat at lade disse nye buds med. 

Slutteligt har OnePlus sørget for, at deres buds har en god modstandsdygtighed overfor elementerne. Selve buds'ene har en IP55 rating og kan modstå både støv og masser af vand, mens etuiet med IPX4-certificering godt kan klare et regnskyl, men for guds skyld ikke må kastes i poolen!

ANNONCE
OnePlus Buds  Pro 2 - Test: OnePlus Buds Pro 2 OnePlus Buds Pro 2

OnePlus Buds  Pro 2? er som du kan se leveringsdygtigt i et langt og imponerende featuresæt, og hvis du har en OnePlus 11 5G, kan du udnytte dem allesammen. Jeg synes rent faktisk at OnePlus' første bud på Google Spatial Audio er overordentlig fed, og måske nok den største fortaler for lige præcist at få finger på disse buds, hvis du ejer ovennævnte smartphone. 

Hvis vi tager OnePlus-smartphonen ud af billedet, er det lidt en anden sag. OnePlus Buds 2 Pro har stadig ANC og en god batteritid, men lydkvaliteten rammer aldrig helt et niveau, som jeg ville sætte navnet 'pro' på. Med så mange forskellige producenter og featuresæt at vælge imellem, er jeg et godt stykke fra at loope Buds 2 Pro i samme bås som de bedste i Pro-kategorien - OnePlus Buds 2 Pro er gode allround ear-buds, der dog primært giver ekstra værdi til OnePlus 11-brugeren - for alle andre skal vi altså ramme en pæn udsalgspris, før de for alvor er et godt køb. Men det er heller ikke en umulig tanke.

Fordi det er lidt et to-delt sværd, med potentielle købere blandt både generelle Android-brugere og dig der ejer en OnePlus 11 5G, gør jeg noget utraditionelt og deler den endelige score op i to punkter: 

  • OnePlus Buds  Pro 2? er et fem-stjernet produkt, hvis du planlægger at bruge dem med en OnePlus 11 5G smartphone. 
  • OnePlus Buds  Pro 2? er et fire-stjernet produkt uden den helt rette smartphone, men altså stadig et godt bud på all-round ear-buds, med masser af gode alternativer i markedet.  
ANNONCE

OnePlus Buds Pro 2 - Pris og tilgængelighed

OnePlus Buds Pro 2 kommer i farverne Arbor Green og Obsidian Black. De er på markedet nu til en vejledende pris på 1.399 kroner, og kan købes direkte hos OnePlus eller hos diverse forhandlere

ANNONCE
OnePlus Buds 2 Pro - Specifikationer

Modelnavn: OnePlus Buds Pro 2
Mål: 24,30 mm x 20,85 mm x 32,18 mm
Vægt: Buds - 4,9 g, Etui - 47,3 g
Farver: Arbor Green og Obsidian Black
Frekvensrespons: 10 Hz - 40 kHz
Lydtryk: 97 dB
Lydenhed: 11 mm + 6 mm dynamisk driver
Batteritype: Genopladeligt lithium-ion-batteri
Batterikapacitet: Buds - 60 mAh, Etui - 520 mAh
Spilletid: Buds - 9 timer, Buds+Etui - 39 timer
Bluetooth: 5.3 LE Audio
Maksimal Bluetooth-afstand: 10 m
IP55 vand- og svedmodstand: 54 ms latenstid
Berøringskontrol:
Tryk én gang: pause/svar opkald/afslut opkald
Tryk to gange: næste sang/afvis opkald
Tryk tre gange: forrige sang
Tryk og hold i 1 sekund: skift støjreduceringstilstand
Tryk og hold i 3 sekunder: Zen Mode Air
Opkaldsfunktion: 3 mikrofoner + AI-algoritme
Google Fast Pair
Dobbelt Bluetooth-forbindelse
Aktiv støjreduktion

ANNONCE
Del

Seneste nyt