Connery

Test: OnePlus 6T

OnePlus hamrer endnu en gang tingene fast med en formidabel pris

5 ud af 6 stjerner

OnePlus kører, som mange andre producenter med en fast formel - den eneste forskel er, at OnePlus kun har den ene telefon-model, og derfor er fokusset da også laserskarpt.

Nyt år nyt nummer - et halv år efter får nummeret et 'T' på ryggen. Det er forudsigeligt og nemt. Og til at regne med. 

Således fik vi for et halvt års tiden siden OnePlus 6 - og nu er turen så kommet til OnePlus 6T. 

På mobilmarkedet kan der sagtens nå at ske ting og sager på et halvt år, og i år er i hvert fald ingen undtagelse - derfor har OnePlus også haft en ting eller to at forbedre. Så lad os starte med det. 

ANNONCE
Test: OnePlus 6T

Designet er blevet refineret, og det kommer især til udtryk i det nye dråbeformede notch - og den clean bagside, der ikke længere er belastet med en fingeraftrykssensor.

Fingeraftrykssensoren er nemlig nu blevet gemt inde bag displayet. En mere intuitiv løsning, som OnePlus og få andre producenter netop har bragt på markedet.

Forbedret kamera. 6T bygger videre på det udenærkede kamera fra 6. Det helt store her, er at softwaren er blevet forbedret, og OnePlus har taget machine learning i brug, for at gøre kameraet i stand til, bedre at opdage hvad du skyder billeder af, for derefter at servere de bedste indstillinger direkte til aftrykker-fingeren.

Fjernet 3.5 mm Jack-stik. OnePlus har holdt fast i jack-stikket længere end mange af de andre spillere på markedet - men det er slut nu. Ifølge brugerundersøgelser blandt det dedikerede OnePlus community, benytter langt de fleste brugere bluetooth-headsets, og derfor har OnePlus pakket en USB-C til Jack dongle med, og i stedet inddraget pladsen til noget andet, nemlig:

Større batteri. 6T har mere batteri end forgængeren, helt specifikt er det blevet til 3700 mAh, med OnePlus Fast Charge, der giver op til en dags strøm på 30 minutters opladning.

Større skærm. OnePlus 6T kommer med en 6.41” optisk AMOLED-skærm med 19:5:9 ratio, hvilket giver en fantastisk skærmoplevelse, hvad enten du spiller Fortnite eller ser Netflix. OnePlus 6T er mere robust, og forsiden er beskyttet af det nyeste Corning Gorilla Glass 6.

ANNONCE
Test: OnePlus 6T

Med sin store formfaktor, skærm og ganske konkurrencedygtige indmad, er der ingen tvivl om, at OnePlus stadig forsøger at lange ud efter de økonomisk bevidste kunder i flagskibs-segmentet. 

I virkeligheden forholder det sig sådan, at jeg sagtens kunne gengive min anmeldelse af OnePlus 6, med små tweaks. Men det vil jeg nu alligevel prøve at undgå. 

I stedet kan jeg fortælle, at det er et godt valg af OnePlus, at flytte fingeraftrykssensoren væk fra bagsiden af telefonen, for i stedet at rykke den ind bag skærmen på 6T. For det første minimerer det grundene til at skulle smide fingre om på den - som alle andre - letmodtagelig-for-fedtede-fingre-bagside. For det andet er den nye sensor den hurtigst reagerende på markedet, og den slår da også Huawei Mate 20 Pro med en brøkdel af et sekund i hastigheden. 

Samme gode valg kan man trække ned over den væsentligt indskrænkede notch, der nu kun er en lille dråbeformet størrelse, der kun lige omkranser frontkameraet. Notchet har været notorisk udskældt af mange OnePlus-fans, og derfor må det være til deres lettelse, at det optager stadigt mindre skærmoverflade. 

Det minimerede notch og flytningen af fingeraftryksscanneren, giver tilsammen en smartphone, der har et meget mere clean design, og ærligt talt, så pynter det på telefonen, at få lidt efterårsrengøring - om man vil. 

ANNONCE
Test: OnePlus 6T

Kameraet på OnePlus 6T er uændret fra OnePlus 6. Altså har vi at gøre med det samme dual-kamera med 16 + 20 megapixel, der stadig har den herlige mulighed for bokeh-effekter mv. 

Til gengæld har kamera-softwaren gennemgået en mindre opdatering, der primært har mundet ud i en nye night-mode, der hjælper brugeren til at tage marginalt bedre billeder om natten. Det er en fin tilføjelse. 

Dog må man sige, og det er nok ikke så underligt - prisen taget i betragtning - at OnePlus kameraet er et godt stykke fra konkurrenterne i den høje ende af smartphone-spektret. Bevares, den tager fine og også over middel fotos, der er rigeligt gode til hverdagsbrug. Men der gemmer sig altså ikke deciderede mesterlige nattefotos eller vidvinkel-skud i kameraet. 

ANNONCE
Test: OnePlus 6T

Et sted hvor OnePlus åbenlyst har forbedret sig, er på batteri-kapaciteten. Til sammenligning med forgængeren har man 500 mAh mere at lege med, og det giver en samlet batteri-kapacitet på 3700 mAh, og det betyder, at telefonen lige holder de to timer ekstra, der alt andet lige betyder en del i vores daglige lademønstre. 

OnePlus 6T bygger videre på de gode dyder, med at benytte high-end chipsettet fra Qualcomm. Snapdragon 845. Det i sig selv er med til at hive telefonens generelle performance op i den helt høje ende, og der hvor det for alvor bliver godt, er hvis man vælger at smide 300 kroner ekstra på bordet, så man får varianten med 8GB RAM. Det kan mærkes, og prismæssigt er det en total no-brainer. Og så gør det sig exceptionelt godt til mobil-gaming!

ANNONCE

OnePlus 6T er en god forbedring over nummer 6. Man får en fantastisk hurtig telefon, og man køber sig ind i et brand, der vægter forbrugerens interesser og forventninger. 

Hvad man ikke får; markedets allerbedste kamera, eller højest-spec'ede display, er kompromiset der afgør prisen. Man slipper for at sælge både sin førstefødte og sin mor, for at få råd til en tidssvarende smartphone, i et design der spiller op til alle de andre high-end telefoner i klassen. 

Det er fedt med en række nye forbedringer - fingeraftryksscanneren og det minimerede notch udgør i særdeleshed et par gode træk, på den negative side må man så nok bare indse, at fjernelsen af jackstikket, trækker en smule ned. Og lad mig lige uddybe det: OnePlus har notorisk holdt fast i jackstikket i længere tid, end alle de andre. Det har en del brugere været glade for, fordi de så har kunne afvente at udskifte deres gamle analoge headsets, med trådløse af bluetooth-varianten. Man kan argumentere for, at udviklingen ikke skal lade sig stå stille, pga forbrugermentalitet - men netop OnePlus, som er en telefon der også taler til logikken og pengepungen, gør det måske en smule mere ondt på enkelte brugere. Men når det så er sagt og gjort, har OnePlus både smidt et USB-C - jack adapter go et USB-C headset med i pakken, og det løfter nok skuffelsen for langt de fleste. 

OnePlus 6T er en smartphone der gør det fantastisk godt, set fra et value-for-money perspektiv, og hvis man ikke er interesseret i at smide et godt stykke over 5 klik for en smartphone, er det OnePlus 6T hundrede procent go-to anbefalingen. 

Vejledende priser: 
6GB RAM/128GB Mirror black 4.199 DKK
8GB RAM/128GB Mirror black 4.499 DKK
8GB RAM/128GB Midnight black 4.499 DKK
8GB RAM/256GB Midnight black 4.799 DKK

ANNONCE
OnePlus 6T Specifikationer
 • Skærm: 6,41 tommer, 2.340 x 1.080 pixel, 19,5:9 format, Gorilla Glass 6
 • Processor: Snapdragon 845, Octacore
 • Indbygget hukommelse: 128 GB /256 GB
 • Mål: 157,5 x 74,8 x 8,2 mm
 • Vægt: 185 gram
 • System: Android 9.0 / Oxygen OS
 • RAM: 6 GB /8 GB
 • Batteri: 3.700 mAh
 • Datahastighed: 1 Gbit/s (4G)
 • Kamera: Dual kamera med 16 og 20 MP  F/1.7, autofokus, OIS, HDR og panorama
 • Frontkamera: 16 MP, f/2.0, EIS
 • Video: 4K
 • Tilslutninger: USB Type-C, Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce