Connery

Test: OnePlus 10T

OnePlus 10T er lynhurtig!

5 ud af 6 stjerner

Så er den på gaden: OnePlus 10T - som sædvanligt er det den opgraderede version af 10-modellen, der udkom i foråret. Bortset fra, at det gjorde den ikke. 

Det er let et forstå, at der kan opstå lidt forvirring - men den behøver ikke, at være total. I foråret 2022, kom OnePlus med en ny flagskibstelefon - i Danmark var den lancering alene bundet op på OnePlus 10 Pro, altså den helt hidsige udgave med kamera-samarbejde fra Hasselblad - og den 'mindre' OnePlus 10 har vi altså ikke haft fingrene i. 

Men det råder OnePlus nu bod på, ved at have lanceret OnePlus 10T. Til gengæld er der ikke kommet en 10T Pro-version - så nu står potentielle OnePlus købere i lidt af et limbo: Skal jeg købe den nyeste 10T eller den seks måneder gamle Pro-model uden T-opgradering? Svaret, det kommer an på, hvad du er til. 

ANNONCE
OnePlus 10T - Test: OnePlus 10T OnePlus 10T

OnePlus 10T er en ambitiøs Android-mobil der lander i et prismæssigt sweetspot der starter i 5.500 kroner - et pænt stykke fra konkurrenternes flagskibs-priser - men for OnePlus en smartphone der gerne forsøger at tage konkurrencen op med de dyrere varianter - og det kommer også til at gælde deres egen 10 Pro. 

Smartphones er efterhånden blevet så veludstyrede, at man ikke behøver at have samme bevågenhed over, om smartphonen skulle ske at være en sløv omgang med en dårlig processor - praktisk talt alle smartphones i dag kan løfte de gængse hverdagsopgaver - og for OnePlus 10T er det slet ikke et problem, den er nemlig udstyret med nyeste generation af flagskibs-chipsettet Snapdragon 8 Plus Gen 1, der er det hurtigste man kan få fingre i på Android netop nu - og faktisk for første gang i nyere tid overgår Apples Bionic-chips på gaming-performancen. 

ANNONCE
OnePlus 10T - Test: OnePlus 10T OnePlus 10T

Hvad er nyt?

Innoivationshastigheden på smartphones er stilnet en smule af over de seneste år, vi ser ikke de samme enorme hop fra model til model, som vi gjorde op gennem 2010'erne - så det betyder at den nyeste model fra OnePlus langt hen ad vejen følger devisen: Lidt bedre, lidt hurtigere. 

Vi har en god størrelse smartphone med 6.7" skærm - den skræm kan være så hurtig som op til 120 Hz med variable opdateringshastighed - og så er der understøttelse af HDR10+ og kombinationen af disse specs låner sig til en smartphone, der er rigtig god til både at streame videoindhold - eller gaming

OnePlus 10T låner sit formsprog fra forårets Pro-model, og det er et flot og lækkert design, der også på OnePlus 10T tager sig pænt ud, som en smartphone der kan skabe en smule opmærksomhed - særligt fra det store kameramodul, der er prangende i udtryk. 

Den eneste ting der ikke er som det plejer på en OnePlus-mobil, der den fysiske 'alert-slider', der på tidligere modeller har været fast inventar, for lynhurtigt at kunne sætte smartphonen på lydløs, vibration eller fuldt orkester. 

OnePlus selv fortæller, at den fysiske slider har måtte vige pladsen for at få fysisk plads til den opgraderede opladningsfunktion - vi påtænker det at være en besparelsesøvelse.  

ANNONCE
OnePlus 10T - SUPERVOOC opladning - Test: OnePlus 10T OnePlus 10T - SUPERVOOC opladning

We've got JUICE!

Den helt store feature på OnePlus 10T er uden tvivl dens hurtigopladning. OnePlus har haft for vane, virkelig at prioritere den hurtigste opladningsteknologi på markedet, og det betyder at OnePlus-smartphones over de seneste år er trukket helt frem i bussen, når det kommer til opladningshastighed. 

Opladningen har fået navnet SUPERVOOC 150 - og det er altså OnePlus-navnet for en smartphone der understøtter 150 Watt hurtigopladning i smartphonen. 

Hvor hurtigt er det så? Det er hurtigt nok, til at OnePlus selv siger at man kan lade en dags strøm på, på 10 minutters opladning - eller en komplet 1-100% opladning på 19 minutter. Et claim to fame, der gør smartphonen til den absolut hurtigst opladende smartphone - i hvert fald i Danmark. 

Og opladningen er pænt hurtig. Jeg har været ved at teste OnePlus' påstande, og de lader til at holde vand: Nu er det nok ikke et tilfælde at man har valgt at sige fre EN procent til 100 - for 0-100 sprinten har gennem mine tre forsøg fra TOTALT død for strøm, taget i omegnen af 20 minutter hver gang - så det er ikke fjernt at sige, at hvis telefonen lige akkurat stadig lever på 1% resterende strøm - at så tager det kun 19 minutter. 

Under alle omstændigheder er det ekstremt hurtigt - og noget som alle ejere kan gøre brug af, for laderen - den hurtige. Den følger selvfølgelig med i pakken. 

ANNONCE
OnePlus 10T har en medfølgende lader, der har power nok til også at give strøm til din bærbare - Test: OnePlus 10T OnePlus 10T har en medfølgende lader, der har power nok til også at give strøm til din bærbare

Den hurtige 150 Supervooc-opladningen foregår kablet med OnePlus eget USB-C kabel og ladebrik, og fordi man her præsenterer en teknologi, der kan smække strøm på gennem kablet, har man valgt at spare trådløs opladning væk - en undtagelse, som primært er tilforladelig, netop fordi man kan trække strømmen SÅ hurtig fra en stikkontakt, at det nærmest ikke giver mening at bøvle med trådløse hastigheder. 

Batteriet i sig selv er på 4800 mAh - det er ikke markedets største, men det er en fin størrelse, der giver på den gode side af en dags brug, inden hurtigladeren igen skal i aktion.

ANNONCE

We've got speed!

OnePlus 10T smækker sit batteri af på flagskibschipsettet Snapdragon 8+ Gen 1. Plusset i chipsettets navn betyder, at det er den helt nye udgave af Snapdragons seneste chipset, og det er lykkedes både Snapdragon og OnePlus at trække endnu mere performance ud af transistorerne. 

OnePlus 10T kommer i versioner med enten 8 eller 16GB RAM, og mens 8GB vil være mere end rigeligt for de fleste, taler de 16GB nok ind til de samme, som kan glæde sig over at OnePlus har implementeret et vapor-cooling system, der sørger for at temperaturstigningerne holder sig på et niveau hvor man overhovedet ikke brænder sig, når man presser maskinen til det yderste med krævende mobilspil. 

ANNONCE
OnePlus 10T - Test: OnePlus 10T OnePlus 10T

We've got.. a servicable camera

OnePlus leverer på den højeste ende af specifikationslisten, men for at ramme en pris på 5.500 kroner, skal der umiddelbart skæres en tå his tog her. Den fysiske alert-slider er som sagt skåret væk - og når det kommer til triple-cam på bagsiden, finder vi ikke markedets bedste kameraløsning. Men det betyder ikke, at det er den værste - langtfra. 

Kamerakombinationen består af et 50 MP hovedkamera, et 8 MP ultrawide og et 2 MP makro. På fronten er der et 16 MP selfiekamera. 

Kameraets hovedlinse på 50 MP er et Sony IMX766, og det er et rigtigt fint mobilkamera - af samme grund benyttes det blandt andet på Asus Zenfone 9 og budget hype-konkurrenten Nothing Phone 1. 

Kameraet tager gode billeder, men hardwaren er ikke best-in-class her - men det gør måske ikke så meget, bare man er klar over, at det er sådan det forholder sig. Hvis missionen er at kunne snappe et par gode skud fra ferien og indramme et instagram-shot fra tid til anden, kan den sagtens udfylde behovet. 

ANNONCE
OnePlus har udviklet et specielt cover til mobilgamere - det skulle hjælpe til at skabe en hel optimal afgivelse af varmen, som smartphonen afgiver under fuld effekt - Test: OnePlus 10T OnePlus har udviklet et specielt cover til mobilgamere - det skulle hjælpe til at skabe en hel optimal afgivelse af varmen, som smartphonen afgiver under fuld effekt

OnePlus 10T står tilbage som et godt bud på en prisbillig og fed smartphone, der rent faktisk kører så hurtigt som det kan lade sig gøre pt. Særligt 150 Watts hurtigopladningen er værd at fremhæve, simpelthen fordi det bare går overdrevet hurtigt - det har rent faktisk en værdi, hvis man er typen der går i baglås, når man opdager at smartphonen er nede på 10 %, fem minutter i afgang. 

OnePlus 10T er et ret godt køb til prisen. Punktum.

OnePlus 10T: Pris og tilgængelighed

OnePlus 10T 5G 128GB lager/8GB RAM - 5.499 kroner
OnePlus 10T 5G 256GB lager/16GB RAM - 6.299 kroner

Den kommer i farverne Jade Green og Moonstone Black

OnePlus 10T gik i handlen 25. august 2022, og forhandles blandt andet hos førende teleselskaber og Proshop.

ANNONCE
OnePlus 10T - Specifikationer

Skærm: 6.7" AMOLED, 120 Hz, HDR10+, 1080x2412 Pixel
Chipset: Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1
Hukommelse: 8/16 GB RAM
Lagerplads: 128/256 GB
Styresystem: Android 12 + Oxygen 12.1
Kamera: 50MP + 8MP+ 2MP
Selfiekamera: 16MP
Batteri: 4800 mAh med 150 Watt SUPERVOOC hurtigopladning

Læs mere: Oneplus.com

ANNONCE
Del

Seneste nyt