Connery

Test: Omen Encoder Cherry MX Keyboard

HP er kommet pænt fra land i gamer-keyboard segmentet

4 ud af 6 stjerner

Computerbrandet HP har mange år på bagen, og i løbet af det seneste årti er man gået hårdt efter gamer-segmentet, med lanceringen af OMEN Gaming og også opkøbet af konkurrenten HyperX i 2021

Siden da har HP både markedsført sig med OMEN-produkter mens HyperX-brandet sideløbende har fået lov til at leve videre. 

Opkøbet af HyperX har bragt nye kompetencer til HP, og det afsmittes blandt andet på udstyrsfronten. Hvorfor?

Ser du, i lange tider har HP benyttet sig af OEM-produkter, når det kom til PC-tilbehør som tastatur, mus mv. Et OEM-produkt, er den slags, hvor en specialiseret fabrikant fremstiller produkter, som andre brands så kan smide deres varemærker på. Det er der som sådan ikke noget galt med - og det sker overalt. 

Imidlertid kunne HP sidste år bryste sig af, at være klar med deres første gamer-tastatur, udviklet og produceret fra ende til anden inhouse. Det hedder HP Omen Encoder.

Det er selvfølgelig interessant at kigge nærmere på. 

ANNONCE
HP Omen Encoder - Test: Omen Encoder Cherry MX Keyboard HP Omen Encoder

Ved første øjekast er keyboardet tydeligt en gamer-sag. Det er Sort med røde kontraster - mens WASD-knapperne træder ud som komplet røde keycaps med hvide bogstaver. Lynhurtigt præsenterer keyboardet sig som et, der kommer til at drage gamere med en præferencer for sort/røde farvekombinationer. 

Keyboardet er et mekanisk en af slagsen - der benytter Cherry MX Red switches, som er en god og letglidende switch, der giver en herlig mekaniske kliklyd, akkurat som mange gamere foretrækker det. 

Keyboardet har selvfølgelig også baggrundsbelysning - men hvor mange producenter forsøger at hælde så mange farver som muligt ned i baggrunden, holder HP Omen sig til deres signaturfarve: Rød. Lyset kan stadig tweakes i styrke eller slukkes. 

Keyboardet er i fuld størrelse med numpad og hele svineriet. Det er kablet og kommer med et solidt flettet USB-kabel. 

ANNONCE
HP Omen Encoder - Test: Omen Encoder Cherry MX Keyboard HP Omen Encoder

Efter at have leget med keyboardet et par uger, har jeg opdaget følgende ting, som er værd at have med i overvejelserne: 

Tastaturets keycaps er overraskende behagelige at bruge - det kan dels tilskrives at afstanden mellem de enkelte taster virker god og rummelig - mens tasterne/caps'ene er relativt lette at tage af, hvis man skulle have lyst til at skifte dem ud - eller hvis man har brug for et rengøre specifikke områder, for uheldige spild-ulykker. 

Omen Encoder keyboardet er et fint bekendtskab, og det løser en række af de primære opgaver, jeg som gamer kunne ønske mig fra et entry-line keyboard. Der er ikke et væld af ekstra-funktioner og features - men det er mekanisk, har gode switches og så vil farvekombinationen passe til mange gamere - mens mange andre vil gå udenom. 

HP Omen Encoder er for så vidt et godt gamer-keyboard, men det bringer ikke nogen revolutioner til bordet - og begrænser kundebasen i form af de meget afgrænsede design-valg, der dog passer perfekt til OMEN-universet. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce