Gear

Test: Ninja CREAMi ismaskine

Et kig på den nyeste is-gadget.

Test: Ninja CREAMi ismaskine
Foto: Connery

4 ud af 6 stjerner

En ismaskine er ikke lige det første, man tænker på, når man skal snakke nye gadgets – det er ikke så tit, der kommer nyt på den front eller man lige skifter hyppigt mellem maskinerne, da de tit er til den lidt pebrede side.

Men når Ninja åbner dørene for en multifunktionel ismaskine, så begynder det at blive ret interessant – den har nemlig ladet sig inspirere af restaurationsbranchens helt tunge dreng, PacoJet. 

Deres model går dog under navnet CREAMi og ruinerer dig ikke – derimod åbner CREAMi’en op for en hel verden af smagsvarianter, teksturer og eksperimenter, der ikke kun appellerer til den isglade – men også til køkkennørden.

Brugervenlig fra første tryk

Førstehåndsindtryk: Utrolig ligetil. Trods en bibel af en manual, så kræver CREAMi’en kræver, at du har læst manualen fra ende til anden eller har haft tre års baristauddannelse. Det er nemt at komme i gang, og selve betjeningspanelet er simpelt nok til, at selv uerfarne og teknologiundvigere kan være med.

Den leveres med tre bøtter, hvilket – ret genialt – gør det muligt at lave og gemme forskellige smage på én gang. Det betyder, du nemt kan køre både en klassisk vanilje, en eksotisk mango-lime og en proteinis med peanutbutter – uden at du skal vaske og vente mellem forsøgene. Og det er her, Ninja CREAMi virkelig begynder at skille sig ud fra klassiske ismaskiner. Den inviterer til at eksperimentere.

CREAMi’en er ikke en traditionel ismaskine med fryseenhed. I stedet skal du fryse dine blandinger ned i bøtterne i minimum 24 timer og derefter sætte dem i maskinen, som “spinder” dem til is. Det lyder som ekstra steps, men det giver faktisk mulighed for langt mere kontrol over både smag og tekstur.

Du vælger selv, om det skal være flødeis, sorbet, gelato eller noget helt fjerde – og funktionen til “Re-spin” er ret afgørende, hvis din is føles for hård eller tør. Her blender CREAMi’en det hele op igen, og resultatet bliver som regel bedre og mere cremet.

Dog er der en lille læringskurve i forhold til at forstå mængdeforhold og konsistens. For hvis din ismasse er for vandet eller fedtfattig, så får du ikke det silkebløde resultat, du havde håbet på. Til gengæld giver det dig mulighed for at blive klogere og blive endnu bedre for hver bøtte du laver. Det føles faktisk mere som et kreativt værksted end en køkkenmaskine.

Tre is – tre forskellige resultater

Vi fik testet maskinen fra ende til anden og prøvede forskellige boldgader – alt fra en saftevandsbase til slushice til en vaniljecreme med Oreo-kiks. Og det er klart på flødebaseret-fronten, at den brillerer allerbedst. Vi lavede en indfryst vaniljecreme, som fik en omgang alene i maskinen – hvorefter den mest sin smarte mixer-funktion skruer lidt ned for tempoet og kan inkorporere ting, du ikke vil have pulveriseret. 

Eksempelvis chokolade-kiks! Ved at tilføje dem knust til sidst fik man altså den lækreste softice a la McFlurrys, hvor en cremet is røres grundigt sammen med sine ingredienser og får den helt rigtige konsistens.

Den næstbedste i forsøget var et take på danskernes favorit – Jordbær med fløde. Her kombinerede vi friske jordbær i skiver i en mælkeflødebase rørt op med vaniljesukker og honning. Maskinen fik det blendet i første omgang, men konsistensen kom først i omgang to – man kan nemlig sætte en re-run funktion på, så den lige får de sidste klumper ud eller cremet den endnu mere. Utroligt smart, hvilket resulterede i perfekt inkorporerede frugter i iscremen, så den blev en cremet gelato-lignende flødeis.

En af dem som røg længst ned på listen var forsøget på at lave en simpel slush-ice – mere om det i næste afsnit!

Cykelbrand saboterer fartalarmer i kamp for landevejscyklister

Læs også: Cykelbrand saboterer fartalarmer i kamp for landevejscyklister

Slushie-funktionen

Ninja CREAMi bryster sig også af en dedikeret slushie-funktion, men bliver ikke helt den konsistens, man forventer af en slushice –  I stedet for en klassisk, granuleret slush-tekstur, ender du med noget der minder om en snebold i et plastikkrus – en tæt, nærmest sammenpresset masse, der mere samler sig, end bliver cremet og porøs. 

Det læner sig mere op af snowcone-konceptet, hvor man får shaved ice, der tilføjes sirup for smag og en hurtig snack – det er nemt og enkelt, men ikke helt i samme boldgade som den velkendte konsistens fra svømmehallens kiosk. 

Hvis det er netop den funktion, du går og drømmer om, bør du nok overveje at investere i Ninjaens dedikerede slushice-maskine i stedet. CREAMi’en er klart stærkest, når det gælder is, milkshakes og sorbeter – og her brillierer den til gengæld.

Design og støjniveau

Designet er funktionelt. Den fylder en smule på bordet, men ligner heldigvis ikke noget fra 90’ernes foodprocessor-helvede. Den står solidt, og materialerne virker robuste. Støjniveauet, når den er i gang, er dog ikke til at ignorere – det er ikke en maskine, man diskret kører i baggrunden, mens babyen sover. Men det er også lidt som at køre en blender – det larmer, men det er hurtigt overstået, og resultatet er besværet værd.

Samlet set

 En maskine til iselskeren med lyst til at eksperimentere

Ninja CREAMi er ikke for dig, der bare vil kunne trykke én knap og få et perfekt resultat hver gang. Den kræver lidt tilvænning, især med mængder og opskrifter. Men har du mod på at eksperimentere – og elsker du at lave dine egne snacks og desserter – så er det her et rigtigt, lille kraftværk.

Fordele:

  • Meget brugervenlig betjening
  • Tre bøtter giver plads til eksperimenter
  • Gode resultater med de fleste is-typer
  • “Re-spin”-funktionen redder mange fejltrin

Perfekt til dig, der… … gerne vil lave dine egne is, proteinshakes og sorbeter – og har lyst til at lege med teksturer og smage. 

May the Bricks Be With You: LEGO Star Wars fejrer 4. maj med nye sæt, eksklusive gaver og Jango Fett i stor skala

Læs også: May the Bricks Be With You: LEGO Star Wars fejrer 4. maj med nye sæt, eksklusive gaver og Jango Fett i stor skala

Google giver dig nu en AI-filmstudie i lommen: Mød Veo 2 i Gemini

Læs også: Google giver dig nu en AI-filmstudie i lommen: Mød Veo 2 i Gemini