Mobil

Test: Motorola Edge 50 Ultra 

En ægte kraftpakke med imponerende opladning og et mellemfornøjet kamera

Test: Motorola Edge 50 Ultra 
Motorola Edge 50 Ultra

4.5 ud af 6 stjerner

Motorolas nyeste flagskibsmodel, Edge 50 Ultra, lover lynhurtig ydeevne, et premium design og avancerede AI-funktioner. Men lever den op til forventningerne?

Vi har testet den for at finde ud af, om den er de ekstra penge værd i forhold til de “normale” versioner.

Motorola Edge 50 Ultra excellerer inden for design og hastighed, men kameraet efterlader noget at ønske. Denne telefon er perfekt til dem, der elsker gaming og medieforbrug, men de, der fokuserer på fotografering, vil muligvis være skuffede.

Design og byggekvalitet

Motorola har ikke sparet på materialerne til denne model. Med ægte træ, vegansk læder og en aluminiumsramme tilbyder Edge 50 Ultra en luksuriøs fornemmelse. Testmodellen i vegansk læder føles let og glat i hånden, hvilket giver et unikt touch. Det er dog ikke noget der gør en forskel i hverdagen hvor det er dækket af et cover.

Ergonomi og brugervenlighed: Telefonen ligger godt i hånden, og dens lette vægt gør den komfortabel til langvarig brug. Edge-funktionen giver en ekstra dybde til videoafspilning og gør skærmen mere levende.

Holdbarhed: Ingen problemer med slid på materialerne indtil videre – Motorola leverer en robust byggekvalitet her.

Test: Samsung Galaxy Ring

Læs også: Test: Samsung Galaxy Ring

Skærm

Edge 50 Ultra er udstyret med en 6.8″ OLED-skærm, der imponerer med dybe sorte nuancer og levende farver. Med en opdateringshastighed på 144 Hz er dette en skærm, der taler til gamere og dem, der elsker flydende, skarpe billeder. Skærmen er også glimrende til at se film og serier takket være de præcise farver og høje opløsning.

Opdateringshastighed: 144 Hz giver en utrolig glidende oplevelse, specielt under gaming eller hurtig scroll på sociale medier.

Kamera og AI-funktioner

Her falder Motorola Edge 50 Ultra desværre lidt af på den. Mens det primære kamera med 108 MP leverer skarpe billeder, ødelægger AI-funktionenen Photo Enhancement Engine farveægtheden i billederne. Det kan blandt andet ses i Selfies hvor ens læber bliver rødorange og bagkameraet overeksponere farverne i landskaber og andre motiver.

De andre AI funktioner Adaptive Stabilisation, Autofokussporing og Action Shot fungerer upåklageligt. Det er ærgerligt når det ellers gode kamera ødelægges af overeksponering. 

Selfiekamera: Med en 60 MP sensor leverer det virkelig skarpe selfies, men AI-billedforbedringer kan virke overflødige og skaber en unaturlig udglatning af hudtoner.

Primært kamera: Det er OK i dagslys, men kan desværre levere nogle helt lyse billeder midt i de gode. I mørke er den udmærket. Hvis du er fotoentusiast, findes der bedre kameraer på andre telefoner.

Performance og opladning

Qualcomms nyeste Snapdragon 8 Gen 2-processor gør Edge 50 Ultra til en lynhurtig maskine, der kan klare selv de mest krævende opgaver. Den er fremragende til gaming med minimal forsinkelse, og den høje ydeevne holder også under multitasking.

Opladning: Her er Motorola virkelig foran konkurrenterne. Telefonen kommer med TurboPower 120W opladning, hvilket betyder en hurtigere opladning. I vores test tog det 25 minutter at oplade batteriet fra 26 til 100%.

Konklusion

Motorola Edge 50 Ultra er en stærk konkurrent i high-end segmentet. Dens lynhurtige opladning og solide performance gør den til et godt valg for gamere og medieforbrugere, mens kameraet kan skuffe dem, der er passionerede omkring fotografering.

Til en pris på 8.699 kr. er det en telefon, der leverer på mange fronter, men også har plads til forbedring.

Specifikationer: Motorola Edge 50 Ultra

  • Skærm: 6.7″ P-OLED, 144Hz, HDR10+, 2500 nits (peak), 1220 x 2712 pixels (~446 ppi), Gorilla Glass Victus
  • Processor og RAM: Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 (4nm), op til 16 GB RAM
  • Lagerplads: Op til 1 TB UFS 4.0 (ingen SD-kort understøttelse)
  • Kamera (bagside): 50 MP f/1.6 (wide), 64 MP f/2.4 (telefoto, 3x optisk zoom), 50 MP f/2.0 (ultrawide, 122˚), PDAF, OIS
  • Selfiekamera: 50 MP f/1.9
  • Batteri: 4500 mAh, 125W kablet opladning, 50W trådløs opladning, 10W omvendt trådløs opladning
  • Styresystem: Android 14 (op til 3 store opdateringer)
  • Opbygning: Gorilla Glass Victus front, aluminiumsramme, valg mellem træ- eller vegansk læderbagside, IP68 støv- og vandtæt

OnePlus 12: 12 fede features, der holder OnePlus på toppen af gamet

Læs også: OnePlus 12: 12 fede features, der holder OnePlus på toppen af gamet

Waze: Nu kan du få Warcrafts mest berømte ork til at give dig ordrer mens du navigerer hjem fra arbejde

Læs også: Waze: Nu kan du få Warcrafts mest berømte ork til at give dig ordrer mens du navigerer hjem fra arbejde