Connery

Test: Motorola Edge 30 Ultra

200 megapixel-kamera er fint - men det er den lave pris, der gør den til et interessant bekendtskab.

5 ud af 6 stjerner

Motorolas smartphones har længe bevæget sig rundt i et område, der forsøger at ramme brugbare funktioner til forholdsvis lave priser - og det har vist egentligt fungeret meget godt for dem - til gengæld har der været langt mellem egentlige flagskibsmodeller som har kunnet udfordre de mest premium smartphones på markedet - men det har ændret sig: Motorola Edge 30 Ultra er den bedste flagskibsmobil fra mærket i mange år - og gennem en testperiode har den vakt stor begejstring hos os. 

ANNONCE
Motorola Edge 30 Ultra - Test: Motorola Edge 30 Ultra Motorola Edge 30 Ultra

På overfladen er alt også rigtigt godt, Ultra-modellen fra Motorola er en Android-smarthpone bygget på Snapdragon 8+ Gen 1, der benyttes af de bedste smartphones over hele linjen (med undtagelse af Apple) - der er et kamera med 200 megapixel - 12GB RAM og godt med lagerplads - og så sker lynopladningen med imponerende 125 Watt. 

Motorola Edge 30 Ultra er altså godt på plads med flagskibs-specifikationer, men hvad betyder det så?

ANNONCE
Motorola Edge 30 Ultra - Test: Motorola Edge 30 Ultra Motorola Edge 30 Ultra

Designet af smartphonen er en markant afstikker fra Motorolas tidligere former - den 6.67" store skærm kurver ned langs siderne, mens bagsiden af smartphonen også kurver - dog mødes de ikke i en runding, men af af en to-millimeter bred metalramme, der har næsten knivskarpe kanter - ikke nok til at skære sig på - men præcist nok, til at den ser knivskarp ud. 

Helheden af smartphonens design fremstår mere lækkert end hvad vi før har set fra Moto-lejren, og herfra er det i hvert fald godkendt. 

ANNONCE
Motorola Edge 30 Ultra - Test: Motorola Edge 30 Ultra Motorola Edge 30 Ultra

Det største salgsargument du vil se på Motorolas hjemmeside er smartphonens høje tal på kameraet: En triple-kam løsning med en 200 megapixel hovedlinse, en 50 megapixel ultravidvinkel-linse og en 12 megapixel telefoto-linse. 

Det er også flotte høje tal, men megapixel er ikke alt, når det kommer til smartphone-kameraer. Når det er sagt, er der tale om et virkeligt godt kamera, der dog ikke helt når op på siden af hverken seneste iPhone eller Samsung Galaxy S22-niveauer, men næsten. Det rigtig fine ved dette kamerasetup, er at det er enormt versatilt - og klarer sig over gennemsnitligt godt i langt de fleste situationer, mens det eneste der rigtigt sætter det tilbage er dets evne til at fokusere på motiver i makro-tilstand. 

Den store hovedlinse muliggør også mulighed for videoptagelse i høj opløsning, her kan man blandt andet køre 8K video i 3FPS og 4K video i 60 FPS. 

Frontkameraet er desuden også en heftig sag, der blæser afsted med 60 megapixel, som er mere end rigeligt til selfies - men også rigtigt fedt til streaming og videoopkald. 

ANNONCE
Motorola Edge 30 Ultra - Test: Motorola Edge 30 Ultra Motorola Edge 30 Ultra

Motorola Edge 30 Ultra er en pænt hurtig smartphone, så hurtigt som du kan få det på en Android lige pt - og det er altså mere end rigeligt til alles behov pt - der er altså ikke noget med træge apps og dårlig multitasking - og den bragende hastighed kan tilskrives en kombination af Snapdragon-processoren og Motorolas meget rene Android-version, der holder mængden af bloatware nede på et minimum. 

Skærmen på smartphonen er en af de steder, hvor Motorola har indgået et lille kompromis - som vi godt kan tilgive den. Opløsningen på den 6.67" store pOLED-skærm er 'kun' Full HD+, ikke helt så heftigt som andre topmodeller - til gengæld bedre på strømforbruget. Det til trods er skærmen super hurtig med en opdateringshastighed på op til 144 Hz - som nok primært konkurrencelystne mobilgamere kan udnytte til det maksimale. Fly-den-de. 

I det hele taget er smartphonen klar med gode features til underholdningsbrug - foruden den hurtige skærm, er der også dual stereo-højttalere med Dolby Atmos lyd - og det lyder godt - for en smartphonen.

ANNONCE
Motorola Edge 30 Ultra - Test: Motorola Edge 30 Ultra Motorola Edge 30 Ultra

Når alt bare virker, bliver man som regel tilfreds - og når det overstiger forventningerne; begejstring. 

Det har for mig været tilfældet for opladningshastigheden på Edge 30 Ultra, der selvfølgelig er udstyret med mulighed for trådløs opladning (op til 50 Watt) - og så en kablet opladning med det, som Motorola kalder TurboPower 125 Watt. Det er lynhurtig kablet opladning, i samme kaliber som vi for nyligt roste OnePlus 10T for: På Motorola Edge 30 Ultra betyder det at man kan tanke en dags strøm på 7 minutter og køre en fuld opladning på batteriet på godt 20 minutter, det er den slags feature, man ikke kan undvære, når først man har vænnet sig til den. 

ANNONCE

Generelt set er der ikke de store mangler på denne smartphone, og det taler til Motorolas fordel. Særligt når vi kigger på prisen: Motorola Edge 30 Ultra er blevet lanceret til en pris på 6.699 kroner - og det er så tilpas lavt, at man ikke kan andet end at erklære Motorolas flagskibsmodel for fantastisk god value-for-money i en virkelig lækker indpakning. Stor anbefaling herfra!

Pris og tilgængelighed

Motorola Edge 30 Ultra er tilgængelig i butikkerne og kommer i farven Interstellar Black. Vejl. salgspris 6.699 kroner

ANNONCE
Motorola Edge 30 Ultra - Specifikationer

Skærm: 6,67" pOLED Full HD+, 144 Hz
Chipset: Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1
Hukommelse: 12 GB RAM
Lagerplads: 256 GB
Styresystem: Android 12
Kamera: 200 MP + 50 MP + 12 MP
Selfiekamera: 60 MP
Batteri: 4610 mAh, TurpoPower USB-C opladning 125 Watt, Trådløs opladning op til 50 Watt

ANNONCE
Del

Seneste nyt