Connery

Test: LIFX smart pærer

LIFX WiFi-pærer er både lækre og super lette at komme i gang med at bruge

5 ud af 6 stjerner

Der er efterhånden en del alternativer til smart belysningens (danske) frontrunner Philips Hue. 
Særligt interessant er de mange løsninger, der kan kobles direkte til hjemmets WiFi-forbindelse uden en bridge, og stadig fungere upåklageligt - de byder nemlig på en relativ billig opstartssum, hvis man vil i gang med at lege smart home. 

Helt med i fronten finder man LIFX, der efterhånden har en del år på bagen, og absolut ikke stået stille. 

Jeg har gennem den seneste måned udskiftet en god håndfuld af mine egne smart-light pærer, til fordel for LIFX, for at se hvor godt disse produkter egentlig klarer sig. 

Uden at pakke det for meget ind, kan jeg afsløre, at mit bekendtskab med LIFX har været let og uden alt for mange smart-home kvaler: 

ANNONCE
Test: LIFX smart pærer

LIFX brillerer ved at levere en række vidt forskellige lysprodukter, der alle har smart-funktionaliteten til fælles. Her er der ikke brug for bridges eller andet ekstra udstyr - pæren skrues i fatningen, og efter en lettere opsætning via LIFX' app, er der fuld kontrol over herligheden. 

LIFX fungerer selvsagt både som en almindelig tænd-sluk LED-pære og med rigeligt af smart-funktionaliteter gennem LIFX-appen, og det er måske også det mindste man kan forvente - samtidig er der også fuld integration med Apple HomeKit, Amazon Alexa og Google Home. 

LIFX kører udelukkende på WiFi-signaler, og mens nogle sværger til Zigbee-styring, er det dog let at se det tillokkende i at der hverken kræves styreboks eller er begrænsning på antallet af pærer man kan koble i system.

I mit test-setup bruges både Lifx egen app og Google Home. Er du bekendt med Google Home, ved du nok, at der af og til kan opstå nogle små bugs, når man parrer produkter med egne app-styringer. Det har her været forholdsvis smertefrit, men dog oplever jeg, at der er en smule begrænsninger i styringen via Google - når man ser det i forhold til LIFX egen app, der selvfølgelig er skræddersyet til LIFX-produkterne, og tilbyder let tilgængelighed til en del flere farver og features - heriblandt også nogle ret spændende og unikke farvetemaer, som man også kender det fra flere af konkurrenterne. 

ANNONCE
Lifx Nightvision natjobber som ekstra lysstyrke til overvågningskameraer - Test: LIFX smart pærer Lifx Nightvision natjobber som ekstra lysstyrke til overvågningskameraer

Mange forskellige brugsscenarier

Når man kigger på sortimentet af LIFX-produkter, står det klart, at der er ret mange spændende use-cases. 

En af de mere interessante hvis man går op i sikkerhed i hjemmet, er Nightvision-pærerne fra LIFX. De er så snedigt indrettet, at de ud over at levere smart-funktionalitet og multicolour lys, også kan udsende infrarødt lys - som gør det let for overvågningskameraer at "se" i mørke. 

Funktionen er let at slå til, og når aktiveret, vil den automatisk skrue op for det usynlige lys, i takt med at synligheden fra dagslys eller andre lyskilder aftager. 

Lysstyrken på de specielle Nightvision-pærer er i øvrigt imponerende stor, med helt op til 1200 lumens lysstyrke, hvis man skruer helt op på slideren. 

Det er ikke alle LIFX-pærer der leverer hele 1200 lumen. En stor del af sortimentet leveres dog sådan at multicolour-pærer fåes både med 1000 og 1200 lumen. Den billigste hvide smart-pære fra LIFX leverer regulært dagslys med 650 lumen (Svarende til gammeldags 50 Watts-pære, og skal man køre med spots (GU10) køres lysstyrken ned i 400 lumen - men så går det heller ikke lavere. 

Humlen ved hele lumen-snakken, er at LIFX rent faktisk leverer en sending af smart-pærer, som serverer har mulighed for at serverer en pæn lysstyrke, der ligger i den høje ende af markedet. 

ANNONCE
LIFX Candle Colour - Test: LIFX smart pærer LIFX Candle Colour

Candle light winner

En af de sjovere pærer fra LIFX er deres 'Candle' variant. Denne pære tager form som en klassisk kertepære, og er måske allersjovest i lamper, hvor der er fuld synlighed til selve lyskilden.

Hvorfor? Fordi pæren har intet mindre en 26 lyszoner, der gøre det muligt at kombinere flere farver, mønstre og "animationer" i den ene pære på samme tid: Resultatet er et hypnotiserende farvespil, der er mere levende og mindre brandfarligt end et stearinlys. 

Pris og tilgængelighed

LIFX har et stort produktsortiment, som forhandles ved mange forskellige danske forhandlere, så vi har plukket en sending priseksempler ud: 

LIFX White E27 800 lumen - dagspris 129,- kroner
LIFX Nightvision E27 1200 lumen - dagspris 539,- kroner
LIFX Candle Colour E14 480 lumen - dagspris 419,- kroner
LIFX Colour E27 1000 lumen - dagspris 237,- kroner

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt