Test: Libratone Track Air+ True Wireless
Libratone rammer en fantastisk formfaktor!
Går du stadig og leder efter de perfekte true wireless airbuds? Forståeligt nok. Der er bare noget befriende i at slippe for kabler og tunge bøjler, og den transportable formfaktor, gør bare true wireless til et oplagt produktvalg, når man skal have lyd med på farten.
Men hvilke er de rigtige for dig? Det er et rigtigt godt spørgsmål, for der er stor forskel på de forskellige true wireless derude, og ikke nok med at produkterne er ret forskellige, så opfører de sig også forskelligt fra bruger til bruger, fordi: Ingens ører er ens. Derfor anbefaler vi, at du altid prøver fittet af, inden du stormer ud og smider penge efter det næste nye.
Libratone er på markedet med TRACK Air+, der ved første øjekast har meget at byde på. De har intelligent støjreducering, de er små og lette og har et ret attraktivt design.
Prismæssigt står de til 1.499,- kroner, så her befinder de sig i mellemlejet.
The good news:
Jeg har efterhånden testet en del earbuds, også af den trådløse type - og en af de ting der tænder mig af fra starten, er hvis de er for store og clunky, og for meget af produktet hænger på ydersiden af øret. Det er ikke tilfældet med Air+.
Med en vægt på blot 5,6 gram per bud, er der ikke noget, der virker anstrengt når man bærer dem. Det eneste udhæng er den lille aluminumfarvede "arm", der hjælper med at retningsbestemme mikrofonen.
Lyden er overraskende god, især når man tager den lille størrelse i betragtning. Den er ren og detaljerig, og god til meget musik og eksemplarisk til podcasts. Der hvor lyden måske virker en anelse utilstrækkelig, er for dem der virkelig nyder rock-musik og ting der har brug for kontant og dyb bas - ikke at der ikke er dybde overhovedet - men det er set vildere, i sæt der fylder mere. Fysik... Der ER en equalizer-funktion via appen, så man kan tweake lyden en smule.
Jeg var en anelse mistænksom, da Libratone først beskrev deres støjreducerings-funktion som intelligent - og ikke blot aktiv, som mange andre producenter omtaler den slags.
Men der er en mening med galskaben, og min mistænksomhed blev hurtigt gjort til skamme.
Libratone gør stor brug af deres egen app, der sørger for at alle funktionerne er overskuelige og tilgængelige. Og når det kommer til den intelligente støjreducering, hjælper det at kigge lidt efter på appen.
Funktionen styres nemlig af en smart-mode, der automatisk registrerer baggrundsstøjen, og tilpasser reducering af støjen til de omgivelser du befinder dig i. Den sorterer nemlig i forskellige frekvenser, og på et fly vil du således få pilotens meddelelser klart igennem, selvom flystøjen reduceres - og hvis du cykler ude i trafikken, er det samme tilgang. Bare med horn, alarmer og andre 'vigtige' lyde.
The trade-off
Som du nok kan regne ud, nyder jeg den lille, lette formfaktor, som Libratone er sluppet afsted med, men størrelsen kommer også med et lille trade-off.
Batteritiden er ikke forfærdelig, men den er heller ikke overvældende. Hvis du benytter dig af den batteritørstige støjreducering, holder sættet nemlig max 6 timer på en opladning, der så kan suppleres af yderligere tre opladninger i kassen, til en samlet omgang på 24 timer, inden kassen skal forbi en USB-C oplader - eller en trådløs, for det er der også bygget ind.
Jeg synes som sagt ikke, at det er en forfærdelig batteritid, og jeg tror aldrig, at jeg personligt har haft brug for meget mere end 4-5 timer i et par True Wireless uden pause. Det har været mit max, sådan indtil nu i hvert fald, fordi det er anstrengende for mine øregange, at have et par propper siddende længere.
Men, fordi Libratone Track Air+ er så lette og behagelige at benytte, har jeg oplevet, at mine ører ikke har haft nær den samme udmattelsesgrad.
Det er værd at bemærke, at du får mere tid ud af din opladning, hvis ikke du benytter støjreduceringen.
Libratone er ikke blot sluppet afsted med at lave et par earbuds med en lækker formfaktor, selve kassen er også holdt i en størrelse, der modsat mange af konkurrenterne, er lette at bære i lommen, uden man føler at man har lidt for meget lir med sig.
Der er touchbaseret styring på siderne af Track Air+, og det fungerer ganske fint, den eneste anke jeg har her, er at jeg stadig ikke har oplevet, at folk benytter de samme styringskommandoer. Via appen, er det dog muligt at ændre kontrol-kommandorene, til et par andre muligheder.
Overordnet set har Libratone gjort et rigtigt godt arbejde med disse true wireless earbuds.
Jeg vil endda gå så langt, at sige, at Libratone er de bedste allround-earbuds du kan fange lige nu. Der er god støjreducering, de er lette og lækre, og lyden er over middel.
Hvis du har meget specifikke mål, kan du selvfølgelig gå ud og finde true wireless- produkter der er bedre til sport, bedre til støjreducering, bedre til bas eller bedre til batteri. Men ikke i samme pakke - og Libratone Track Air+ er i min optik, indbegrebet af den formfaktor og funktionspakke, som producenter fremadrettet skal fokusere på at ramme.
Libratone Track Air+
Type: True Wireless earbuds med aktiv støjreducering
Forbindelse: Bluetooth
Strøm: 6 timer + 18 timer i ladeetuiet.
Pris: 1.499 kroner
Mere læsning: Libratone