Connery

Test: Lenovo Legion Phone Duel - Her er den vildeste gamer smartphone til dato

Glem alt om elegant tidløst design - Her er der gamerkælet for performance og RGB-lys!

6 ud af 6 stjerner

Overkill? Det er er en ros, når det kommer til de fleste gamere. Så det er måske et passende ord, til den nye dedikerede gamer-smartphone fra Lenovo: Legion Phone Duel. 

Den nye Legion Phone sætter sig ud som en markant afstikker fra resten af det brede smartphonefelt, og i virkeligheden er den tættere på at være en håndholdt konsol - der tilfældigvis også er en potent smartphone. 

Man er ikke i tvivl når man holder den i hånden - eller rettere sagt hænderne. Legion Phone er nemlig gennemført designet til horisontalt brug, og når vi her taler om en gamer-phone, er vi langt væk fra WordFeud og 100% ovre i Fortnite-kategorien.

ANNONCE
Legion Phone Duel
Lenovo Legion Phone Duel i Vengeance Red - Test: Lenovo Legion Phone Duel - Her er den vildeste gamer smartphone til dato Lenovo Legion Phone Duel i Vengeance Red

Lenovo Legion Phone Duel er mere symmetrisk i liggende form end stående. Det ses tydeligt når frontkameraet poppes op fra midten af det, som man normalt ville kalde telefonens side - men det er der en god grund til - frontkameraets primære funktion er nemlig at kunne understøtte gamerens mulighed for at livestreame sit spil - med et lille ‘picture in picture’ af ansigtet, som vi kender det fra Twitch. Det vender jeg tilbage til. 

ANNONCE
Test: Lenovo Legion Phone Duel - Her er den vildeste gamer smartphone til dato

 Et hurtigt kig på Legion Phones specifikationsark, afslører at det uden tvivl er en smartphone med flagskibsspecifikationer. 

Hjertet er Qualcomm Snapdragon 865 Plus 5G chipsettet, der både leverer Android bedste grafik og CPU-kraft i øjeblikket. 

Skærmen er en stor 6.65" AMOLED skærm, med 144 Hz opdateringshastighed - og den understøtter skærmtryk med 240 Hz sampling. 

Den har også op til 16 GB RAM og 512 GB lynhurtig UFS 3.1 lagerplads, dual-kameraet på bagsiden er 64 + 16 megapixel, og der er selvfølgelig 5G understøttelse og WiFi 6. 

De mange tal bringer den op på flagskibsniveau - men det har mange andre smartphones også, så hvorfor skulle man gå efter denne smartphone, hvis man virkelig er glad for at spille? 

Det begynder at afsløres, når man læser videre på specifikationerne... 

ANNONCE
Test: Lenovo Legion Phone Duel - Her er den vildeste gamer smartphone til dato

Legion Duel går nemlig skridtet videre, og har et avanceret dual-liquid kølesystem, og så er der hele to USB-C indgange. 

To USB-indgange?
Ja. TO USB-C indgange. Det er smart. Ved opladning kan man bruge den specielle oplader og smække strøm på batteriet fra to kabler på en gang. Det betyder, at man kan oplade monsteret afsindigt hurtigt, med helt op til 90 Watts ladeffekt, det går virkelig hurtigt - selvom batterierne (der er to) har en samlet kapacitet på 5000 mAh. 

Men de to USB-C indgange er smarte af flere årsager. For det første, kan man sagtens nøjes med at lade op med et kabel - og hvis man gamer, er det skønnere at lade fra USB-porten på langsiden, i stedet for at skulle rode med et kabel, der hvor man gerne vil placere sin højre hånd, for at styre spillet. 

ANNONCE
Test: Lenovo Legion Phone Duel - Her er den vildeste gamer smartphone til dato

For det andet, gør den ekstra indgang, det også muligt at koble Legion Phone op til mus, tastatur og ekstern skærm - så man reelt kan konvertere smartphonen til en fullblown spillekonsol/Android gaming PC, og samtidig sørge for, at der er konstant strøm gennem længere game sessions. 

ANNONCE

Videre på specifikationslisten, finder man flere gamer-features...
Lyden kommer i stereo, fra to lige stærke højttalere, som smider lyden ud i dit ansigt. 

Så er der selvfølgelig også de haptiske touchknapper, der giver sig som soniske skulderknapper. 

Her benytter men retningsbestemt x-axis vibration, og ultrasonisk touch, til at registrere hvor hårdt der trykkes på knapperne - og samtidig afgive lette vibrationer, der simulerer knaptryk - på de ikke-bevægelige touchflader - og det fungerer overraskende godt. 

Frontkameraet på 20 MP er i højere grad gearet til at være et filmkamera, end til at tage de perfekte "flawless" selfies, og det er måske her, at det giver mening at fortælle om Lenovos helt specielle Legion-brugerflade. 

ANNONCE
Test: Lenovo Legion Phone Duel - Her er den vildeste gamer smartphone til dato

Lenovo Legion Phone Duel byder på et totalt gennemgribende design af Android-brugerfladen og er gennemtænkt til at være 100% anvendeligt i horisontal retning. Selve looket på smartphone-menuerne har fået et twist, og menuerne åbnes op i forgrenede vinduer, der gør det lettere at navigere hurtigt rundt i avancerede indstillinger, men det fedeste ved softwaren er Legion launcheren. 

Når man åbner den, er der gennemført gamer-mode. Kontrolpanelet samler alle dine smartphone spil i et let tilgængeligt launchpad, og det er også her man kan indstille funktioner som er relateret til skærmoptagelse og streaming - tjekke systemet, temperaturen og hvor meget man presser maskinen. 

ANNONCE
Test: Lenovo Legion Phone Duel - Her er den vildeste gamer smartphone til dato

Nå ja, og så har jeg slet ikke fået nævnt, at der er et fedt RGB-gamerlys på bagsiden af Legion Phone - det finder du i form af Lenovos Legion logo - der som standard lyser rødt, men skifter farve efter forskellige præferencer - for eksempel når du er koblet i lader - eller launcher et specifikt spil. Man kan tilpasse det som man ønsker. 

Det har også givet plads til et gaming-overlay; Legion Assistant, hvor man kan holde styr på netforbindelsen, RAM-forbrug, FPS og mere. Her er også genveje til optagelse fra begge kameraet - en dedikeret stream-mode knap, der popper frontkameraet op og smækker et lille billede af dig i hjørnet af spilvinduet, så du kan tale til alle dine følgere mens du gamer og så er der RAMPAGE-mode, et gameboost der presser chipsettet til det yderste, og sætter det imponerende kølesystem på ekstra arbejde. 

ANNONCE
Test: Lenovo Legion Phone Duel - Her er den vildeste gamer smartphone til dato

Lad os vende tilbage til kølesystemet. 

For at skabe en smartphone med ligevægt i den horisontale position, har Lenovo udstyret gameren med to seperate batterier, på hver 2500 mAh, de deler strømpuljen, men fordeler varmen bedre - og så er de placeret symmetrisk på hver deres femtedel af bagsiden - dualkølesystemet dækker begge batterier, og sørger for at fordele varmen ud over et større område, så der ikke bliver et meget centreret hotspot, men i stedet en god jævn fordeling - man skal ikke være bange for at brænde sig, selvom man presser maskinen til max. 

ANNONCE
Test: Lenovo Legion Phone Duel - Her er den vildeste gamer smartphone til dato

Men nytter det noget?

Jeg har had ten tilbøjelighed, til at feje smartphones brandet som “gamere” til side, fordi det mest af alt virker som standard hardware, der er blevet pakket ind i en flashy og gamervenlig skal, med lidt RGB-lys og skarpe linjer. Men her må jeg overgive mig. 

Lenovo Legion Phone Duel er en af de absolut stærkeste smartphones på markedet

For mig at se, har der ikke manglet noget, mens jeg har testet den nye smartphone - og de spil jeg spiller, er der ingen problemer med. Så derfor har jeg været nødt til at ty til benchmark.programmer, for at se hvor meget den kan presses. Og resultaterne taler et tydeligt sprog, Lenovo har hentet alt hvad de kan, fra Snapdragon 865. 

ANNONCE

CPU-performance er væsentligt højere end 'the usual suspects'. 

Jeg har benyttet mig af GeekBench 5, der kalibrerer smartphones op mod en Intel Core i3-8100. i3-processoren har en baseline på 1000, og så gælder det for smartphones, at jo tættere de er på, desto mere performance. 

Geekbench' officielle liste dominerer OnePlus 8 med en single-core score på 889 og en multicore-score på 3224. OnePlus 8 Pro ligger en smule lavere, og efter dem kommer Samsung S20 Ultra, Samsung S20+ og Huawei Mate 30 Pro. 

Lenovo Legion Phone Duel blæser de andre af vejen, med en single-core score på 977 og en multicore-score på 3378. 

Også i 3DMarks gaming test for high-end smartphones scorer den helt i top. På Sling Shot Extreme får denne smartphone en score på 7895. Det er 147 point højere end nærmeste konkurrent gamer-mobilen ASUS ROG Phone 3, mens Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G trækker 7511 point. 

Det er derfor hverken skam eller en overdrivelse, at erklære Lenovo Legion Phone Duel som den absolut bedst performende gamer smartphone dette efterår. 

ANNONCE

Legion Phone Duel er et bæst. Det er der ingen tvivl om. Men det er ikke en smartphone for masserne.

Men for den rigtige - og det er ikke nødvendigvis den spec-hungrende hardware-geek, er det et gennemarbejdet stykke hardware, der formår at forme de flotte tal til en rigtig oplevelse.

Legion Phone er en konstruktion, der tager smartphone-gaming enormt seriøst, og lykkedes med at oversætte det til et produkt der når kernen af netop den niche. Game on.

Pris og tilgængelighed

Lenovo Legion Phone Duel med 16GB RAM/512 GB Lager har en vejledende salgspris på 8.499,-, mens modellen med 12GB RAM/256GB Lager koster 6.999,- kroner.

Du kan læse mere om Legion Phone Duel på Lenovos hjemmeside.

ANNONCE
Lenovo Legion Phone Duel - Specifikationer

Skærm: 6.65" FHD+ AMOLED, 144 Hz
Dimensioner: 78,48x169,17x9,9mm Vægt: 239 gram
OS: Android 10
Processor: Qualcomm Snapdragon 865 Plus 5G (2.2GHz i boostmode)
Grafik: Adreno 650
Hukommelse: 16GB LPDDR5 RAM
Lagerplads: 512 GB UFS3.1
Batteri: 5.000 mAh (2x 2.500) understøtter hurtigopladning op til 90 Watt med to kabler
Primært kamera: Dual cam 64MP + 12 MP
Frontkamera: Pop-up 20 MP
Video: Optagelse i 4K 30FPS
Sikkerhed: Fingeraftryksensor
Forbindelser: 5G, 4G LTE Cat15, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, NFC
Køling: Dual-liquid cooling
Andet: Dual ultrasonic shoulder keys, 3D Motion sensorer, quad-mic med støjreducering.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce