Connery

Test: JBL Live Pro 2

JBL leverer et prisbilligt feature-sæt, der er Pro-betegnelsen værdig

4 ud af 6 stjerner

Hvad skal et sæt trådløse earbuds kunne, for at få betegnelsen 'Pro'? Hvis du spørger et sted, er det noget med at kunne levere aktiv støjreducering - og andre steder noget helt andet: En ting er sikkert, det er ret svært at navigere i det væld af modeller og features der findes, når man har sat sig i hovedet at skulle have et sæt nye trådløse earbuds - true wireless og hele pakken. 

ANNONCE
JBL Live Pro 2 - Test: JBL Live Pro 2 JBL Live Pro 2

Hos JBL er de ikke bange for at smide hele en vild feature-liste på et produkt - og med JBL Live Pro 2 rammer de faktisk tangenterne rigtigt godt - en god balanceret pakke af features, som ikke koster en bondegård. Det bør ikke komme som en overraskelse, for JBL har en god trackrecord i at levere imponerende lyd for små penge. 

JBL Live Pro 2 er som navnet antyder en ny generation af Live Pro sættet fra 2020. TWS (True Wireless Stereo) tilnavnet er blevet sakset - kategorien for trådløse earbuds har nogenlunde fundet deres format - og der er efterhånden ovre for den mystiske hybrid med et mellemhængende kabel med batterier i. 

ANNONCE
JBL Live Pro 2 - Test: JBL Live Pro 2 JBL Live Pro 2

JBL Live Pro 2 lægger fint fra land med et genkendeligt design, der burde være nogenlunde genkendeligt for de fleste. Her får vi en kombination af "stilke" med plads til elektronik og batterigrej - en blank overflade med det genkendelige JBL-logo på plads - og et sæt in-ear buds, af typen der kommer med en række forskellige silikone-tipper, så man kan afprøve hvordan sættet bedst sidder i ørerne. 

Designet er ikke revolutionerende, og selvom konstruktionen er præget af plastikmaterialerne, fremstår finishet alligevel lækkert, uden på nogen måde at være eksklusivt og prangende. Dertil kommer at de ganske lette buds kommer i et ret lille bæreetui, der med sine afrundede kanter placerer sig perfekt i en jakkelomme, uden at være irriterende. 

ANNONCE
JBL Live Pro 2 - Test: JBL Live Pro 2 JBL Live Pro 2

Så hvad kan de egentlig? 

Jo, altså de kan i hvert fald levere lyd - her har finder vi den typiske JBL-lyd, med en god forkærlighed for bassens dybder, men stadig med en balance, der gør at hverken mellemtoner eller diskanter udviskes totalt, til fordel for bassen. 

Og så finder vi en lang featureliste: 

Live Pro 2 har adaptiv støjreducering - og en udemærket en af slagsen, der benytter kunstig intelligens til at tilpasse sig med reducering af baggrundsstøjen fra givne situationer - eller ambient modes, der lader udvalgte lyde trænge igennem. Det har man implementeret intet mindre end seks mikrofoner, for at opnå. 

Der er håndfribetjening med mulighed for stemmeassistenter, men selvfølgelig også touchbetjening. 

Alene her er vi på et niveau, hvor flere producenter ville påkalde sig en "pro"-model - og hvor modtageren måske ville være lidt i tvivl. 

Men der er mere at komme efter. Lynopladning, noget der burde være en selvfølge i trådløse lyttegadgets er at finde her - fem minutters opladning for en times spilletid. Og spilletiden er også i den høje ende: Her kan man trække rundt med earbuds og ladeetui i op til 40 timer uden at tangere en stikkontakt - et nice-to-have der opdeles på 10 timers batteritid i selve buds'ene og yderligere 30 timers reserve i opbevaringsetuiet. Oveni det, understøtter sættet også trådløs opladning med i-charging, en feature der ikke findes i ethvert sæt buds i prisklassen. 

Den sidste næveværdige feature er en vigtig en, som stadig flere producenter kommer med på: Her er der multipoint-forbindelse - en betegnelse, der dækker over at disse buds kan håndtere at være koblet til flere forskellige bluetooth-enheder på samme tid - en feature der især giver mening, hvis du gerne og uden gnidninger vil bruge samme headset til blandt andet en smartphone og en laptop. 

ANNONCE
JBL Live Pro 2 - Test: JBL Live Pro 2 JBL Live Pro 2

Summa summarum: JBL Live Pro 2 et sæt no-nonsense trådløse earbuds, der leverer et feature-sæt, som er Pro-betegnelsen værdig, uden totalt at tømme bankkontoen. 

Pris og tilgængelighed

JBL Live Pro 2 kom på markedet i sensommeren 2022 - den vejledende pris lyder på 1199,- kroner og med valgmulighed i farverne blå, rosa, sort og sølv. Den sorte er klart vores favorit - men der er lidt for enhver smag.

JBL Live Pro 2 forhandles både direkte hos JBL eller hos en af de mange forhandlere i den aktuelle prisoversigt herunder. 

ANNONCE
JBL Live Pro 2 - Specifikationer
  • Vægt: 4,8 gram per bud - ladeetui 48,4 g
  • Lydenhed: 11mm
  • Støjreducering: aktiv støjreduktion (ANC)
  • Batteritid Buds: 10 timer uden ANC
  • Batteritid Buds + etui: 40 timer
  • Opladning: USB-C opladning, Trådløs opladning (Qi)
  • Vandtæthed: Svedsikre
  • Platfome: Android, iOS, Bluetooth-enheder
  • Ekstra tilbehør: ørepropper i 2 størrelser, opladekabel
ANNONCE
Del

Seneste nyt