Connery

Test: Jabra Elite 85T - Stilfærdig topmodel fra danske Jabra

Leder du efter trådløse støjreducerende earbuds? Tag et kig på Jabra Elite 85T

5 ud af 6 stjerner

Danske Jabra er på få år - faktisk ganske hurtigt efter Apple introducerede deres første AirPods, blevet en af de mest respekterede leverandører af trådløse earbuds til masserne. Jabra der er datterselskab af GN, har teknikken på sin side, stor tak til GN’s massive erfaring i høreapparater. 

Jabra Elite 85T er et sæt trådløse earbuds med avanceret trådløs noise-cancelling, og står for det ypperste i Jabras forbrugerlineup. De følger trop på de meget populære Elite 75-modeller (Som nu også byder på støjreducering takket være en firmware-opdatering). 

ANNONCE
Jabra Elite 85T - Test: Jabra Elite 85T - Stilfærdig topmodel fra danske Jabra Jabra Elite 85T

Jabra Elite 85T tager skridtet videre, og implementerer deres mest avancerede støjreducering i et sæt TW earbuds til dato.

Jabra Advanced Active Noise Cancellation hedder det 

De små "flagskibe" er udstyret med intet mindre end 6 mikrofoner - store 12mm højttalerenheder, og er udstyret med voice-assistant funktionalitet - til enten Siri eller Google Assistant. 

ANNONCE

Jabra har forbedret designet - de nye buds er mere komfortable til langtidsbrug

Elite 85T holder fast i en lignende designfilosofi fra tidligere modeller. Selve udformningen af hver ear-bud er som en lille snegl, der starter med en prop ind i øret, og snørkler sig ud til en enhed, der hviler godt i både øregangen og på kanten af selve øret. Det er de sluppet ganske godt fra. 

Fysisk er de nye buds en smule mindre end tidligere - og det betyder massivt meget for komforten. Elite 85T er ikke tilnærmelsesvis så hårde at bruge over længere stræk, end jeg oplevede med tidligere modeller. 

Jabras nye støjreducering er meget effektiv. Ud af de 6 mikrofoner på hver bud, er fire af dem dedikeret til støjreduceringen, og designet spiller også en del ind her. Elite 85T er nemlig i et semi-åbent design, der er skabt for at eliminere overtryk - og den meget isolerende følelse, som man kan opleve fra andre og ældre typer af støjreducerende headphones. Det virker faktisk. I stedet for at suges ind i et lydløst kammer, forsvinder støjen bare - uden det føles som om, at øret spilles et fysisk puds. Det er virkeligt lækkert.

ANNONCE

Ærlig lyd

Lydkvaliteten fra Jabra Elite 85T er virkelig god. En stor del af dette kan nok tilskrives de store 12 mm enheder - det lyder småt, men i et sæt earbuds er det ikke unormalt at se den halve størrelse - og en 12 mm driver flytter væsentligt mere luft end en 6 mm - og deraf i hvert fald en større lyd. 
Jabra har ikke haft travlt med at bruge en masse tricks for at simulere en bedre lyd - og de har nok heller ikke haft brug for det. Derfor oplever man også en ganske ærlig og balanceret lyd, når man bruger Elite 85T som rene musikkilder. 

Med den aktive støjreducering slået til, får lyden en lille skramme. Ikke noget ødelæggende, og faktisk heller ikke mere end i mange andre lignende produkter. Men du får ikke alle de fine detaljer med, hvis du lytter til live koncerter i et larmende fly - hverken med eller uden støjreduceringen aktiveret. 

ANNONCE
Elite 85T kommer i en række afdæmpede farver - Test: Jabra Elite 85T - Stilfærdig topmodel fra danske Jabra Elite 85T kommer i en række afdæmpede farver

Jabra Sound+ er en GOD app

Jabra har udviklet en medfølgende app til Elite 85T og den er essentiel. Første gang de tages i brug med en smartphone, prompter appen en kalibrering, der tilpasser høretelfonerne til lige præcis din hørelse. Det sker via en smart lydtest, hvori du - lidt som hos ørelægen, skal identificere hyletoner på forskellige frekvenser og volumen. Denne test hjælper appen til at fintune din lytteoplevelse - og blive klogere på, hvad der især arbejdes med under støjreduceringen. Det er smart!
Jabra Sound+ er selvfølgelig også stedet, hvor du for alvor har mulighed for at lege med lydbilledet - equalizeren kommer med fem presets og en mulighed for at skabe sit eget lydbillede. 

Støjreduceringen kan også tweakes fra appen - her er betjeningen en smule lettere, end fra touch interfacet på siden af hver earbud - som kræver en smule arbejde, at lære at kende. Men faktisk er det muligt, via appen, at indstille knapperne til de funktioner, du måtte ønske de skal have - det er en lækker form for avanceret brugervenlighed. 

I støjreduceringen er det muligt at vælge komplet støjreducering - og passthrough i forskellige niveauer, så sikkerheden også er på plads, hvis du vil nyde en mere stilfærdig cykeltur til jobbet, hvor der stadig tilgodeses "farlige" lyde fra trafikken. 

ANNONCE

Fin batteritid og trådløs opladning

Batteritiden fra Jabra Elite 85T er god. Med en aktiv støjreducering, holder de to earbuds kørende i 5.5 timer - og med et opladt etui, op til i alt 25 timers spilletid mellem ladekabel. Eller: Trådløs opladning. 

Fordi ja: Elite 85T er også kompatibel med trådløs opladning via Qi-tech. 

Jabra Elite 85T er ret formidable. 

Men, et lille men...

De er virkelig gode - men jeg har et meget personligt issue. Jeg bruger ofte mine trådløse earbuds inden sengetid, til at lytte til podcast eller en lydbog - og oftest kun i et øre. Her er Elite 85T en smule handikappede - for mig at se, fordi kun den højre earbud fungerer som enkeltstående lytteenhed. Det er en udfordring, hvis man gerne vil hvile det højre øre på hovedpuden. 

ANNONCE
Jabra Elite 85T - Et veltænkt valg - Test: Jabra Elite 85T - Stilfærdig topmodel fra danske Jabra Jabra Elite 85T - Et veltænkt valg

Nuvel, jeg har skulle grave et stykke ned i de helt personlige brugsmønstre, for at finde en dårlig ting ved Elite 85T fra Jabra. Den lille ting, håber jeg, at Jabra ville kunne løse med en fremtidig software-opdatering (fingers crossed) - men derudover er Jabra 85T et sæt ret fantastiske trådløse ørepropper, med en bedre støjreducering end gennemsnittet. 

Prisen er dog også oppe på 1.999 kroner. Hvilket betyder vi er oppe i den højere del af segmentet.

Men som en primært-Android-bruger, er det her tydeligt for mig: AirPods Pro gør ikke det store for mig - og stamme-design irriterer mig en smule. 

Hvis dit udgangspunkt er nogenlunde det samme:

Jabra Elite 85T er veltænkt elektronik, der giver dig et væld af features og gode indstillingsmuligheder. 

Pris og tilgængelighed

Jabra Elite 85t er tilgængelig fra november 2020 til en pris på 1999,- kroner. 
De vil være tilgængelige i Titanium/Black fra november 2020 og kommer i Gold/Beige, Copper/Black
og Grey fra januar 2021.

ANNONCE
Del

Seneste nyt