Connery

Test: Jabra Elite 7 Pro

Jabras nye generation af trådløse buds imponerer enormt på lydkvaliteten

6 ud af 6 stjerner

Danske Jabra er efterhånden verdenskendte for deres true wireless earbuds, der generelt set imponerer, ikke bare på lydkvalitet - men særligt også på mikrofon- og opkaldskvalitet og aktiv støjreducering. 

I efteråret 2021 annoncerede producenten en nye generation af earbuds - arvtagere til deres Elite 65T og 75T-modeller (der nu er pensioneret) med introduktionen Elite 3, Elite 4 og Elite 7, der både kommer i sportsversioner med ekstra vandtæthed og pro-versioner med bedre støjreducering - eller ANC. 

Jabra Elite 7 Pro er for nu topmodellen i den seneste generation af earbuds, og som de andre modeller i serien, kommer den med et markant forbedret design, der er mere strømlinet og har en mindre massefylde end de tidligere T-modeller. 

Så langt så godt. Jeg har tidligere rost T-modellerne højt, med den ene ulempe, at de ellers velperformende earbuds, har været lidt for store og clunky, og særligt med tendens til at anstrenge folk med små øregange. 

Elite 7 Pro er en kæmpe forbedring i den forbindelse. Earbud'en er både letter og har en markant bedre pasform (for mig), end den store Elite 85T fra 2020.

ANNONCE
Jabra Elite 7 Pro - Test: Jabra Elite 7 Pro Jabra Elite 7 Pro

Det ultimative højdepunkt

Jabra er særligt gode til mikrofonteknologi - virksomheden har en lang række professionelle callcenter-produkter i bagkataloget, og derfor har de altid sat en ære i at levere på et punkt, hvor andre producenter af forbruger-elektronik ofte springer over hvor gærdet er lavest: Nemlig mikrofonkvaliteten under stemmeopkald. 

Elite 7 Pro har en helt fantastisk klar lyd - man fristes til at sige: Det er fordi det er Jabra, men det er selvfølgelig billigt sluppet. Der er dog noget om snakken, for Jabra har arbejdet hårdt på at implementere en ny bone-conduction teknologi; det er en teknologi der opsamler vibrationer fra kæbemusklerne, for så at signalbehandle dem via algoritmer og krydse dem med det regulære mikrofon-input. Krydsreferencen mellem de to teknologier frasorterer meget effektivt uønsket baggrundsstøj, og resultatet er meget klart.

Det lyder avanceret, og er det også: Men resultatet er, at Jabra Elite 7 Pro simpelthen lyder rigtig godt i den modsatte ende. 

ANNONCE
Jabra Elite 7 Pro - Test: Jabra Elite 7 Pro Jabra Elite 7 Pro

Selvfølgelig er opkaldskvalitet vigtigt, men det er ikke alt. Langt de fleste bruger deres true wireless buds meget mere til at høre musik, lydbøger og podcasts, i forhold til at tale i telefon. Her leverer Pro-modellen også. 

Akkurat som tidligere modeller, er Jabra garant for en god lydkvalitet, som leveret et meget velbalanceret lydbillede - et billede der ikke er for tungt på bas, men sagtens kan tage de dybe toner, og tweakes til egne præferencer via Jabras app. 

God støjreducering til prisen

Jabra Elite 7 Pro leverer aktiv støjreducering, på et niveau der vil kunne tilfredsstille de fleste. Den direkte støjreducering er ganske god til at lukke baggrundsstøj ude, mens den transparente lydfunktion klarer sig igennem, uden helt kunne hamle op med de bedste i feltet. 

Jabra Elite 85T leverer umiddelbart en bedre samlet støjreduceringspakke end 7 Pro, men er til gengæld leverandør af en mere klodset formfaktor.

De vigtige detaljer

Jabra Elite 7 Pro har en rigtig pæn batteritid - Lytter du kun til musik er der op til 8 timer i en enkelt opladning, mens du får 6 timer hvis du taler (og bruger bone-conduction teknologien), Ladeetuiet giver op til 22 timers ekstra strøm oveni de otte, og bringer den samlede tid mellem besøg i stikkontakten op på 30 timer. Opladningen foregår med USB-C kabel, hvor en komplet opladning tager godt 2½ time, mens en times spilletid kan hente med fem minutters hurtigopladning. Desuden understøtter ladeetuiet også trådløs opladning med Qi-standarden.

En anden ting der er nice, er at hver ear-bud nu kan benyttes enkeltvis. Det var ikke tilfældet i den tidligere generation af Jabra-modeller, men er efterhånden blevet standard i den trådløse kategori - og det er rart at se Jabra følge med på denne del. 

Jabra Elite 7 Pro er godt nok ikke helt så vandtætte som deres 'Active' modpart, men sættet er stadig udstyret med en IP57-certificering, og klarer uden problemer regndråber og hvad der ellers måtte dukke op af fugt i dine øregange. 

ANNONCE
Jabra Elite 7 Pro - Test: Jabra Elite 7 Pro Jabra Elite 7 Pro

Overordnet set er Jabra Elite 7 Pro en rigtig flot fornyelse fra Jabra.

De mange forbedringer og det mere strømlinede design, giver sættet en bred appeal, og kan let anbefales til dig, som ønsker et sæt lækre allround trådløse earbuds, der kan være med på alle fronter.

Har du ikke brug for funktioner som støjreducering (ANC) og sublim opkaldskvalitet, kan det give mening at kigge nærmere på Jabra Elite 3 som for en pris på 649 kroner er næsten 1000 kroner billigere end denne model, og leder du omvendt efter den bedste støjreducering i et sæt true wireless, anbefaler vi i stedet Sony WF-1000XM4, der til gengæld har kortere batteritid og et knapt så godt fit i (vores) ører.

Jabra Elite 7 Pro: Pris og tilgængelighed

Elite 7 Pro fra Jabra blev lanceret i oktober måned 2021. Den vejledende salgspris lyder på 1.599,- kroner. 

Tip: I skrivende stund er Jabras earbuds billigst hos Hifiklubben.dk

ANNONCE
Del

Seneste nyt