Test: Epos Adapt 660
Epos Adapt 660 er no-nonsense støjreducering
Støjreducerende headphones er efterhånden gået hen og blevet en meget avanceret snak, og mens der er store grupperinger der råber at enten Bose eller Sony leverer det ultimative produkt, er der efterhånden kommet mange spillere på banen - med alternativer der rent faktisk er alternativer.
Og mens nogle battler på et væld af nye funktioner og avancerede algoritmer og nok lidt for mange valg, har EPOS Sennheiser sneget sig ind, med et sæt støjreducerende headphones, der langt hen ad vejen skærer igennem larmen af marketingbullshit.
Og dér, i midten af de larmende omgivelser, finder man EPOS Adapt 660.
Hvis man fjerner al baggrundsstøjen fra linjen, er Adapt 660 bare et sæt meget funktionelle trådløse hovedtelefoner, med en støjreducering der giver mening.
Og der skal skæres helt ind til benet, for der har helt tydeligt været fokus på funktionalitet og ikke meget andet, når man kigger på de anonyme hovedtelefoner.
De ligner en ingeniørs drøm. Et anonymt design der holder fokus på kvaliteter der er holdbare og behagelige. kontrolknapper der båder er lette at se og lette at føle sig frem til - og et design, der ikke gør væsen af sig. Overhovedet.
Jeg er efterhånden vant til at skulle have en hel wow-oplevelse, når jeg pakker at nyt produkt ud af emballagen. Med Adapt 660 kom wow-fornemmelsen af, hvor lidt væsen der bliver gjort af Adapt 660. De kommer i en brun papæske, der indeholder en neopren-agtig etui hvori de matsorte plastik-headphones gemmer sig. En ret uimponeret emballage, der i hvert fald ikke oversælger selve produktet.
Men der er en mening med det hele. Epos Sennheisers Adapt 660 er ikke et "livsstilsprodukt", det er et værktøj der reelt set er udformet til professionelle. Men som kunne vise sig at være en ret god løsning for alle, der leder efter et sæt trådløse hovedtelefoner, der løser et problem. Baggrundsstøj.
Der er mange ting, der gør Adapt 660 til et sæt formidable støjreducerende hovedtelefoner, også selvom det ikke er et produkt der skaber kærlighed ved første blik. Her er det det indvendige der tæller.
Headsettet benytter fire mikrofoner til den aktive støjreducering - og beriges af Epos' AI. Fokus for støjreduceringen er generende kontinuerlig støj. Stemmer og pludselige lyde der går din retning sorteres ikke fra på samme måde, men går let igennem filteret. Det skaber en hovedtelefon der fjerner støj - men uden at lukke dig totalt ind i en dykkerklokke, hvor kun dit eget åndedræt eksisterer.
Lyden fra Adapt 660 har en profil der er meget jævn - i hvert fald i mit øre, det er en god løsning der ikke favoriserer i en bestemt retning, men i stedet fungerer til praktisk talt alt - om det så er musik, opkald og voicechats eller en serie på Netflix, det er op til dig.
Hovedtelefonerne er ekstremt behagelige at have på, og også gennem længere tid. Faktisk føles de lettere end mange andre lignende produkter, jeg har testet gennem årene.
Epos Adapt 660 benytter Bluetooth 5.0 og kan forbindes med flere enheder af gangen - og der medfølger endda en bluetooth-dongle til PC-brug. Nå ja, og så kan man også benytte et medfølgende audiokabel til jack-input, hvis man ikke lige føler det trådløse.
Det hele kan koges ned til en meget simpel sætning:
Epos Adapt 660 er no-nonsense støjreducering, der virker - let at betjene, behagelige at have på og med et praktisk design, der favoriserer funktion over form.
Hovedtelefonerne er gode. Det er konkurrenterne også - men hvis du bare skal have noget der virker og virker nemt i hverdagen, så er Epos lige pt i vindende kurs. Det hele afhænger dog af, hvor meget du er villig til at slipper for et sæt hovedtelefoner. Coronapandemiens behov for opgradering af udstyr til hjemmearbejdspladser har sat knaldtilbud i bero - og i skrivende stund må du slippe omkring 3100 for et sæt Epos Adapt 660 (Mere end prisen på konkurrenterne fra Bose og Sony).