Connery

Test: Electrolux 800 ledningsfri støvsuger

Gør rengøringen bare en lille smule sjovere!

5 ud af 6 stjerner

Vi kan vist alle sammen ret hurtigt blive enige om, at med mindre du har en forkærlighed for rengøring, så er støvsugning ikke ligefrem ugens højdepunkt.

Så hvorfor ikke lige gøre det lidt mere behageligt og overskueligt, når nu det er altid er skruen uden ende og støvet hober sig op i hjørnet en uge senere alligevel?

Vi har fået fingrene i en af de nyeste støvsugere hos Electrolux, som er blandt de førende produkter, der er begyndt at kassere strømtilførslen via ledning og i stedet lade arbejdet ske ledningsfrit.

Det er den nye Electrolux 800 ledningsfri støvsuger vi snakker om - og vi har (frivilligt!) støvsuget ekstra meget de seneste par uger for at teste, hvad den kan.

ANNONCE
Electrolux 800 ledningsfri støvsuger - Test: Electrolux 800 ledningsfri støvsuger Electrolux 800 ledningsfri støvsuger

Design

Udseendemæssigt er det en pæn støvsuger - og det er ikke hver dag, man kan sige det

! For en gang skyld har de fancy farvekode-navne levet op til deres ry - Mahogny Bronze og Transparent Ebony Black giver en stilren og fed støvsuger, som ikke bare er rendyrket funktionsorienteret. Støvsugerstangen er fleksibel og nem at forlænge eller forkorte alt efter arbejdsstilling, og så er mundstykkerne nemme at klikke af i mellem skiftene af sofa, gulvtæppe og trægulv - desuden er selve støvsugeren drevet omkring en posefri løsning.

Selve beholderen til alt den opsamlede støv kan blot klikkes af og på og tømmes uden problemer, hvilket er en kæmpe forskel fra de indsatte poser, som man aldrig rigtig husker at tømme på de rigtige tidspunkter. Her er der frit udsyn til de opsugede ting, så man også lige hurtigt kan lokalisere, hvis en lille dims fra Sylvanian Families er suget op i maskinen og skal nå at reddes før endestationen.

Batteriet er i den tunge ende, når man går rundt med støvsugeren, men det handler blot om at vænne sig til, at man ikke længere skal trække rundt med en støvsuger-base - men i stedet går rundt med hele støvsugeren på en gang.

ANNONCE
Electrolux 800 ledningsfri støvsuger - Test: Electrolux 800 ledningsfri støvsuger Electrolux 800 ledningsfri støvsuger

Skræddersyet støvsugning

En af de største fordele ved støvsugeren er den store variation og muligheder i at tilpasse støvsugningen til forskellige overflader, genstande og områder. Der findes mundstykker og remedier, som er designet til alt fra at fange de drilske hundehår fra sofaen til at lave en grundig, dybdegående støvsugning af gulv med hårde materialer.

En af de vigtigste pluspoint på denne støvsuger er, at den har en husdyrfunktion - vi har haft hund i mange år og tog den fejlagtige beslutning at få en gråsort sofa til stuen.

Hundehår kan ses overalt - og det er mildest talt en udfordring at få den gennemborende stive hundehår ud af hynderne. Men ikke med PetPro+-mundstykket - det kunne have sparet os for to års gennemsmadring af fibrene i vores sofa, hvis vi bare havde dette mundstykke, som let og elegant trækker hårene ud af sofaen som var det et stykke bandage henover et par voksbehandlede ben.

Selve støvsugeren kan sagtens pakkes væk i skabet som man normalt gør med støvsugeren, der bare skal gemmes af vejen - men her er der gjort en indsats fra Electrolux’ side for at få dig til at have den stående fremme. Den har nemlig en medfølgende ladestander, som agerer en slags ‘stumtjener’ for hele maskineriet.

Den er designet på den måde, at man installerer en base, hvorpå støvsugeren kan klikkes fast under opladning og de medfølgende støvsugerhoveder man monteres på siden - så har man dem altid ved hånden i stedet for, at man gemmer dem væk i en skuffe et eller andet sted og glemmer alt om dem.

ANNONCE
Electrolux 800 ledningsfri støvsuger - Test: Electrolux 800 ledningsfri støvsuger Electrolux 800 ledningsfri støvsuger

Multifunktionel tilpasning

Selve støvsugeren har et lille digitalt display på toppen af stangen, som indikerer batteriniveau og giver dig et overblik over de få ting, du skal forholde dig til under støvsugningen - nemlig hastigheden. Selve displayet betjenes udelukkende af to forskellige knapper - en som tænder og slukker for maskinen og en knap, hvor man selv kan indstille hastigheden og sugeevnen på sin støvsuger - eller lade den være automatisk som er en overraskende imponerende detalje ved støvsugeren.

Selvom man kan indstille sugeevnen og hastigheden manuelt på selve støvsugeren, kan man i langt de fleste tilfælde lade det auto mode klare skærene - støvsugeren registrerer selv modstand, overflader og skiften i ‘terræn’, som er med til at gøre støvsugningen til en leg - eksempelvis hvis du skifter fra parketgulv til gulvtæppe skal man ofte med en konventionel støvsuger klikke mundstykket, så den skifter fokus - men her skifter den automatisk og sænker hastigheden, så gulvtæppet eller sokker ikke ryger med op.

En ting, man aldrig rigtig tænker over, før man står i situationen er, at selve børsterne på støvsugeren også bliver beskidte - selvom det kan virke modsigende, når man bruger maskinen til at gøre rent. Men Electrolux har tænkt ud af kassen på den front og installeret en unik rensefunktion, som går under navnet BrushRollClean - her skal man blot trykke let på pedalen til mundstykket, og så bliver børsterne rengjort.

Se dét er smart!

En lille ulempe ved den ledningsfri funktion på denne er, at batterilevetiden er relativt kort i forhold til at gøre rent i et standard-størrelses hus - den er velegnet til en lejlighed med et lidt mindre antal kvadratmeter, mens et lidt større hus ikke helt kan nås med 35 minutters arbejdstid - det er i øvrigt på laveste hastighed, så den har lidt i mellem 25-35 minutters levetid mellem opladningerne.

Det er stadigvæk udmærket, men i de fleste hjem er det ikke helt nok til at nå støvsugningen på en enkelt opladning. Dog perfekt til en travl hverdag i børnefamilien, hvor man altid lige har støvsugeren stående klar til at fange krummerne fra madpakken eller aftensmadens lidt for ulvetime-domineret måltid.

ANNONCE
Electrolux 800 ledningsfri støvsuger - Test: Electrolux 800 ledningsfri støvsuger Electrolux 800 ledningsfri støvsuger

Samlet set

Electrolux’ ledningsfri støvsuger er en fantastisk tilføjelse til rengøringen i hjemmet og gør støvsugningen væsentligt mindre kedeligt og trivielt - og derimod mere ergonomisk, overskueligt og nemt at få overstået.

Der kunne godt være lidt mere batterilevetid, så man kunne nå i bund med huset på én opladning, men det er også omtrent den eneste negative ting at sige om maskinen.

Den er fyldt med funktioner og skræddersyede måder at få støv og skidt væk fra huset på en nem og overskuelig måde, så det næsten - og også kun næsten - bliver til en leg!

ANNONCE
Electrolux 800 ledningsfri støvsuger

Batteritype: 25.2V, Lithium

Køretid, højeste/normal/lavest hastighed: 6, 15, 35 min.

Opladningstid, time/r: 2,5

Støvbeholder, ltr: 0,4

Pris: 4095 kroner

Del

Seneste nyt

Annonce