Connery

Test: Electrolux 800 CombiQuick kombiovn

Smart kompaktovn med stort formål.

Vi nærmer os den søde juletid og der har i mange år altid været en problematik, som dukker op, når man skal have gæster til større samlinger og begivenheder - man mangler ofte en ekstra ovn!

Jeg har så tit stået i en situation, hvor man hen over natten har haft en nakkefilet til at hygge sig, så der er pulled pork klar til frokost-bordet, mens man skal være lidt kreativ på kage fronten, når nu ovnen er barrikaderet indtil gæsterne kommer.

Den problematik kan løses ved hjælp af en kombiovn, som i al sin enkelthed overtager pladsen fra en konventionel mikroovn og opgraderer dit køkkengame på ovnfronten!

Vi har kigget nærmere på Electrolux’ nyeste 800 CombiQuick kombiovn.

ANNONCE
Test: Electrolux 800 CombiQuick kombiovn

800 CombiQuick - hvad er det for en størrelse?

Electrolux har i deres omfattende sortiment lanceret en unik kombiovn, som følger samme strømlinede design som mange af deres andre køkkenprodukter - en primært sort overfladefarve med små, lækre detaljer i rustfrit stål på kanterne og ved håndtaget.

Et minimalistisk, nordisk og æstetisk design, som tilgodeser ovnlågen som en visuel faktor i køkkenet og ikke ‘bare’ en funktion. En konventionel ovn har omkring 70 liter inde i selve ovnen, mens en kombiovn som denne er på 43 liter - og mens det er en nedjustering i pladsen i forhold til de klassiske mål, så er det mere end rigeligt som supplerende ovn.

Den kan stadigvæk sagtens rumme en andesteg, flæskesteg, lagkagebunde såvel som en ordentlig spandfuld fritter på en bradepande. Den mindre størrelse kommer på mange punkter funktionerne til gode, da varmen kan koncentreres mere dedikeret og luftens varme kan holdes mere stabilt - samme tankegang som i en airfryer.

Ovnen har to drejemoduler på panelet, som kan skubbes ind og ud alt efter æstetiske præferencer - selve funktionerne bag er meget simpelt designet, så man hurtigt får et overblik over, hvilke ovnfunktioner og mikroovn-funktioner du har.

Dertil har panelet også fået selskab af et på ikoner udover de gængse varmluft, mikroeffekt og så videre - her får man en visuel gengivelse af en tilberedning eller teknik, så du let og hurtigt kan få gang i den specifikke tilberedning.

Panelet er nemt at betjene i en kombination mellem touch-paneler og manuelle drejeknapper - her kan man indstille det til standard-funktioner, hvis man bare vil køre klassisk tilberedning efter bogen.

Eller man kan vove sig ud i at lege lidt med watt-effekten og varmeeffekten på forskellige tilberedninger - hvad enten vi snakker sværen på en flæskesteg eller skindet på kyllingen.

ANNONCE
Test: Electrolux 800 CombiQuick kombiovn

To verdener mødes

Kombiovnen har - som navnet antyder - dannet mødet mellem en mikrobølgeovn og en konventionel ovn. Idéen med denne model er, at man skubber den mobile mikroovn ud af billedet og implementerer en ekstra ovn i køkkenmiljøet.

Og det smarte er, at man på den måde får to ovne og en mikrobølgeovn i én.

Er det overkill?, er nok dit næste spørgsmål, når man står over for tanken om at få en ekstra ovn i huset.

Det lander på noget som simpelt som en smagssag og dit brugsmønster i køkkenet - bruger du kun mikrobølgeovnen få gange i løbet af et år og ellers aldrig har problemer med kø i ovnen, så er det selvfølgelig ikke her, du skal kaste dine ønsker til årets gaver under årets juletræ.

Men er du derimod interesseret i en optimering i køkkenet med mere fleksibilitet, flere muligheder og to ovn på én gang - så er CombiQuick en særlig størrelse. Foruden at fusionere funktionerne fra de to forskellige gadgets af praktiske gøremål, så får man oveni hatten også en optimeret ydeevne i kombinationen af funktioner.

Visse tilberedninger går dobbelt så hurtigt, da man kan kombinere mikrobølger med eksempelvis varmluft og derved sørge for, at tiden optimeres og råvarerne får mere eksponeret varme koncentreret.

Desuden har det lille ovnrumsstørrelse et lille es i ærmet i forhold til at opnå specifikke ting i din tilberedning - eksempelvis hvis du lige vil overfladen boblende eller sprød, kan du indstille ovnens ydeevne nærmest som en slags laser, der udpeger netop det, du gerne vil opnå.

Så er det altså ikke så svært længere at få osten til at boble op! Vi har understreget tre yderligere egenskaber ved ovnen, som gør den til en interessant søtrrelse:

ANNONCE
Test: Electrolux 800 CombiQuick kombiovn
3 unikke egenskaber ved ovnen

VarioGuide

Electrolux har styr på sine guides, når man mangler grundviden og inspiration til den rette tilberedning. Det gælder også på CombiQuick, hvor man i en brugervenlig menu kan udpege, justere og indstille de ting, man ønsker tilberedt. Her optimerer man på de områder, man måske ikke har den store kendskab til. Dertil kommer en automatiseret forslag til temperatur, så du aldrig rammer helt skævt på dit måltid!

Restvarme til ny funktion

Alle ovne har restvarme fra brug - og mens man ofte bare lader den sive ud for at få ovnen kølet ned, så har denne ovn tænkt det ind som en brugbar funktion. Her er der indbygget en indikator, som giver dig overblikket over, hvor varm ovnen er - så kan du lige bruge restvarme til at holde en gryde eller pande varm, mens du laver resten af maden.

Even Cooking

En af de ting, som ovnen heldigvis har elimineret som en problemfaktor, er den ujævne tilberedning, som mange mikrobølgeovne bakser med. Du har sikkert flere gange i dit liv oplevet et måltid, hvor kanten er som flammer fra skærsilden, mens midten er helt frossen. Med Even Cooking bliver varmen cirkuleret mere jævnt rundt i ovnrummet og sørger for jævn tilberedning over hele linjen. 

ANNONCE
Test: Electrolux 800 CombiQuick kombiovn

Samlet set 800 CombiQuick fra Electrolux er en fantastisk kombiovn til dig, der gerne vil gå det ekstra skridt for at have alle funktionerne fra flere gadgets på samme tid og fuld rådighed over en ekstra ovn til køkkenets mange gøremål. Den er brugervenlig, strømlinet på designfronten og løser vigtigst af alt andesteg/dessert-problematikken med to ovne, der giver dig en heftig opgradering på køkkenlandskabet til flere gæster!

ANNONCE
Test: Electrolux 800 CombiQuick kombiovn
Electrolux 800 CombiQuick kombiovn

Ovnrum netto, ltr.: 43

Temperaturinterval: 30°C - 230°C

Mikrobølgeeffekt, W: 1000

Pris: 6600 kroner

Del

Seneste nyt

Annonce