Connery

Test: Ecovacs Deebot T20 OMNI robotstøvsuger DLX23

Intelligent robotstøvsuger med mange funktioner.

4 ud af 6 stjerner

Støvsugning er for de flestes tilfælde ikke nogen fornøjelse. Så alt der kan behjælpe den kedsommelige og (hyppigt!) tilbagevendende beskæftigelse modtages med kyshånd.

Robotstøvsugere vinder mere og mere indpas i de danske hjem, fordi teknologien forbedres hele tiden og robottens evne til at komme nærmere de famøse hjørner og kroge i huset bliver mere effektive.

Vi har kigget nærmere på topmodellen hos Ecovacs for at få en finger på pulsen i forhold til, hvor meget af støvsugningen sådan en lille cirkulær sag kan klare.

Vi har lavet en test af Ecovacs Deebot T20 OMNI robotstøvsuger DLX23, som du kan læse herunder.

ANNONCE
Tæt kanthåndtering både under støvsugning og gulvvask. - Test: Ecovacs Deebot T20 OMNI robotstøvsuger DLX23 Tæt kanthåndtering både under støvsugning og gulvvask.

Opsætning og brugervenlighed

Designet minder meget om klassiske robotstøvsugere med det runde design og den meget fleksible primære robot, der bevæger sig ufortrødent rundt i huset.

Men når man køber denne model, så køber man også en OMNI-robotstation med. Ment på den måde, at den skal have en noget større base for at kunne leve op til både støvsugning og gulvvask.

Vi har tidligere testet Ecovacs’ Goat-robotplæneklipper, så vi kendte allerede til deres nemme styresystem og opsætning - og Deebot’en var ikke en undtagelse.

Man skal blot placeres robotstationen, montere støvsugerblade på robotten og sætte den i stikkontakten. Derfra kan man via sin app styre slagets gang og påbegynde mapping, støvsugning og gulvvask inden for 30 minutter.

Utrolig overskueligt og nemt at installere, selv for folk der ikke er så kyndige inden for elektronik. Det er en af de super lækre ting ved produkter fra Ecovacs - alle kan være med uden at få sved på panden over en Bibel-tyk brugsmanual!

App’en giver dig et overblik over robottens muligheder, egenskaber og gøremål - du kan skræddersy dit helt eget støvsuger og/eller gulvvaskprogram, så det passer med skemaet i din husstand, eller du kan trykke ‘nu’ og få den til at rengøre hele huset med et enkelt klik.

Desuden giver den et overskueligt overblik over, hvad der foregår i realtid, en statusrapport over, hvordan de forskellige dele i robotten har det i forhold til slid - og så kan man få det fulde overblik over, hvilke rum der kan og skal rengøres.

Mappingen inddeler rummene i farver, hvor du selv kan navngive rummene alt efter, hvad de bruges til - derefter kan du blot med et klik manøvrere robotten over til det valgte område som en selektiv rengøring, hvis du ikke lige har brug for en hovedrengøring med det samme.

Alt sammen skyldes den meget intelligente mapping, som sørger for, at den på ingen tid og med ret høj præcision får komprimeret hjemmets vægge ned i din app!

ANNONCE
Knivskarp i situationer, hvor man har placeret forhiddringer. Højstolsbord og pizzaovn placeret som forhiddringer - den finder stadig vej! - Test: Ecovacs Deebot T20 OMNI robotstøvsuger DLX23 Knivskarp i situationer, hvor man har placeret forhiddringer. Højstolsbord og pizzaovn placeret som forhiddringer - den finder stadig vej!

Intelligent mapping og gearet til (visse) udfordringer

Når man først har fået placeret robotstationen og aktiveret robotten, så skal man egentlig bare læne sig tilbage og nyde synet af en robot, der skal se dit hus for første gang.

Hvis du åbner alle døre til alle rum i huset, så kan den på ingen tid scanne et ret omfattende estimat af, hvordan dit hus er indrettet. Den støder let ind i forhindringer, vægge og lister for at lokalisere grænser.

Når den så vender tilbage, kan du sætte den i gang med en mere grundig gennemgang, hvor den via støvsugningen fra indtastet en baneretning for fremtidige støvsugninger. Overraskende intelligent og velfungerende i forhold til at få mappet dit hus og dine rum ind ned til centimeter-præcision!

Dernæst kommer så det store spørgsmål - kan den klare dørkarme-bundstykker?

Svaret er ja og nej.

Den er gearet med et vippe-hjul, som kan løfte den ret højt over lister og diverse udfordringer, så hvis du har nogenlunde standard bundstykker mellem rummene, så kan den med lidt god vilje - det eneste problem er, at det ikke er en sikkerhed, at den kan lige den dag.

Vi testede det over flere uger, hvor den af og til ytrede, at den ikke kunne finde det ønskede område, mens den dagen før gled henover karmen uden problemer.

Det gør, at man ikke altid lige kan tænde for robotten, mens man er på arbejde, da den kan kræve lidt babysitning.

Løsningen er så, hvis man er hjemme, at hjælpe den på vej ind i de forskellige rum, og så styrer den selv slaget gang derfra - men vi nærmer os en teknologi, som kan tøjle de mange udfordringer i hjemmet på en måde, at den kan køre alene, mens husstanden er ude.

Desuden har den - som så mange andre robotstøvsugere - lidt et problem med tæpper med snore eller friller i enderne. Det kan man heldigvis løse med et enkelt klip i app’en, så den viger udenom tæppeområder i hjemmet, som så senere skal støvsuges manuelt.

ANNONCE
Gulv-piskerne i aktion.  - Test: Ecovacs Deebot T20 OMNI robotstøvsuger DLX23 Gulv-piskerne i aktion.

Effektivitet

Selve støvsugningsdelen fungerer rigtig godt på den måde, at den med to ‘whiskers’ samler støv, nullermænd og andre småtterier sammen ved at ‘piske’ gulvet og skidtet ind i midten, hvor den suger støvet op i sin beholder - når den har kørt sin runde tømmer den støvboksen op i stationens primære støvboks, så man kun skal skifte skidtet få gange.

Støvsugningen er utrolig støjsvag og ret effektiv, taget i betragtning af, hvor langsommeligt et tempo robotten arbejder i - men den tager det i et passende tempo og sørger for at få hele mappet med. Den kan grundet sin runde størrelse stadigvæk svært ved at nå helt ind i krogene, så det er en god idé lige at gå efter for genstridige krummer og småtterier, der måtte gemme sig i vinklerne i dit hus.

Af og til kan den godt have lidt svært ved at få lidt større mængder støv op og kræver at man støvsuger ofte - hvis støvlaget når et hvis niveau, så er den mindre grundig med rengøringen. Det er en maskine, som er designet til at skulle køre tit i huset, da den ved længere tids pause godt kan have lidt svært ved at trække alle de større nullermænd og skidt med ind i propellerne.

Til gengæld har den en imponerende driftstid på ca. 170 minutter, som virkelig kan nå meget på én opladning.

Gulvvask-delen fungerer upåklageligt. Man har to beholdere i stationen - en til rent vand og en til beskidt vand. Den sørger selv for at indikere, når den ene er tom og den anden skal tømmes.

Derfra har den to monterbare mopper, som sørger for at nænsomt skrubbe gulvet i sin bane. Man kan bruge rent vand eller vand blandet op med rengøringsmiddel. Den sørger for at bibeholde kvaliteten af både gulvvask og moppe-delenes ydeevne ved løbende rense, tørre og vaske mopperne under processen med sit eget rensesystem.

Dertil kan man kombinere rengøringsmodulerne til at være både støvsugning og gulvvask, eller separere dem. App’en lader dig også indstille effektiviteten alt efter, hvor ‘hårdt’ den skal gå i krig med nullermændene - alt fra stille til Max’, når du virkelig skal i bund med rengøringen.

ANNONCE
Deebot og robotstationen.  - Test: Ecovacs Deebot T20 OMNI robotstøvsuger DLX23 Deebot og robotstationen.

Samlet set

Ecovacs’ nye robotstøvsuger er et godt bud på AI-rengøringspersonale, der kan klare det hårde arbejde for dig med både støvsugning og gulvvask.

Den er praktisk, nem at håndtere og kan styres alene med en app, mens den selv sørger for at lokalisere og mappe dit hus og derefter kortlægge sin egen rengøring baseret på forhindringer, områder og lignende.

Vi er ikke nået til det punkt endnu, hvor huset bliver klinisk rent, med få efterladenskaber i kanter og kroger, men det er en brugbar hjælper og perfekt støvsugningskvalitet til hverdagen, hvor man med hyppige støvsugninger holder skidtet nede.

Det er en gadget, man lige skal kunne visualisere sig i hverdagen, da den med sin medfølgende station er en stor basse at have i huset - og så skal man lige overveje sit hus og de rum, man gerne vil have støvsuget i forhold til bundstykker, dørkarme og andre ting, som måske kunne besværliggøre det.

Overordnet set en intelligent, effektiv og smart støvsugerløsning til dig, der gerne vil uddelegere byrden og få mere frie hænder i hverdagen.

ANNONCE
Ecovacs Deebot T20 OMNI robotstøvsuger DLX23

Brugstid: 170 min

Navigationssystem: Laser

Opladningstid: 6,5 timer

Lydniveau (dB): 69

Højde (cm): 57.8

Bredde (cm): 44.8

Dybde (cm): 43

Vægt (kg): 18.4

Pris8999 kroner

Del

Seneste nyt

Annonce