Connery

Test: EcoFlow River 2 Max - Transportabel strømstation

Next-level powerbank!

5 ud af 6 stjerner

De fleste af os kender den knugende fornemmelse af, ikke at have strøm nok, når vi bevæger os udenfor hjemmets fire, trygge vægge - i hverdagen kan det afhjælpes med en transportabel powerbank - men hvad så hvis man er på farten i længere tid? Well - så skal man bruge en større powerbank.

Lige siden EcoFlow først dukkede op i 2017, har virksomheden været leveringsdygtige i pæne teknologiske hop fra model til model - og det efterhånden store produktsortiment spænder over alt fra solcelleanlæg over nødgeneratorer og til mere transportable strømløsninger - og den nye serie falder i den sidstnævnte kategori.

ANNONCE
EcoFlow River 2 Max - Test: EcoFlow River 2 Max - Transportabel strømstation EcoFlow River 2 Max

Vi har kigget nærmere på EcoFlow River 2 Max - den mellemste model i det nye 'portable power station'-sortiment. 

Det er en stødfast og rigid strømstation, med en kapacitet på 512 watt-timer - med en udgangseffekt på op til 500 watt - der momentvist kan trække helt op til 1000 watt i X-Boost tilstand. Og en pænt hurtig opladningstid på blot 1 time, ved ladning fra 230 volt strømstik.

Den versatile strømstation har en relativ lav vægt på 6 kilo - og et solidt bærehåndtag, der gør den håndterbar i et godt balancepunkt - og så er det muligt at tilslutte nærmest alle dine elektriske apparater.

ANNONCE
EcoFlow River 2 Max - Specifikationer
 • Kapacitet: 512Wh
 • Nettovægt: Ca. 6 kg
 • Mål: 270 x 260 x 196 mm
 • AC-indgang: 220-240V~ 50Hz/60Hz, 660W Max.
 • Solar Input: 11-50V 13A, 220W Max
 • Indgang til bil: 12V/24V, 8A, 100W Max
 • USB-C indgang/udgang: 5/9/12/15/15/20V, 5A, 100W Max.
 • DC-udgang: 12.6V, 10A/3A/3A/3A, 126W Max
 • USB-A-udgang: 5V, 2,4A, 12W Max
 • AC-udgang: Ren sinusbølge, 500W i alt (overspænding 1000W), 230V ~ 50Hz/60Hz
 • Cellekemi: LFP
 • Livscyklus: 80%+ kapacitet efter 3000 cyklusser
 • Udledningstemperatur: -10°C til 45°C
 • Opladningstemperatur: 0°C til 45°C
 • Optimal driftstemperatur: 20°C til 30°C
 • Opbevaringstemperatur: -10°C til 45°C (20°C til 30°C er bedst)
 • DC5521 Udgang: 12.6V, 3A, 36W Max
 • App-kontrol: Wi-Fi, Bluetooth
ANNONCE

Den er selvfølgelig udstyret med USB-strømstik - 3 USB-A udgange leverer strøm til mindre enheder med 2.4 ampere og 12 watt - et USB-C output leverer strøm til enheder fra 5 til 20 volt/5A - med op til 100 watts effekt. 

Derudover er der et klassisk 12-volt bilstik, der kan levere 126 Watt og slutteligt to konventionelle AC-udtag der kan sende heftige mængder 230V strøm ud til en stor håndfuld af dine gadgets fra derhjemme - eller en køleboks, en elektrisk cykel, et løbehjul eller måske et pænt LED-lyssetup til campingpladsen. 

Effektiv er et ord der betegner EcoFlow River 2 meget godt - opladningen af strømkassen sker på blot en time i stikkontakten og LFP-batteri teknologien sikrer en meget lang levetid til gadgetten - EcoFlow selv fortæller at batteriet stadig vil have 80% kapacitet efter 3000 opladningscyklusser - det er longlife så det basker. 

EcoFlow selv taler godt for, at en strømstation er en vigtig backup at have, hvis man eksempelvis er udsat for regelmæssige strømafbrydelser - det er gudskelov ikke et problem som er så udbredt i Danmark - og derfor nok heller ikke den primære grund til at anskaffe sig sådan en sag. 

Til gengæld giver den rigtig god mening, hvis man ofte bruger tid udendørs - lidt for langt fra den nærmeste stikkontakt - yes outdoor-livet kan blive en smule mere komfortabelt med adgang til strøm - men River 2 udmærker sig også ved at kunne holde opladningen kørende på akku-maskiner, hvis man eksempelvis er ved at bygge en hytte i en skov. 

Hvor længe holder sådan en EcoFlow strøm?

Strøm er ikke magi - og der er selvfølgelig grænser for, hvor længe man kan holde sig kørende med godt 500 watt-timer - men hvis det primært er mindre gadgets som smartphones, laptops og kameraer, kan man holde sig godt toppet op med strøm i flere døgn, uden at skulle forbi den nærmest fastnet-installation. 

ANNONCE
3 ordinære USB-A outputs med max 12 Watt effekt og en enkelt USB-C port der leverer 100 Watt (Godt til laptops og enkelte smartphones) - Test: EcoFlow River 2 Max - Transportabel strømstation 3 ordinære USB-A outputs med max 12 Watt effekt og en enkelt USB-C port der leverer 100 Watt (Godt til laptops og enkelte smartphones)
Multibenet AC-output med mulighed for jævnt output på 500 Watt og 'surge' på 1000 Watt spidsbelatning - Test: EcoFlow River 2 Max - Transportabel strømstation Multibenet AC-output med mulighed for jævnt output på 500 Watt og 'surge' på 1000 Watt spidsbelatning
DC-output til 12.6 Volt jævnstrøm - Test: EcoFlow River 2 Max - Transportabel strømstation DC-output til 12.6 Volt jævnstrøm
Indgang til netstik for opladning og input til solcellepaneler (ekstra udstyr) - Test: EcoFlow River 2 Max - Transportabel strømstation Indgang til netstik for opladning og input til solcellepaneler (ekstra udstyr)
River 2 Max kommer med netstik, cigarstik 12-volt lader til opladning fra bilen og et ekstra 12-volt jævnstrøm-kabel - Test: EcoFlow River 2 Max - Transportabel strømstation River 2 Max kommer med netstik, cigarstik 12-volt lader til opladning fra bilen og et ekstra 12-volt jævnstrøm-kabel
EcoFlow app-styring - Test: EcoFlow River 2 Max - Transportabel strømstation EcoFlow app-styring

EcoFlow River 2 Max udmærker sig ved sin effektivitet - den forholdsvis simple tilgang til styringen. Kontrollen med maskinen kan dog udvides ved brug af EcoFlows app, der kan forbinde dig med River-strømmen via Bluetooth eller Wifi - her har man mulighed for at styre både opladning og afladning mere præcist - samtidig med at man har en indikator for, hvor længe maskinen kan holde de aktuelle tilsluttede enheder kørende. 

ANNONCE
Test: EcoFlow River 2 Max - Transportabel strømstation

Gennemgående lækker gadget

Giver Ecoflow mening som en powerbank? Nej, ikke rigtigt - til det formål er den stor, klodset og for dyr. Alligevel har jeg svært ved at skjule min begejstring over den - for det er en rigtig fed og gennemtænkt gadget. 

Timingen for EcoFlow er ret god, usikkerheden omkring krig i Ukraine og de følgende usikkerhed om energiforsyning - og de meget afvekslende priser, gør det let at tappe ind i en gruppe af mennesker, der enten af frygt - eller overlevelsesmentalitet, gerne vil være godt udstyret, hvis vi skulle komme til at stå i en rigtig dårlig situation. Og det er ikke for at kaste et dårligt lys på preppers, for jeg forstår godt tankegangen. 

Ecoflow er på mange måder en versatil gadget, der både gør det muligt at have adgang til en aflukket strømkilde der kan drive vigtige apparater - men også som en god buddy til camping-turen. 

At maskinen har en solid mængde af strømudtag, kunne godt få mig til at tænke i baner om at sætte den op som en central opladningsenhed til alle mine forskellige gadgets - med den ekstra bonus, at have en virkelig solid strømforsyning, hvis et uventet behov skulle opstå. Det er en høj pris for gadgetglad convenience, men meget vel en fair pris, for at være godt forberedt. 

Om det er skørt, lader jeg være op til dig - men som en enkeltstående gadget, er EcoFlow River 2 Max en rigtig fed sag. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt