Connery

Test: DJI Mini 2 SE - kameradronen som alle kan styre

Ready for take-off

6 ud af 6 stjerner

DJI har for længst cementeret sig som kongerne indenfor kameradrones - i hvert fald når det kommer til brugervenlighed og tilgængelighed. Den seneste Mini-drone fra DJI bygger videre på den forestilling, med en fabelagtig lille opfølger, til deres lavvægtskameradrone.

DJI Mini 2 SE er i den klasse man ikke kan kalde andet end ultra-transportabel. Med en vægt på lige under 249 gram, flyver den under radaren for mange af dronelovens begrænsninger, og det betyder at den kan benyttes uden dronecertifikat (Selvom man selvfølgelig bør læse op på lovgivningen uanset).

Det er ikke meget vægt, men ikke desto mindre har DJI alligevel fundet plads til en 1/2,3" CMOS kamerasensor der kan optage video i 2.7K HD opløsning og skyde stillbilleder i 12 MP.

Samtidig holder den en videotransmissionsrækkevidde på op til 10 kilometers afstand, og har en flyvetid på op til 31 minutter alt efter vindforhold.

Det er på papiret en ret så pæn lille drone, hvis du ønsker at flyve rundt og skyde videoer af billeder fra fugleperspektiv.

I praksis er det en virkelig fed lille drone, der både bejler til nybegyndere og entusiaster. Egentlig er det super let at komme igang: Køb dronen, smæk et microSD-kort i for lagring af videofiler, download DJI Fly appen til din smartphone - og så er du klar til at flyve. 

ANNONCE
DJI Mini 2 SE - Drone og smartphone-stick controller - Test: DJI Mini 2 SE - kameradronen som alle kan styre DJI Mini 2 SE - Drone og smartphone-stick controller

Kompakt og brugervenligt design

DJI Mini 2 SE er designet med henblik på transportabilitet og brugervenlighed. Den kompakte drone har et letvægtsdesign og er foldbar, hvilket gør den utrolig nem at tage med sig, uanset hvor dine eventyr fører dig hen. Når dronen er foldet sammen, er den ikke meget større end en håndflade.

Den bærende egenskab ved DJI Mini 2 SE er dens vægt på under 249 gram - og det ligger selvfølgelig i navnet. Det er en vigtig detalje, for det betyder, at dronen er undtaget fra visse droneregler i flere dele af verden. For eksempel er droner under 250 gram ikke underlagt samme registreringskrav og restriktioner som tungere droner i mange lande. Hvis du ønsker at undgå en masse bureaukrati, kurser og tilladelser, er det selvfølgelig et oplagt valg, hvis du skal ud og "flyve".

Det er værd at bemærke, at selvom DJI Mini 2 SE er undtaget fra visse regler på grund af sin lave vægt, er det stadig vigtigt at følge lokale dronelove og sikkerhedsforanstaltninger. Det er dit ansvar som dronepilot at være opmærksom på og overholde gældende regler og retningslinjer - vær opmærksom på, at lovene i Danmark ikke nødvendigvis er de samme i udlandet - hvis du skulle finde på at tage en drone med på ferie.

Ud over det lette og kompakte design har DJI Mini 2 SE også en række andre funktioner, der gør den nem at bruge og håndtere. Den foldbare konstruktion er intuitiv og hurtig at samle og folde sammen, og de medfølgende propelbeskyttere giver ekstra beskyttelse for slag og stød, når dronen ikke er i brug. 

ANNONCE
DJI Mini 2 SE - Specifikationer:

Vægt: Under 249 gram
Kamera: 1/2.3-tommer CMOS sensor
Videoopløsning: 2.7K
Billedopløsning: 12 MP
Zoom: 4X digital zoom
Gimbal: 3-aksede mekanisk stabiliseringssystem
Vindmodstand: Op til 10.7 m/s
Transmissionsteknologi: DJI's O2 Transmissionsteknologi
Maksimal videoforbindelse: Op til 10 km i HD-kvalitet
Flyvetid: Op til 31 minutter (under optimale forhold)
Intelligente funktioner: QuickShots, Panorama

ANNONCE
DJI Mini 2 SE - Test: DJI Mini 2 SE - kameradronen som alle kan styre DJI Mini 2 SE

Kameradroning

DJI Mini 2 SE er udstyret med et kvalitetskamera, der leverer meget flotte resultater for en drone i dens størrelse og prisklasse. Med en 1/2,3-tommer CMOS-kamerasensor er Mini 2 SE i stand til at optage videoer i 2.7K opløsning og tage fotos med en opløsning på 12 MP. Dronen leverer skarpe og detaljerede billeder og videoer, der giver dig mulighed for at fange øjeblikke fra en helt ny vinkel.

Det 3-aksede mekaniske stabiliseringssystem, en gimbal er en stor del af hemmeligheden bag de gode videoegenskaber. Takket være den fede motoriserede gimball, er det muligt at positionere kameraet i flere forskellige vinkler, så du både kan skyde videoer i "first person"-view, men også få den klassike oppefra og ned dronevinkel, som ejendomsmæglere er umådeligt glade for. Samtidig arbejder den optiske stabilisering i kameraet for, at der praktisk talt ikke kommer rystelser i optagelserne.

En anden nyttig funktion i DJI Mini 2 SE's kamera er dens 4x digitale zoom. Zoomfunktionen er særligt nyttig, når du optager videoer, da det giver dig mulighed for at skabe dynamiske og varierede skud uden at skulle ændre dronens position konstant.

Selvom det ikke tilbyder samme foto- og videokvalitet som nogle af DJI's mere avancerede modeller, leverer Mini 2 SE stadig imponerende resultater, der er mere end tilstrækkelige for de fleste hobbyfotografer og videoproducenter.

ANNONCE

Rækkevidde og flyvetid

DJI Mini 2 SE tilbyder en tilfredsstillende rækkevidde og flyvetid. Nok til at gøre det nemt for dronepiloter at udforske og fange scener fra forskellige afstande. Med DJI's O2 Transmissionsteknologi kan Mini 2 SE opnå en maksimal videotransmissionsrækkevidde på op til 10 km i HD-kvalitet. 

Når det kommer til flyvetid, er DJI Mini 2 SE i stand til at flyve i op til 31 minutter under optimale forhold. Vejrforholdene er selvfølgelig en stor faktor i dette - og hvis dronen er hårdt på arbejde med at holde sig stabil i luften med vinden, påvirkes batteritiden mærkbart. Men det er stadig betydelig flyvetid, for så lille en drone, der giver dig rigelig tid til at tage billeder og videoer.

Selve flyvningen er let at komme i gang med: SE-kittet kommer med en transportabel controller, der kan sættes sammen med din smartphone, med indbyggede USB- og Lightning-kabler.

Dronen er virkelig intuitiv i luften, og holder en stabil flyvning ved vindstød op til 10,7 meter i sekundet - og samtidig gør 'vend tilbage til hjem' og automatiserede landingsfunktioner flyvningen super let at håndtere - også for begyndere.

ANNONCE
I samarbejde med din smartphone bliver Mini 2 SE et ret intelligent powerhouse af en mini-drone - Test: DJI Mini 2 SE - kameradronen som alle kan styre I samarbejde med din smartphone bliver Mini 2 SE et ret intelligent powerhouse af en mini-drone

Andre funktioner

DJI Mini 2 SE er udstyret med en række intelligente funktioner, der gør den nem og sjov at bruge, selv for dem, der er nye inden for droner. To af disse funktioner er QuickShots og Panorama, som begge giver brugeren mulighed for at tage kreative og professionelt udseende billeder og videoer med et enkelt tryk på en knap.

QuickShots inkluderer forudindstillede flyvemønstre, som dronen automatisk udfører, mens den optager video. Forudindstillingerne inkluderer Dronie, Helix, Rocket og Circle, som giver dig mulighed for at skabe dynamiske og interessante skud uden at skulle styre dronen manuelt. Panorama-funktionen giver dig mulighed for at tage flere fotos i forskellige vinkler og automatisk "sy" dem sammen for at skabe et enkelt, højopløseligt billede.

Når det kommer til dronens grundlæggende funktioner, er DJI Mini 2 SE også meget brugervenlig. Enkel start og landing kan udføres med et enkelt tryk, og dronen understøtter stabil svævning, der gør det nemt at tage billeder og videoer uden at bekymre sig om uønskede bevægelser. 

ANNONCE
DJI Mini 2 SE - Test: DJI Mini 2 SE - kameradronen som alle kan styre DJI Mini 2 SE

DJI Mini 2 SE har vist sig at være en bemærkelsesværdig drone, der kombinerer bærbarhed, brugervenlighed og kraftfulde funktioner til en overkommelig pris. Med sit letvægtsdesign og foldbarhed er Mini 2 SE ideel for droneentusiaster, der ønsker en kompakt og nem at transportere drone uden at gå på kompromis med ydeevnen.

Kameraets billedkvalitet, med en 1/2,3-tommer CMOS-sensor, 2.7K video og 12MP billeder, sammen med den 3-aksede mekaniske stabiliseringssystem (gimbal) og 4X digital zoom, giver brugerne mulighed for at tage imponerende billeder og videoer under forskellige forhold. Mini 2 SE's intelligente funktioner som QuickShots og Panorama samt en rækkevidde på op til 10 km og en flyvetid på 31 minutter gør den til en alsidig og pålidelig drone.

DJI har med deres seneste Mini-drone begået et produkt, som man som gadgetglad ikke kan andet end at knuselske. Funktionerne er brugbare, og alt fra opsætning til brug og import af optagelser er så let, at brugen af minidronen føles 100% som en leg - uanset om den er anskaffet til netop leg - eller til arbejdsbrug!

ANNONCE
DJI Mini 2 SE Fly More-kmobinationen er solid smæk for skillingen - Test: DJI Mini 2 SE - kameradronen som alle kan styre DJI Mini 2 SE Fly More-kmobinationen er solid smæk for skillingen

Priser og tilgængelighed

DJI Mini 2 SE er tilgængelig hos forskellige forhandlere. Blandt de populære forhandlere, der sælger DJI Mini 2 SE, er Droner.dk, Proshop og Morfars. Disse forhandlere tilbyder ofte forskellige pakker og tilbehør, så du kan vælge den, der passer bedst til dine behov.

Når det kommer til priser, er DJI Mini 2 SE tilgængelig for 2.899 kroner, hvilket er en overkommelig pris for en drone med så mange funktioner og høj ydeevne. DJI Mini 2 SE Fly More Combo-pakken, som indeholder tre batterier og ekstra tilbehør, er tilgængelig for 3.899 kroner.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce