Connery

Test: Denon Home 550 soundbar - kæmpe forskel på begrænset plads

Denons smarte soundbar kan trække det optimale ud af både gaming og film - og har multiroom-funktionalitet som en pæn bonus!

5 ud af 6 stjerner

Den typiske filmelsker sætter pris på lyd, der er bedre end hvad et givent moderne tv kan levere i sig selv - og den typiske soundbar-bruger, vil for det meste mene, at soundbaren skal kombineres med en subwoofer af en art, for at få de gode dybe toner med i lydbilledet. 

Kan det lade sig gøre at få helstøbt lyd i en soundbar alene? Ja, det kan det faktisk - og når det er gjort rigtigt, er det et en rigtig god løsning, til opsætninger hvor plads er en mangelvare. 

Hos Denon lancerede man i foråret en smart lille nyhed, som kunne prale af ikke blot et kompakt format - men også en hel sending af gode features, som på papiret fik Denon Home 550 soundbar til at lyde som den perfekte soundbar for mange. 

Efter at have testet højttaleren gennem en længere periode, er dommen klar: Denon leverer varen.

ANNONCE
Denon Home 500 soundbar - Test: Denon Home 550 soundbar - kæmpe forskel på begrænset plads Denon Home 500 soundbar

Testsetuppet har været som følgende: Denon koblet til et sent 2020-model TV via skærmens HDMI 2.1 eArc port: Et godt udgangspunkt for underholdningsmaskinerne PlayStation 5 og Xbox Series X, som jeg løbende har benyttet til både at anmelde spil og serier på, fra mit lille mediesetup på kontoret. 

Denon leverer et produkt, der kombinerer to ret forskellige features, der tilsammen gør det til en gennemført pakke - de både sørger for brugervenlighed og en levering af nyeste teknologi:

Multiroom-funktionalitet

En af funktionerne der gør Denon Home 550 til et spændende produkt, er selvfølgelig dets multiroom-support. Soundbaren er har indbygget multiroom-funktionalitet med Denons HEOS-system, som er et glimrende alternativ til Sonos - med understøttelse af afspilning af musik i Hi-Res format. 

Du kan læse mere om Denon Home Multiroom i denne artikel fra tidligere

eARC: Hvorfor er det vigtigt?

Den anden parameter, som i virkeligheden er den der gør denne soundbar til et rigtigt spændende produkt, er dets understøttelse af HDMI 2.1 signalet eARC. Og det er vigtigt, hvis du vil have mest muligt ud af de nyeste produkter i hjemmebiografen. 

eARC er en videreudvikling af ARC (Som du formentlig kan finde i parentes under HDMI-indgangene på dit tv - og de to er ikke ens. 

eARC muliggør, at en endnu større mængde data kan sendes som lyd-og videosignaler mellem dine enheder - og det er blandt andet her du skal være opmærksom, hvis du ønsker at få fuld effekt af produkter, som kan afspille film i lydformaterne Dolby ATMOS og DTS:X

En anden ting der gør eARC smart, er at du bypasser nødvendigheden for at have en særstående kabling og styring til lydsystemet - og i stedet kan styre ALT fra dit HDMI 2.1-understøttede nye TV: 

Altså: Mere båndbredde: Bedre lyd. Mere brugervenlighed. 

ANNONCE
Denon Home 500 soundbar - Test: Denon Home 550 soundbar - kæmpe forskel på begrænset plads Denon Home 500 soundbar

Altsammen primært aktuelt, hvis alle dine enheder understøtter standarden: Som eksempelvis kombinationen mellem den nye Xbox Series X, et 4K TV med high framerate (HFR) og HDMI 2.1 eARC: Og altså en soundbar, som kan levere lydsiden til din cutting-edge skærmoplevelse.

Denon er stadig en af de få producenter, som leverer en lydløsning, som understøtter HDMI eARC og Multiroom i et produkt til en relativ (alt er) fornuftig pris. 

Altså: Her har vi Denon Home 550 - en smart soundbar, der i forholdsvis kompakt format, leverer en berigende lydoplevelse, med ikke-outdated teknologi. 

Og hvis ikke du har det nyeste tv eller den nyeste spillekonsol endnu, er det ikke et kæmpe problem - for soundbaren understøtter selvfølgelig også input fra HDMI ARC og optisk kabel - sammen med muligheden for også at afspille lyd fra andre eksterne kilder gennem HEOS Bluetooth, Apple AirPlay 2 - med direkte Google Assistant integration som den ene beklagelige feature (i mine øjne) fraværende. 

ANNONCE
Denon Home 500 soundbar - Test: Denon Home 550 soundbar - kæmpe forskel på begrænset plads Denon Home 500 soundbar

Kompakt soundbar med større lyd

Som jeg indledningsvist nævnte, gør de fleste soundbars sig bedst med understøttelse fra en ekstern subwoofer - og mangler man dette, lyder mange soundbars ofte meget klejne i udtrykket. 

Denon Home 550 overvinder denne opfattelse med god succes - og selvom der ikke er decideret kropsrystende dyb bas at hente fra outputtet i den enkeltstående soundbar, er der en flot dybde - og generelt en rigtig god bredde og adspredning mellem både de dybe og høje dele af lydbilledet. 

Det lydbillede skaber Denon ved brug af to 19mm diskanter og fire 55mm full-range højttalere. 

Dette fungerer fabelagtigt til gaming, streaming og film - og mindre overbevisende ved musik - hvor man er bedre stillet, ved at købe dedikerede musikhøjttalere. Men man kan afspille musik - og soundbaren spiller godt med ind i det samlede orkester, når man kører et multiroom-setup. 

ANNONCE
Soundbarens knapper lyser kun op, når man nærmer sig  - Test: Denon Home 550 soundbar - kæmpe forskel på begrænset plads Soundbarens knapper lyser kun op, når man nærmer sig

Denon er kommet godt i bund med at skabe en brugervenlig soundbar - og designet, der er forholdsvist konservativ med det sorte finish, en tekstil-front og afrundede kanter - er anonymt nok, til at passe ind hos de fleste. 

Soundbarens fysiske kontrol-menu er touch-baseret, og her er det en fin detalje, at knapperne først lyser op, når en lille sensor registrerer at hånden nærmer sig soundbarens menupunkt. 

Jeg er ikke stor fan af den lille fjernbetjening der følger med sættet - men i det mindste er den lille og let at forstå - og langt hen ad vejen mulig at gemme væk på en hylde, takket være de mange måder, som man ellers kan styre soundbaren på, takket være netop eARC-forbindelsen til TV'et. 

ANNONCE
Denon Home 500 soundbar - Test: Denon Home 550 soundbar - kæmpe forskel på begrænset plads Denon Home 500 soundbar

Denon Home 500: En fremtidssikret og kompakt soundbar

Den samlede pakke gør Denon Home 550 til en fremtidssikret, kompakt soundbar, som måske især kunne vinde en særlig plads i hjertet hos konsolgamere - og med dimensionerne lydende på 65 centimeters bredde (7,5cm høj, 12 cm dyb) - er den en perfekt kobling til både mindre og større tv-skærme - hvor bredden holder sig indenfor tv'ets bredde, helt ned til omkring en 32" skærm - hvilket muliggør et virkeligt kompakt "Aldrig gå ned på udstyr"-setup.

Lidt stof til eftertanke: Denon har vist at de gerne vil multiroom og smarte systemer - og med den WiFi-opkoblede soundbar, er der rig mulighed for at lave løbende opdateringer til produktet: Vi ser gerne flere løbende features, højttaleren har hardwaren dertil - så kom frisk, Denon!

Pris og tilgængelighed

Denon Home 550 har en vejledende pris på 4.799 kroner. Den pris er noget højere end mange af tilbud-butikkernes knaldtilbud på 2.1 soundbar-systemer: Men både lyden og funktionerne i denne smart-soundbar overgår let "intro"-produkterne!

ANNONCE
Del

Seneste nyt