Connery

Test: Creative Zen Hybrid - Billige støjreducerende headphones

Mindre støj i dagligdagen for pænt under 1000 kroner

4 ud af 6 stjerner

Mange computer-glade folk med et par år på bagen kan nok nikke genkendende til navnet Creative Labs - virksomheden er nærmest legendarisk for deres lydkort og PC-højttalere, men har i de senere år bredt sig ud over mange flere kategorier, under det forsimplede navn Creative. 

Creative nørkler stadig med god lydkvalitet, men også i prislejer hvor de fleste kan være med, og her kommer deres nye hovedtelefon Creative Zen Hybrid ind i kampen. 

ANNONCE
Creative Zen Hybrid - Test: Creative Zen Hybrid - Billige støjreducerende headphones Creative Zen Hybrid

De nye headphones er både trådløse og lette, og så er de også udstyret med aktiv støjreducering (ANC). Det er der sådan set mange andre mærker der også kan finde ud af, men det der gør Creative Zen Hybrid er, at de ved første øjekast har sat sig for at levere nogle premium features til en lavere pris en mange af konkurrenterne - og faktisk rammer de et prismærke på omrking 800 kroner, hvilket placerer dem i den helt billige ende, når det kommer til trådløse headsets med støjreducering. 

Lækre hovedtelefoner - til prisen

Creative har lavet derese Zen hovedtelefoner i et design, der minder om det man kan finde på nogle af de mere luksuriøse alternativer, og jeg kan faktisk godt lide det. Dog skinner det tydeligt igennem, at der er brugt billigere materialer, men konstruktionen virker stadig forholdsvis solid - også uden en masse flashy metal. 

Det har en anden fordel, for Zen Hybrid er ret letvægtige. De vejer 270 gram og sidder meget behageligt på hovedet. 

Samtidig er det heller ikke det største headset der findes, og hvis du ofte bokser med at headsets virker for store til dit hovede, er Creatives bestemt være at prøve af. 

ANNONCE
Creative Zen Hybrid - Test: Creative Zen Hybrid - Billige støjreducerende headphones Creative Zen Hybrid

Hovedtelefonerne kan i øvrigt foldes pænt meget sammen, og fylder mindre i en taske end mange andre hovedtelefoner har tendens til at gøre. 


Pæn feature-liste - med god batterilevetid

Zen Hybrid er som sagt støjreducerende og også trådløse og batteritiden er vigtig. Her lover Creative op til 27 timers spilletid med ANC aktiveret - og 37 timers spilletid uden. Der er også blevet plads til hurtigopladning, som giver fem timers spilletid på fem minutter. Det er rigeligt til at holde dagen kørende med lyd, hvis man er på farten og i det hele taget ret godt, når man kigger på hvad konkurrerende produkter kan klare. 

En anden, meget vigtig, ting er højtalerenhederne: De er Neodymium og 40 mm store. Men hvordan lyder det? 

De lyder egentligt godt. De er har en jævn og klar lyd gennem hele spektret, og byder ikke på forvrængninger af den salgs, man kunne frygte når man køber et billigere headset. Til gengæld trækker de ikke helt så meget i gennem på bas-frekvenserne, som jeg personligt kunne ønske mig. 

Lyden er fin, men ikke på et niveau, hvor det er noget jeg vil anbefale, til folk der køber hovedtelefoner for at lytte til musik (med bas) dagen lang.

Mellemtonerne er til gengæld helt gode, så måske det giver mere mening som en allround lydkilde, til folk der gerne vil lidt af hvert - og måske især dem der lytter til lydbøger og podcasts - og ønsker at lukke af fra omverdenen

Støjreduceringen fungerer til gengæld. Det er på ingen måde den mest avancerede af slagsen, men den hjælper rigtigt godt med baggrundsstøj , mens flystøj ikke kan druknes på samme overbevisende måde, som hvis man køber et af de 3.000 kroners-dyre headsets fra Bose eller Sony. Men det er nok hvad man kan forvente. 

Foruden støjreduktionen er Creative Zen Hybrid også udstyret med Ambient-mode. Ambient mode er som bekendt en funktion, hvor man benytter støjreduktionsteknologien til at skrue op for vigtige udefrakommende lyde - så man med mere sikkerhed for omgivelserne kan lytte til sit headset mens man er på farten, og den funktion fungerer helt godt. 

ANNONCE
Creative Zen Hybrid - Test: Creative Zen Hybrid - Billige støjreducerende headphones Creative Zen Hybrid

Hovedtelefonerne kan i øvrigt også forbindes med et 3.5 mm jackkabel, så de ikke kun er begrænset til trådløst brug. 

Den samlede pakke fra fremstår ret pæn:

Med Creative Zen Hybrid får man et sæt trådløse, støjreducerende hovedtelefoner der næppe vælter budgettet.

For de cirka 820 kroner de koster, er det et godt produkt, som løser de fleste opgaver det sætter sig ud på - hvis altså du ikke går ekstremt meget op i bas, for så bør du kigge efter andre alternativer. 

Pris og tilgængelighed

Creative Zen Hybrid hovedtelefonerne har en vejledende salgspris på 109,99 euro (818 kroner) og forhandles gennem den nordiske Creative-hjemmeside, hvor de sendes ud fra 1. juli 2022. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce