Connery

Test: Cozze 17" elektrisk pizzaovn

Aldrig har det været nemmere at lave lækker pizza derhjemme!

5 ud af 6 stjerner

Pizzaovne til hjemmet bliver mere og mere populære, og det er ikke svært at se hvorfor. Det muliggør at man kan lave lækre pizza derhjemme, som ikke ligger langt fra hvad man kan få på det fleste restauranter. Det giver altså bare noget med leopardpletter, og den sprødhed det giver at kunne give en pizza høj varme. 

Pizzaovne kommer i mange udformninger, og vi har testet Cozzes elektriske pizzaovn.

- Og selv om gas-eller kul pizzaovne har deres helt egen charme, har elektriske pizzaovne også deres fordele og er ved at vinde indpas på markedet.

Du kan se nærmere på den 17" elektriske grill fra Cozze lige her.

ANNONCE

For eksempel at man kan bruge dem "indenfor".

Og når jeg siger indenfor i citationstegn, er det fordi Cozzes elektriske pizzaovn ikke anbefales at bruges indenfor. Der skal nemlig gerne være godt med lufttræk omkring pizzaovnen, når den bruges.

Men i mit tilfælde har jeg brugt pizzaovnen på min lille altan, hvor pizzaovnen stod der, mens jeg selv stod inde i min stue, og det fungerede sublimt. Da det er en træ-terrasse var jeg lidt betænksom ved at bruge den her, og derfor dækkede jeg underlaget under åbningen på ovnen.

Det viste sig dog, at mine bekymringer blev gjort til skamme. Det eneste der var på underlaget bagefter var lidt pizzakrummer fra når jeg tog pizzaerne ud af ovnen. Selve pizzaovnen blev varm udenpå, men varmestrålerne nåede ikke langt.

Dermed sagt, at underlaget under pizzaovnen ikke blev varmt.  

Hvad koster den at bruge?

El-pizzaovne har også den fordel, at det er en del billigere at bruge. Det hele afhænger selvfølgelig af elprisen i dit område, og hvor meget du bruger ovnen.

Hvis man tager udgangspunkt i at man kører pizzaovnen allerede er opvarmet og kører på sit maksimale output (2200W) over en time, så forbruger ovnen 2,2 KwH.

KwH prisen i mit område er omkring 2,5 kr. 2,2 KwH gange 2,5 kr er 5,5kr. 

Hvis man så laver eksempelvis 10 pizzaer på den time, så bliver prisen i elforbrug pr. pizza omkring 55 øre. Det er noget billigere end man kan gøre det med gas og brændsels-pizzaovne.

ANNONCE
Test: Cozze 17" elektrisk pizzaovn

Hvordan bruger man den?

Med en Cozze elektrisk pizzaovn er det altså legende let at lave lækre pizzaer. 

Med et temperaturområde på op til 450 grader, er det altså muligt at nå de grader, hvor det bliver sjovt.

20 minutter tager det at varme ovnen op, og så 1,5-2 minutter per pizza derefter.

Med temperaturregulatoren på siden af ovnen er det en del nemmere at styre temperaturen, end f.eks. en brænde-pizzaovn. Denne funktion er meget handy, når det gælder at finde den "rette" temperatur til lige netop den form for pizza, man har sat sig for at lave.

Hvis man for eksempel som mig laver flere forskellige typer pizza og med forskellige typer fyld, er det en life-(eller pizza)-saver at kunne justere temperaturen i ovnen, hurtigt og præcist. 

Cozzes elektriske pizzaovn kommer i 2 størrelser; 13 tommer og 17 tommer. Den størrelse, som jeg har testet, er den større af dem.

Som udgangspunkt påvirker størrelsen af ovnen kun størrelsen af pizzaer, man kan lave. Men hvis man ikke nødvendigvis skal lave store pizzaer i den store pizzaovn, giver det en del bevægelsesrum, når man skal vende pizzaerne i den store ovn.

Dette giver lidt mere overbærende for folk, som ikke har brugt en pizzaspade til at vende pizzaer før. Men så fylder pizzaovnen selvfølgelig også lidt mere, samtidigt med at den er tungere.

ANNONCE
Test: Cozze 17" elektrisk pizzaovn

En delvist lukket pizzaovn

En anden væsentlig ting med Cozzes pizzaovn er, at den er delvist lukket. Det vil sige, ovnen er åben, men der medfølger et pizzaspjæld, som man kan sætte for, når pizzaerne laves, eller når pizzaovnen skal varmes op.

Det har både fordele og ulemper.

En ulempe er, at hver gang man vil tjekke til pizzaerne, så lukker man altså noget varme ud. Dette gør det lidt mindre overskueligt at regne ud, hvor god varmefordelingen er. Spjældet er lavet i metal, og det eneste man kan se igennem er C O Z Z E-bogstaverne, hvor der er hul igennem. Dette gør det altså sværere at tjekke til pizzaerne, uden at åbne for ovnen.

Andre pizzaovne findes med glaslåger, og disse er altså noget nemmere at tjekke pizzaerne igennem. Med det sagt, så er det altså heller ikke det største problem i verden.

Så snart man lige har prøvet kræfterne med Cozzes pizzaovn er man hurtigt klar over, hvor meget tid pizzaerne skal have. Derfor kan man nemmere udregne, hvornår det er tid til at tjekke pizzaen, og dermed undgå at åbne for ofte for spjældet, og lukke varmen ud.

En anden ting man skal være opmærksom på, når det kommer til spjældet, er at det er meget varmt. Når man så skal have pizzaen ud er det vigtigt at have et sted hvor man kan lægge pizzaspjældet, uden at det er et problem at det er varmt.

Og ellers skal man være meget sikker på sine omgivelser, hvis man vælger at balancere pizzaspjældet i den ene hånd, og pizzaspaden med en varm pizza i den anden!

ANNONCE
Test: Cozze 17" elektrisk pizzaovn

Hvor gode pizzaer kan man så lave med en Cozze elektrisk pizzaovn?

Først og fremmest handler det selvfølgelig om din pizzadej. Under min test har jeg lavet pizzaer, hvor dejen har hævet hhv. 8 timer, 24 timer og 48 timer. Du kan læse mere om hævetid på pizzadej her.

Alle gange har det været en slags "pizza-party", hvor jeg har haft flere gæster ovre - og alle gangene har feedback på pizzaerne været overvældende god.

Endda så meget at en af gæsterne inviterede sig selv til næste pizzaaften. Og for at være ærlig, har jeg alle gange været enige med gæsterne.

Forskellen på hævetiden er selvfølgelig,  at jo længere den hæver, des mere luftig skorpe får man, men man kan altså nemt lave en forholdsvist spontan pizzaaften, hvis man ikke lige har planlagt den 24 eller 48 timer i forvejen.

Varmefordelingen er god, men som nævnt før så mister man noget varme i fronten af ovnen, når man fjerner spjældet for at putte pizzaerne ind, og tage dem ud. Derfor er det vigtigt at man får vendt pizzaen 1 gang, ellers bliver den overbagt i den ende, som er bagerst i ovnen.

Men heldigvis er det at vende pizzaen en del af oplevelsen og charmen ved det hele, så det gør ikke noget.

Og hvis man føler det går for hurtigt med at pizzaen bliver bagt bagerst i ovnen, så kan man også prøve med en lavere temperatur. Selv om pizzaovnen kan nå 450 grader, behøver man jo ikke at skrue helt op.

Til de "napolitanske" pizzaer jeg lavede, brugte jeg mellem 330-380 grader, da jeg syntes det var nemmere at håndtere. Og selv om bagetiden blev lidt længere, og pizzaerne dermed ikke var 100% "napolitanske", så var resultatet af pizzaen og hyggen stadig i top.

Og i bund og grund er det jo det, det hele handler om, når man har en hjemme-pizzaovn!

ANNONCE
Test: Cozze 17" elektrisk pizzaovn

Min bedømmelse: 

Jeg synes man får meget for pengene, og de ulemper som ovnen kan have (såsom varmetab ved fjernelse af spjældet), kan man kun undgå ved at gå op i et (meget) højere prisleje fra et andet mærke. Varmefordelingen er god, og det taler op at pizzaovnen kan bruges steder, hvor brændselsovne ikke er tilladt eller optimale. Ovnen er nem at bruge, og kan anbefales til især nyere pizza-entusiaster, som måske ikke har modet eller faciliteterne til en mere "traditionel" brændsels-pizzaovn. Og kvaliteten af de pizzaer, som kommer ud af denne ovn er der ikke meget negativt at sige om.

Derfor vælger jeg at give Cozze 17 tommer elektrisk pizzaovn 5/6 stjerner.

ANNONCE

Pris og tilgængelighed: 

Cozze 17" elektrisk pizzaovn har en vejl. pris på 3299kr. 

Den fås hos diverse forhandlere som f.eks. Føtex, Bilka og Coolshop.

Cozze 17 tommer elektrisk pizzaovn - specifikationer
  • Elforbrug: 230/ 2200 Watt
  • Temperaturstyring: Digitalt med temperaturmåler
  • Dimensioner: 60,5 X 60,5 X 30,5 cm
  • Maksimal pizzastørrelse: Ø42,5 cm
  • Tilbehør: Pizzaspjæld(dør), pizzasten.
ANNONCE
Del

Seneste nyt