Connery

Test: Corsair HS60 Haptic - Jeg har opdaget en ekstra dimension

Corsairs haptiske headphones er geniale til shooterspil

6 ud af 6 stjerner

Lyd er en næsten lige så vigtig faktor som billedet, når det kommer til visuel underholdning, og god lyd kan gøre en enorm forskel. Især i gaming er det vigtigt for gameplayet, og i shooters som CS og Call of Duty, er det livsnødvendigt at kunne afstandsbedømme. Derfor er gode gamerheadsets eftertragtede - og ofte dyre.

Corsair kender alt til dette, og deres nye headset HS60 Haptic, skyder en genial genvej, der trækker dette headset frem i flokken, som en helt speciel oplevelse.

Headsettet byder på haptiske funktioner, og oversat fra techsprog, betyder det, at man ud over højttalerne, også har installeret nogle ekstremt præcise vibrationsmotorer, der især fanger de helt lavfrekvente baslyde, og tryller dem om til vibrationer. Dette beriger lydoplevelsen i høj grad, og det er længe siden jeg har haft en så stor wow-oplevelse med et par gaming hovedtelefoner.

ANNONCE
Corsair HS60 Haptic - Test: Corsair HS60 Haptic - Jeg har opdaget en ekstra dimension Corsair HS60 Haptic

Corsair HS60 Haptic vibrerer og nærmest masserer dit hovede, når du har det på. Det er fedt - og jeg har ikke haft så intens en lydoplevelse, siden sidst jeg var i en IMAX biograf, og totalt opslugt af et omkringliggende massivt lydfelt. 

Headsettet, der tilkobles via USB, er først og fremmest et gaming headset, men at sidde og se en fantastisk actionfilm, med headsettet på, er en hel oplevelse i sig selv. 

Den alvorlige øjenåbner kom, da jeg tændte op for Call of Duty Warzone, og fik den bedste indlevelse i spillet, jeg til dato har haft. Når man fyrer skud af fra sin assault rifle, kan man mærke skuddene og rekylet i hovedet. Man kan afstandsbedømme de massive eksplosioner og granater der bliver fyret af i baggrunden - og man føler nærheden, når en lastbil eller kampvogn ruller forbi, i hytten man sidder og camper i. Og når en helikopter flyver tæt på lokationen: F*cking wauw. 

Alt dette lader sig gøre, takket være en et par veloptimerede 50 mm neodynium højttalerenheder, og ikke mindst de præcise haptiske basenheder fra Taction Technology. 

ANNONCE
Corsair HS60 Haptic

Det der gør Corsairs haptiske headset mere interessant, end andre, er lige præcis Tactions enheder, der fanger frekvensraten som en vaskeægte subwoofer - der er med helt nede fra 20 Hz og ganske solid op til 160 Hz. Den fanger simpelthen lyde, som er så dybe, at du normalt kun kan høre dem, ved at mærke lyden fra en tilpas kraftfuld subwoofer - her mærker du dem bare, fra et sæt små rystemotorer i stedet. Det er ret genialt.

Headsettet i sig selv er egentlig et ganske standard stereo-headset, men det er så godt optimeret, at virtual surround virker særdeles godt - og bas er som bekendt en svær lyd at placere. 

At Corsair samtidig har smækket bløde ørepuder, en aftagelig støjreducerende mikrofon, og en lækker kvalitet med i pakken, det gør bare dealen endnu bedre. 

Især fordi disse headphones holder sig til en pris på 999,- kroner.

Anbefales uden at blinke. Corsair HS60 Haptic er en helt fantastisk indgang til gaming audio - især hvis du vil have virkelig stor lyd, uden at betale feinschmecker hi-fi priser for den. 

Corsair HS60 Haptic er tilgængelig nu - og den vejledende salgspris er 999,- kroner

ANNONCE
Del

Seneste nyt