Connery

Test: Bose QuietComfort Earbuds II

Støjreduceringen på Bose earbuds - blandt de bedste i klassen

5 ud af 6 stjerner

Bose har længe været helt i front på hørebøffer, når det kommer til støjreducerende hovedtelefoner, stærkt udfordret af især Sony. Men når det kommer til de mere kompakte earbuds, har det været en smule hit and miss - og særligt Apple Buds Pro og Sonys WF-earbuds har i det store billede løbet med det meste af opmærksomheden.

Det har Bose sat sig for at gøre noget ved, og med QuietComfort Earbuds II, der kom på markedet i efteråret 2022, er indsatsen blevet forbedret en hel del.

ANNONCE
Bose QuietComfort Earbuds II - Test: Bose QuietComfort Earbuds II Bose QuietComfort Earbuds II

Hvis du er bekendt med Boses tidligere QuietComfort-buds, vil du ikke finde meget genkendeligt i designet på de nye EarBuds II. Bose har rystet posen, og kreeret et nyt design, der byder på et væsentligt trimmet design, der fordeler vægten af buds'enes batterier og hardware på en meget mere dynamisk måde. 

Og de ligner ikke meget andet på hylderne.

ANNONCE
Bose QuietComfort Earbuds II - Test: Bose QuietComfort Earbuds II Bose QuietComfort Earbuds II

Det nye design gør brug af to forskellige sæt silikonedupper, for at sikre brugeren det bedst mulige fit - de klassiske øretipper medfølger i flere størrelser - og tilføjelsen er en silikonering, der sikrer bedre støtte i den ydre del af øregangen - noget der selvfølgelig også forbedrer forseglingen af lyden - og hjælper til et bedre lydbilleder og på den anden side - en mere optimeret støjforsegling. 

Den samlede mængde af silikonedupper giver i alt 9 kombinationer og lege med - og tilpasningen guides du igennem fra Boses app, der også bemærker at du muligvis ikke har samme størrelse øregang i hvert øre. 

ANNONCE
Bose QuietComfort Earbuds II - Test: Bose QuietComfort Earbuds II Bose QuietComfort Earbuds II

Bose har, som andre high-end buds, tilføjet en funktion, der lader buds'ene tilpasse sig din specifikke hørelse. I stedet for at have det som en engangsopsætning, bruger Bose deres nye CustomTune-funktion, der udsender en kort lyd, som kastes tilbage mod mikrofonerne, og derfra tilpasser lyden, til den bedst mulige lyd, som algoritmen bestemmer til dit øre. 

ANNONCE
Bose QuietComfort Earbuds II - Test: Bose QuietComfort Earbuds II Bose QuietComfort Earbuds II

Den funktion gentages hver gang du isætter buds'ene, og selvom det kunne lyde som en irriterende proces, er det faktisk lynhurtigt overstået, og ikke meget mere mærkbart end forsinkelsen der opstår mellem signalet der skal forbinde earbuds og smartphone. Og det virker rigtigt godt. 

ANNONCE
Test: Bose QuietComfort Earbuds II

Bose QuietComfort Earbuds II er på lydprofilen relativt genkendelig med sin forgænger. Lyden er velbalanceret, med en smule mere bass-punch og nogle lydprofiler der er tilpasset dem der gerne vil have endnu mere bas, og det tager en smule af blød-hat støvet af produktet. 

Det største claim-to-faim for Boses trådløse høretelefoner er uden tvivl støjreduceringen, og her er QC Earbuds II helt i linje med hvad man kunne forvente - og de leverer en af de bedste støjreduceringer i et sæt earbud, overhovedet. 

Det betyder også, at Boses earbuds, modsat mange af de billigere konkurrenter med Pro-agtige tilnavne, rent faktisk gør et hæderligt job - også når man er ombord på en flyvende maskine, et af de største smertepunkter for mange. 

Når det er sagt, leverer de altså stadig ikke den samme eminente isoleringsevne, som QuietComfort hovedtelefonerne, der har størrelsen mere på sin side, i forhold til både at skabe fysisk lukket rum og udnytte hardwaren mere positionsbestemt og effektivt. 

Bose har oplyst at deres nyeste Buds leverer omkring seks timers strøm med støjreducering aktiveret - og 24 timer med de ekstra ladninger i etuiet. Det er faktisk, og for en enkelt gangs skyld at undersælge, i hvert fald har jeg efter flere genopladninger oplevet at kunne trække i nærheden af syv timers støjreducerende afspilning fra lyddimserne - så det punkt er uden tvivl godkendt. 

ANNONCE
Bose QuietComfort Earbuds II - Test: Bose QuietComfort Earbuds II Bose QuietComfort Earbuds II

Bose QuietComfort Earbuds II er på rigtig mange punkter et sæt lækre high-end earbuds, til dem der virkelig går op i støjreducering. 

Der er dog få ting, du ikke får med i dette flagskibsprodukt. 

For det første er der ikke blevet plads til trådløs opladning af etuiet, og du skal derfor have fat i et USB-C kabel, når der skal mere strøm på, end hvad etuiet kan levere i sig selv. Det er selvfølgelig en vanesag, at tilpasse sig opladningsteknologien.

Den anden lille misser, som andre producenter for alvor er begyndt at jage i denne - og prisklassen under, er multipunkt-bluetooth. Det er funktionen, der tillader dig at koble dine earbuds op til flere enheder på en gang - eksempelvis en laptop og en smartphone, så man undgår at skulle skifte forbindelse mellem dem, hvis man er typen der er glad for at multitaske flere gadgets af gangen. 

Bose QuietComfort Earbuds II er selvfølgelig ikke et produkt for alle - prisen er i den høje ende, og featuresættet leverer rigtigt godt på nogle meget efterspurgte parametre - og overhovedet ikke på andre. Det betyder ikke at buds'ene er uinteressante, for kvaliteten spiller, og måske særligt QuietComfort-entusiaster der har ventet med at springe på earbuds-bølgen e?r i fokus for denne lancering.

Pris og tilgængelighed

Bose QuietComfort Earbuds II har en aktuel salgspris på 2.299 kroner, og fås i sort og hvid. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt