Connery

Test: Beosound Level - smuk, transportabel, wifi-højttaler

Bang & Olufsen leverer kategoriens måske bedste oplevelse, men - der er et men.

4 ud af 6 stjerner

Da Bang & Olufsen annoncerede deres nye træbeklædte Beosound Level højttaler, var jeg ikke helt sikker på, hvad jeg skulle mene om produktet. Højttaleren i sig selv er en fantastisk smuk kreation - der primært fremføres i et design der kombinerer en flot maskinbearbejdet trægrill på en metallisk ramme med et gyldent look: De stringente linjer kombineret med det varme materiale giver en hyggelig fornemmelse af nordisk minimalisme - helt som B&O nok gerne vil fremstå. 

Men den bærbare højttaler har også en ret speciel profil - et bredt overfladeareal på en meget smal højttaler - noget man kunne frygte ville give en lidt tynd lyd. Det er heldigvis ikke tilfældet. 

Beosound Level er et rigtigt godt produkt - for en premium pris.

ANNONCE
Test: Beosound Level - smuk, transportabel, wifi-højttaler

Level har en vejledende pris på 10.900 kroner for den forkælede trævariant - mens en mere anonym højttaler i perleblæst aluminium med mørkegråt højttalerstof (fra Kvadrat, selvfølgelig) står i 9.499 kroner. 

Hvilken liga spiller vi i?

Værende en transportabel WiFi-højttaler med en pæn batteritid og en forholdsvis pæn volumen, er BeoSound Level en højttaler der går op mod eksempelvis Sonos Move eller den mindre udbredte Harman Kardon Citation 200 - begge transportable multiroom-højttalere, der understøtter både WiFi og Bluetooth-afspilning og en række smarte funktioner - begge højttalere der taler ind i en moderne indretning og knapt så meget til det partyhungrende "tag-højttaleren med på stranden"-crowd. Alle tre højttalere kan dog netop gå med på stranden, hvis man har behovet. 

Volumenmæssigt bevæger Beosound Level sig i samme boldgade - og takket være en god konstruktion og potente slimline enheder, formår BeoSound Level at levere en dybde i lyden, der kan spille med i de fleste mindre rum: Aka køkkenhøjttaleren for den musikglade.

ANNONCE
Foto: PR - Test: Beosound Level - smuk, transportabel, wifi-højttaler Foto: PR

Smarte features 

BeoSound Level er på featurefronten et fuldt ud konkurrencedygtigt smart home-produkt. Højttaleren fungerer fortræffeligt med både Spotify Connect, AirPlay 2 og Chromecast - og der er tilmed indbygget Google Assistant. 

Højttaleren leveres med en special-udviklet B&O-oplader der består af et strømadapter med et stofbeklædt kabel i fornuftig længde - som sluttes af oppe ved højttaleren i en let aftageligt magnetisk stik. Konstruktionen over både højttaler og udstyr er i et fabelagtigt finish - og man kan se, at nogen har lagt tanke og sjæl i, at alle detaljer fremstår smukt. 

Højtaleren er som sagt transportabel - det kommer til udtryk i en batteritid på op mod 16 timer - og et flot skjult håndtag, der er gemt væk bag højttalerens rammekonstruktion - men let at benytte. 

Ved første øjekast ligner det ikke en højttaler man har lyst til at udsætte for udendørs forhold - men højttaleren er faktisk ganske velkommen til sommerens hyggeaftener på terrassen og i haven - støv- og vandsprøjt-sikret med en IP54-certificering. 

ANNONCE
Test: Beosound Level - smuk, transportabel, wifi-højttaler

Beosound Level leverer 105 Watt fra fem drivere der udgøres af to 4” basser, en 2” full-range enhed og to 0,8” diskanter. Lydprofilen er langt mere detaljerig og sprød end de nærmeste konkurrenter - hvis man er nogenlunde audiofil er Beosound Level et af de bedste bekendtskaber i den smart-transportable kategori - og alt fra klassisk musik over rock og til velproduceret EDM, får et meget bedre udtryk her, end jeg ellers har hørt i slagsen. 

Det transportable element er godt tænkt igennem i højttaleren, og som eksempelvis Sonos er blevet kendte for i deres nyeste enheder - benytter B&O en vis del af den iboende processorkraft til at finjustere højttalerens lyd hver eneste gang man flytter på den. Mens Level ligner en højttaler der helst skal stå oprejst (hvilket er godt for stereobilledet) ligger det nærmest i navnet, at der er flere muligheder: Placeres Level på “ryggen”, med højttalerenhederne pegende op, skifter lyden helt karakter og leverer en mere fyldig 360-graders lyd - som oplagt hvis man eksempelvis trækker højtaleren med til en lille festivitas. Eneste udfordring her er, at jeg ville være fantastisk nervøs over, om mine gæster kunne finde på at bruge den liggende højttaler som ølbrik eller bordskåner: Bedst at informere både om funktion og finde en sikker placering - og ikke midt på et bord. 

ANNONCE
Test: Beosound Level - smuk, transportabel, wifi-højttaler

Beosound Level er en fantastisk flot bærbar WiFi højttaler, der leverer en uovertruffen detaljerig lyd for klassen. Både designet, lyden og funktionerne taler dette produkt op - men modsat andre produkter af denne type, er designet også så markant, at det ikke er helt let bare at placere højttaleren hvor som helst - den skal gerne indrettes. Prismæssigt befinder vi os også i den høje ende - sådan på den helt klassiske Bang & Olufsen facon. 10.000 kroner er mange penge for én bærbar højttaler - og personligt ville jeg finde det svært at retfærdiggøre købet af én højttaler - for en pris som kunne give mig tre - et helt multiroom system af transportable højttalere som de førnævnte fra Sonos eller Harman Kardon. 

Beosound Level er et gennemtænkt premiumprodukt, der bare kalder på din kærlighed.

Pris og tilgængelighed

BeoSound Level er tilgængelig hos udvalgte forhandlere og på Bang & Olufsens website

Guld og træ: 10.900 kroner

Aluminium og mørkegråt stof: 9.499 kroner

ANNONCE
Del

Seneste nyt