Connery

Test: Apple HomePod 2. Gen

Spatial Audio og forbedrede funktioner baner vejen for HomePod'ens revival

5 ud af 6 stjerner

Apples større hjemmehøjttaler og smarthome-central HomePod er efter flere års fravær tilbage i den officielle 2. generation, og mens første udgave var en spændende lacering, er den nye HomePod på en gang næsten identisk og alligevel helt noget andet.

Den primære og grundlæggende ændring, der gør HomePod ret spændende, er det nye højttaler-setup, der understøtter Apples Spatial Audio (aka rumlig lyd), som tager lydbilledet til et andet niveau når du lytter fra bare en højttaler - and then some.

HomePod 2. Gen er en fantastisk tilføjelse til Apples økosystem - og den eneste knapt så gode ting, er forankret i det samme. Men det vender jeg tilbage til.

Den nye HomePod ligner til forveksling den første generation - en godt 17 centimeter høj cylinder med afrundede kanter, et mesh-vævet højttaler-net i genbrugsplast, der til forveksling minder om det man nogen gange ser frugter pakket i - men ikke på en dårlig måde, med en navigationsplade på overfladen.

Overfladen lyser nu op fra kant til kant, og lyser multifarvet når Siri er aktiv, pulserer hvidt når medier afspilles og lyser grønt når man fortagt et opkald. To-touchknapper styrer aktiitet som play og pause, aktivering af Siri, volumen og spolen frem og tilbage. Det er et fint udvalg af kontrolfunktioner, for en højttaler der i øvrigt primært er tiltænkt stemmestyring.

Når man løfter på HomePod'en, forbavses man let over dens vægt - de godt 2.3 kilo som den lille højttaler vejer, er et udtryk for den heftige indmad, som Apple har pakket i pod'en.

ANNONCE
Apple Homepod 2nd Generation - Test: Apple HomePod 2. Gen Apple Homepod 2nd Generation

Whats in the pod?

Apple har pakket den nye HomePod til kanten med højttalere og anden hardware - for at muliggøre den virtuelle surround-funktion, er det nødvendigt med en hel del hardware.

Det betyder at hver HomePod er udstyret med en 4" basenhed med stor vandring og et 360-graders setup bestående af fem diskanter. Derudover er der blevet plads til en intern lavfrekvent mikrofon til realtidskalibrering af bassen og fire mikrofoner, der sørger for at Siri kan aktiveres selv fra den modsatte ende af rummet.

Desuden er der også blevet plads til et accelerometer, der styrer hvornår en ny lydkalibrering skal igangsættes efter man har flttet rundt på HomePod'en, og så er det også helt nyt, at enheden har fået en idnbygget temperatur og fugtighedssensor, så du også har et faktisk indendørs termometer i dit Apple-system.

Hvis du spørger Apple, har højttaleren ikke én funktion - men fire primære, der arbejder sammen til at skabe helheden.

Først og fremmest er det en vellydende højttaler, der understøtter trådløs afspilning af musik og film på tværs af huset - altså en multiroom-wifi-højttaler.

Men det er også en intelligent assistent, der med indbygget Siri har mulighed for at underhold dig med musik, indstilling af timere, alarmer, kalenderstyring, opkald og vejrudsigten for både udendørs og indendørs.

Det er selvfølgelig også en smarthome-hub, der kan hjælpe dig med at styre alle dine Apple Home-kompatible smarthom-enheder.

Og så er det et underholdningssystem. Den bider vi lige fast i: Den nye HomePod er en faktisk opgradering, der kan sætte gang i din hjemmebiograf.

Fordi HomePod er i stand til at afspille Spatial Audio, og i øvrigt kan kobles til et Apple TV 4K, kan du med to af de nye HomePods skabe et lydbillede, der serverer Dolby Atmos signal til din stue. Det er ikke en selvfølge, men det er vanvittigt fedt - og selvom det ikke spiller op som et surround-system, er det en interessant indgang til det fremtidige hjemmebiograf-system, som alt tyder på at Apple har gang i at sætte i verden - det er en soleklar Apple-ficeret konkurrence til Sonos og andre letbetjente og letopsættelige hjemmebiograf-systemer.

Lydmæssigt er HomePod 2. Gen en sand fornøjelse. Apple har formået at trække stor lyd ud af en realtivt kompakt højttaler, og lyden fra en enkel højttaler er ekstremt overbevisende, når man trækker både ordinære og Spatial Audio-tracks fra Apple Music. HomePod 2. Gen serverer rent faktisk en lyd, der matcher dens pris, når man sammenligner med andre multiroom-højttalere på markedet, og det er bemærkelsesværdigt, at man faktisk ikke tilskrives en højere pris, fordi det er et Apple-produkt.

Spatial Audio-sange er klar det, der gør HomePod til den bedste musik-oplevelse, og det kræver (på nuværende tidspunkt) at du streamer din musik gennem Apple Music.

ANNONCE
Apple Homepod 2nd Generation - Test: Apple HomePod 2. Gen Apple Homepod 2nd Generation

På designfronten har Apple igen demonstreret deres sans for minimalistisk elegance. Den nye HomePod 2. Gen er både diskret og sofistikeret, en kombination der tillader den at blande sig ubesværet i næsten enhver indretning. Selvom det umiddelbart ligner sin forgænger, har den nye version diskrete opdateringer, der bidrager til en forbedret brugeroplevelse.

Den vævede plastnetstruktur, der omgiver hele enheden, er både et fascinerende visuelt element og en praktisk løsning for at levere uforstyrret 360-graders lyd. Materialet er genanvendeligt, hvilket styrker Apples løfte om miljøvenlighed. Overfladen er nu oplyst fra kant til kant, en designforbedring, der forbedrer både dens æstetiske appel og funktionalitet.

Farverne på HomePod'en ændres i takt med aktiviteten, hvilket skaber en interaktiv, responsiv oplevelse. Fra det pulserende hvide lys, når medier afspilles, til den flerfarvede glød, når Siri er aktiv, og den grønne belysning under opkald, er det tydeligt, at designet tjener mere end blot det æstetiske formål. Disse subtile visuelle indikatorer fungerer som et intuitivt brugerinterface, der giver brugeren klar feedback.

Apple har holdt fast ved den cylindriske formfaktor, der karakteriserede den første generation af HomePod, hvilket giver den en tidløs æstetik. Afrundede kanter og en overordnet minimalistisk silhuet gør, at HomePod 2. Gen nemt kan glide ind i enhver indretningsstil, uden at trække unødig opmærksomhed til sig selv.

Den nye HomePod kan stå fremme uden at virke påtrængende, uanset om den er placeret på et sofabord i stuen eller på et natbord i soveværelset. Det er tydeligt, at Apple har designet HomePod 2. Gen med et øje for detaljer, som vi har set med deres andre produkter. Enheden er ikke kun designet til at lyde godt, men også til at se godt ud, uanset hvor den er placeret. Den repræsenterer en perfekt balance mellem form og funktion, hvilket jo egentlig er essensen af Apples designfilosofi...

ANNONCE
Apple Homepod 2nd Generation - Test: Apple HomePod 2. Gen Apple Homepod 2nd Generation

Som nævnt er lyden god i den nye HomePod. Et 360-graders setup bestående af fem diskanter og en 4" basenhed med stor vandring, leverer en velafbalanceret og omfattende lydprofil.

Højttalerens hardware inkluderer også en intern lavfrekvent mikrofon, der muliggør realtidskalibrering af bassen. Resultatet er en ren, dyb bas, der ikke går på kompromis med klarheden af de øvrige lydelementer. Funktionen er særligt imponerende givet højttalerens størrelse, da det er noget, man typisk forventer af større, mere voluminøse højttalere.

ANNONCE
Den nye HomePod gør det glimrende i stereopar i samspil med Apple TV, der leverer Atmos-lyd til din 'hjemmebiograf' - Test: Apple HomePod 2. Gen Den nye HomePod gør det glimrende i stereopar i samspil med Apple TV, der leverer Atmos-lyd til din 'hjemmebiograf'

Hjemmebiograf

Med HomePod 2. Gen tager Apple et stort skridt mod at blive en central del af dit hjemmebiografsystem.

Tilkoblet et Apple TV 4K kan to af de nye HomePods skabe et lydbillede, der serverer Dolby Atmos signal til din stue. Mens det ikke kan konkurrere med et fuldt surround sound-system, repræsenterer det alligevel en betydelig opgradering i forhold til almindelige TV-højttalere og selv mange soundbars.

HomePod 2. Gen's evne til at afspille Spatial Audio understøtter ambitionen ved at tilføje et ekstra lag af realisme til film og tv-shows. Dette, sammen med den højttalers indbyggede teknologi, der tilpasser lydudgangen til rummets akustik, gør at din hjemmebiografoplevelse kan tilpasses til dit specifikke miljø, hvilket sikrer optimal lydkvalitet.

En vigtig pointe at bemærke er dog, at dette system på nuværende tidspunkt kun er fuldt kompatibelt med Apple TV. Mens det er muligt at oprette forbindelse til andre enheder via AirPlay, er nogle funktioner, som f.eks. Spatial Audio, kun tilgængelige, når du bruger et Apple TV. Det kan være en væsentlig begrænsning for nogle brugere (Android-brugere), men for dem, der allerede er dybt integreret i Apples økosystem, er det en logisk og spændende udvidelse af deres hjemmeunderholdningssystem.

I det hele taget er HomePod 2. Gen en lovende skridt i retning af en mere integreret og immersiv hjemmeunderholdningsoplevelse. Fra dens flotte lydkvalitet til dens evne til at skabe en virtuel biografoplevelse, repræsenterer denne opdaterede højttaler et stærkt argument for, at fremtidens hjemmebiograf muligvis er her nu - i ægte Apple-stil.

ANNONCE
Touchfladen går nu helt ud til kanterne, på den nye homepod - Test: Apple HomePod 2. Gen Touchfladen går nu helt ud til kanterne, på den nye homepod

Nye Funktioner

Udover de æstetiske og lydmæssige forbedringer, har HomePod 2. Gen også nogle betydelige teknologiske opgraderinger, der gør den endnu mere nyttig som en smart home-central.

Det indbyggede accelerometer er selvfølgelig en markant sensor i setuppet, men det er også værd at nævne tilføjelsen af en indbygget temperatur- og fugtighedssensor.

Denne tilføjelse kan virke mindre vigtig i forhold til højttalerens primære funktioner, men det er en del af Apples forsøg på at gøre HomePod til en ægte smarthome-hub. Temperatur-sensoren giver mulighed for at overvåge og kontrollere deres indendørs klima direkte fra Apple-enheder.

ANNONCE
Strømstikket er et flot afsluttet 8-tals stik, der let kan skiftes ud til et længere eller kortere, hvis behovet skulle melde sig.  - Test: Apple HomePod 2. Gen Strømstikket er et flot afsluttet 8-tals stik, der let kan skiftes ud til et længere eller kortere, hvis behovet skulle melde sig.

Der er også blevet tilføjet flere mikrofoner, hvilket gør det lettere for Siri at høre dine kommandoer, selv fra den modsatte ende af rummet. Det gør stemmestyringen langt mere bekvemt, da du ikke længere behøver at være tæt på HomePod for at interagere med den.

Styringen på selve enheden er også blevet opdateret. De to-touch knapper giver brugerne mere direkte kontrol over HomePods funktioner, herunder afspilning af medier, aktivering af Siri, justering af lydstyrken og spolen frem og tilbage.

Selvfølgelig understøtter HomePod 2. Gen stadig multiroom-afspilning, hvilket betyder, at du kan streame musik eller andet lydindhold til flere HomePods i forskellige rum i dit hjem. 

Apple gjort en imponerende indsats med at forbedre HomePod i sin anden generation, ikke kun i forhold til lyd og design, men også i forhold til dens intelligente funktioner. Opdateringerne gør den til en endnu mere integreret del af Apples økosystem og til en central del af dit smarte (Apple)-hjem.

ANNONCE
Apple Homepod 2nd Generation - Test: Apple HomePod 2. Gen Apple Homepod 2nd Generation

Med HomePod 2. Gen viser Apple endnu engang, hvorfor de er en af de førende spillere på markedet for smart home-teknologi.

Enheden demonstrerer en imponerende blanding af elegant design, overlegen lydkvalitet og avancerede teknologiske funktioner, der alle sammen bidrager til en forbedret brugeroplevelse. Om du er en dedikeret Apple-bruger, eller bare en teknologi-entusiast, er HomePod 2. Gen klart en overvejelse værd, hvis du er på udkig efter en ny smart-home højttaler.

Lydoplevelsen fra HomePod 2. Gen er imponerende. Den høje lydkvalitet, kombineret med implementeringen af Spatial Audio, gør den til en af de bedste højttalere i sin størrelse og prisklasse. Tilføjelsen af en integreret hjemmebiografoplevelse er en anden stærk funktion, der giver HomePod 2. Gen et unikt salgspunkt - selvom prisen for to HomePod Gen 2. gør det til en lidt hårdere sælger, i stedet for et dedikeret surroundsetup, med tilhørende subwoofer.

Der er dog en betydelig begrænsning: HomePod 2. Gen er mest effektiv, når den er fuldt integreret i Apples økosystem. Mens det kan virke begrænsende for nogle, bør det ikke være en overraskelse. Apples enheder er kendt for at arbejde bedst sammen, og for dem, der allerede er investeret i Apples økosystem, vil det kun forbedre deres overordnede oplevelse.

Pris og Tilgængelighed

Prisen på HomePod 2. Gen lyder på 2.599 kroner.

På nuværende tidspunkt er HomePod 2. Gen tilgængelig direkte fra Apple samt gennem forskellige detailhandlere. Prisen kan variere afhængigt af forhandleren, så det kan være en god idé at shoppe rundt for at få det bedste tilbud.

ANNONCE
Del

Seneste nyt