Connery

Terry Gilliam

Amerikanske Terry Gilliam er en af de gamle Monty Python-drenge og er mesteren bag fede film som Brazil, 12 Monkeys og Fear and Loathing in Las Vegas. Første juledag er der premiere på The Imaginarium of Doctor Parnassus.

Terry Gilliam - Terry Gilliam Terry Gilliam
Terry Gilliam blev født den 22. november 1940 i Medicine Lake i Minnesota og var det andet barn i en søskendefolk på tre. Som barn udviklede han sin fantasi ved at tegne og blev rigtig skrap til det.

Senere gik han på Birmingham High Scool, hvor han fik gode karakterer. Der opdagende Gilliam også det morsomme magasin MAD, som på det tidspunkt havde Harvey Kurtzman, som redaktør og han fik senere  stor indflydelse på Gilliams liv.

Efter Birmingham High School, gik Gilliam på Occidental College, hvor han først studerende fysik, for så senere at skifte til kunst og bestod i statskundskab. Gilliam lavede indslag til skolens magasin Fang og endte med at blive magasinets redaktør. Han sendte kopier af magasinet til Kurtzman i håb om at komme til at arbejde for ham.

I kort tid arbejdede Gilliam for et reklamebureau, før han blev tilbudt et job som skribent/illustrator af Kurtzman på magasinet Help!

På en af de mange opgaver, der involverede foto-tegneseriestriber, mødte Gilliam skuespilleren John Cleese og fik via ham mulighed for at arbejde med tv. Han lavede animationer til sketchshowet Do Not Adjust Your Set og mødte andre skuespillere som Eric Idle, Terry Jones og Michael Palin.
ANNONCE
BCC Records - Terry Gilliam BCC Records
Den engelske tv-producent Barry Took var på jagt efter komikere til et nyt sketchshow for BBC. Han fandt John Cleese, Graham Chapman, Eric Idle, Michael Palin, Terry Jones og Gilliam og sammen skabte de det legendariske tv-show Monty Pythons Flying Circus. Fra 1969 til 1974 leverede de skøre herrer den ene rablede sketch efter den anden. Blandt andet den om den døde papegøje og skovhuggeren, der synger om sin fetich for dametøj!

I mellem live action-indslagene, kom Gilliams meget bizarre animationer, der var produceret med cut out – teknik. Den samme teknik, man ser i Cirkeline og South Park.

Før og efter Python-perioden lavede Gilliam de skøre kortfilm Storytime (1968) og The Miracle Of Flight (1974) – også i cut out.  

Monty Pythons Flying Circus fejer desuden 40 års jubilæum i år og kan ses på TV2 Zulu hver lørdag aften.
ANNONCE
Storytime (Gilliam, 1968)
Terry Gilliam - the Miracle of Flight
Python (Monty) Pictures - Terry Gilliam Python (Monty) Pictures
Sammen med Terry Jones, instruerede Gilliam den første Python-film, Monty Python og de skøre riddere (1975). En herlig bizar parodi på alt hvad der havde med middelalderen at gøre.

Gilliam lod Jones stå for instruktionen på de senere Python-film den religiøse farce Life of Brian (1979) og den meget surrealistiske The meaning of life (1983).

Som en prolog til den sidstnævnte film kom Gilliams sjove kortfilm The Crimson Permanent Assurance (1983) om en flok gamle bogholdere, som slår sig løs som pirater!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce