Connery

Tenderness - Ude nu på dvd

Lavmælt og atmosfærisk thriller med Russell Crowe i hovedrollen som en politimand i hælene på en morder.

3 ud af 6 stjerner
Drengerøvs factor: 50 %.
Nordisk Film - Tenderness - Ude nu på dvd Nordisk Film
Som blot 15 årig myrede Eric Komenko (Jon Foster) sine forældre i en narkorus. Nu er han blevet 18 år og har fået lov til at komme ud på prøveløsladelse. Eric mener selv, at han er kommet videre i sit liv og har indset, at hvad han gjorde dengang var forkert.

Men ex-politimanden Cristofuoro (Russell Crowe), der ledede efterforskningen dengang, mener, at Eric er psykopat, og at han vil myrde igen, hvis han får chancen. Dengang blev der også fundet en ung død pige, som Eric havde et forhold til, men hendes sag forblev uopklaret. Cristofuoro er dog ikke i tvivl om, at Eric også er indblandet i hendes mord.

Eric fortæller sin tante Teresa (Laura Dern), som nu er hans værge, at han vil køre en tur og se på nogle uddannelsesmuligheder. Men Teresa har på fornemmelsen, at han lyver, og derfor kontakter hun Cristofuoro.
ANNONCE
Nordisk Film - Tenderness - Ude nu på dvd Nordisk Film
Selvom Cristofuoro er mere eller mindre pensioneret, er han meget opmærksom på, hvordan Eric håndtere sin genvundende frihed. Da han får nys om Erics roadtrip, beslutter han sig for at følge efter ham for at sikre sig, at Eric ikke får et tilbagefald.

Eric er efter sin løsladelse også selv begyndt at tvivle på sin mentale tilstand. Han har flashbacks til mordene og oplever endda morderiske abstinenser.
ANNONCE
Nordisk Film - Tenderness - Ude nu på dvd Nordisk Film
Samtidig er den 16 årige teenager Lori (Sophie Traub) stukket af fra sit hjem.

Ved et tilfælde søger hun ly for regnen bag i Erics bil. Det viser sig dog hurtigt, at det måske slet ikke er noget tilfælde, men at Lori i virkeligheden har været hemmeligt forelsket i Eric i 3 år, og at hun tilmed muligvis gemmer på nøglen til gåden om hvem, der har myrdet den unge pige.
ANNONCE
Nordisk Film - Tenderness - Ude nu på dvd Nordisk Film
Tenderness er en meget lavmælt thriller og fungerer nogle gange mere som et intenst drama end en regulær thriller. Hele spændingsmomentet ligger i, om Eric virkelig stadig er psykopatisk, eller om fængselstiden har gjort ham til et bedre menneske.

Russell Crowe spiller som sædvanligt fremragende og i det hele taget er filmen drevet af interessante karakterer og en nervepirrende og uforudsigelig historie.
ANNONCE
Nordisk Film - Tenderness - Ude nu på dvd Nordisk Film
Filmen er baseret på en roman af Robert Cormier og er stilsikkert instrueret af den australske instruktør John Polson, der også har stået bag den effektive gyser Hide and Seek med Robert De Niro og Dakota Fanning i hovedrollerne, samt tv-serier som blandt andet The Mentalist og FlashForward. Tenderness får dig næppe til at ligge søvnløs af skræk, men filmen er alligevel værd at se, hvis man godt kan lige en god thriller med en velfortalt historie.

Tenderness er netop udkommet på dvd.
ANNONCE

Ekstra materialet består af:

-Trailers

Tenderness - Trailer
Teknisk information:
Original titel: Tenderness

Produktions land og år: USA, 2008

Instruktør: John Polson

Medv: Russell Crowe, Jon Foster, Sophie Traub, Laura Dern, Arija Bareikis og Alexis Dziena

Genre: Thriller/Drama

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital

Længde:101 min.

Distributør: Nordisk Film
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce