Connery

Telia tilbyder EDGE

Som det første firma i Danmark, kan Telia nu tilbyde understøttelse af netværkstypen EDGE som betyder meget hurtigere hastigheder end via GSM.

Telia tilbyder EDGE
Igennem de sidste 2 år, har Telia arbejdet med at sætte nye sendere op i hele Danmark således at de kan levere EDGE-netværk til deres brugere.

Telia er de eneste udbydere i Danmark der har besluttet sig for at tilbyde denne nye teknologi, således at man kan hente e-mails og surfe på nettet langt hurtigere end via. GSM. I teorien kan kunderne modtage med op til 384 kbit/s, forudsat at de er de eneste på masten. Telia regner med at kunne levere 120 kbit/s i gennemsnit pr. person.

»Efter at vi har overtaget Orange, er vi i gang med at opdatere netværket, og vi dækker 90 procent af befolkningen med EDGE ved udgangen af dette halvår,« forklarer Telias direktør, Jesper Brøckner.

Storudbyderne Sonofon og TDC har EDGE-sendere sat op rundt omkring i landet, men de har ingen planer om at tage dem i brug.

- Der var måske ikke noget, der hindrede, at man åbnede for EDGE-senderne i «øer», altså i de områder, hvor de allerede er monteret. Men det er der ingen beslutning om. Vi kunne, hvis vi ville, være landsdækkende med EDGE på mindre end et halvt år, siger TDC Mobils tekniske direktør, Henning Dickow.

Selvom der ville være en del af deres kunder der ville benytte EDGE, satser begge producenter i stedet på 3G-telefoni - som de begge har stor tiltro til.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce