Connery

Teleselskab: Hver anden dansker forstår ikke 5G

I en pressemeddelelse afslører teleselskabet 3, at der er en del danskere, der ikke forstår hvad 5G er. 

Man har fået foretaget en undersøgelse af YouGov omkring den nye teknologi, og resultatet taler for sig selv. 
42% af danskerne siger, at de ikke ved hvad 5G står for - mens kun 17% føler sig godt overbevist om, hvad det er.

G’et i 5G står for ’generation’, og 5G er altså den femte generation af den mobile netværksteknologi.

Men der er selvfølgelig mere til, at forstå hvad 5G egentlig er.

Den trådløse mobilteknologi for den nye generation, kommer til at betyde en betydelig hastighedsopgradering, men det bliver primært i tætbefolkede områder i første omgang, da 5G signalet kører på en højere frekvens, der ikke byder på samme rækkevidde som langsommere teknologier. 

Nogle har døbt 5G som "Trådløst fibernet", for at hjælpe på forståelsen - at 5G altså er et hurtigere trådløst netværk.

"Lige nu kan man primært bruge 5G til at downloade film i HD og dele tunge filer på få sekunder. Og det er endda kun, hvis man er en af de få, som har en 5G-klar smartphone. Det er jo ikke noget, der gør den store forskel i ret mange danskeres hverdag," siger Frederik Grønlund Scholten, der er Head of Marketing & Proposition hos 3. 

Han fremhæver i stedet, at 5G for alvor vil give mening for den brede befolkning, når teknologiens lynhurtige hastigheder og lavere responstid kan give et boost til mobilt bredbånd. Den udmelding understøttes af en større rapport, "5G Consumer Potential" fra televirksomheden og netværksleverandøren Ericsson, som spår trådløs fiber til at blive en af de første og mest indlysende brugsscenarier for 5G.

"Rigtig mange danskere lever med en slatten bredbåndsforbindelse i dag, hvor højhastighedsinternet langt fra er tilgængeligt på alle adresser. Og der, hvor det kan fås, kan det koste store beløb at få gravet de nødvendige kabler ned til i vej og indkørsel. Men det laver vi om på til sommer, når vi lancerer den næste generation af mobilt bredbånd via 5G - det bliver som at få trådløs fiber lige ind i stuen. Til den tid kan en stor del af danskerne se frem til en helt anden hverdag."

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce