Connery

Teenage-hacker bag GTA VI-lækket er idømt en behandlingsdom på ubestemt tid

Historien er som hentet fra en GTA-mission!

I 2022 dukkede der et stort online-læk op fra det kommende Rockstar Games spil GTA VI

Bag dette stunt stod hacker-gruppen Lapsus$, der også havde hacket sig ind i andre virksomheder, i et forsøg på at kræve løsepenge for vigtig og hemmelig forretningsdata. 

Nu er der fældet dom over den 18-årige Arion Kurtaj fra England, der var et af hovedmedlemmerne i hackergruppen. 

Torsdag den 22. afsagde en engelsk dommer sit ord i sagen, og idømte Kurtaj til en behandlingsdom i et fængselshospital på ubestemt tid, det skriver BBC

Den 18-årige er diagnosticeret med autisme, og har igennem sagens forløb givet udtryk for, at han vil genoptage sine cyberangreb igen, så snart han får muligheden. Derfor placeringen på ubestemt tid, da det engelske retssystem vurderer, at han fortsat er til skade for offentligheden.

Kurtaj og resten af gruppen har stået bag omfattende cyberangreb mod ikke bare Rockstar Games, men også virksomheder som Uber, Nvidia og britiske teleoperatører. 

Under høringen blev det afsløret, at Kurtaj udførte sit GTA-hack, da han var løsladt mod kaution efter at have hacket Nvidia. Her lykkedes det ham, uden sin konfiskerede laptop, at stjæle data fra Rockstar Games med en Amazon Firestick, et hotel-tv og sin smartphone. 

Under retssagen har Rockstar Games fortalt, at hacket har kostet virksomheden godt 5 millioner dollars og tusindevis af mandetimer, at rette op på. 

Mon Kurtaj får en "æresmission" i GTA VI? Det ville passe til spiluniverset!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce