Connery

Taron Egerton: Vi lavede et mellemrum mellem mine tænder for at ligne Elton John

En snak med den unge Kingsman-stjerne.

Taron Egerton har på ingen tid sneget sig ind i Hollywood og blev en af de mere prominente up-and-coming-skuespillere de seneste år. Hans første film var The Last of the Hausmanns tilbage i 2012, men det store gennembrud kom i 2014 i forbindelse med hans rolle som ‘Eggsy’ i Matthew Vaughns famøse Kingsman: Secret Service.

Siden da har han været Robin Hood, en syngende animeret gorilla og sidst men ikke mindst - Elton John.

Vi har taget en snak med den 29-årige walisiske skuespiller i forbindelse med hans portræt af Elton John i Rocketman - og som så mange andre af hans generation, så startede det med Løvernes Konge

. “Jeg har som mange andre mennesker præcise tidspunkter, hvor jeg mødte Elton Johns musik for første gang. Jeg husker stadigvæk, da jeg blev forelsket i Løvernes Konge i en alder af 5-6 år, hvor Elton Johns ‘Circle of Life’ tog mig med storm.”

ANNONCE
Taron Egerton: Vi lavede et mellemrum mellem mine tænder for at ligne Elton John

Men hvordan kommer man lige med i overvejelserne, når så stort et musikikon skal have sin egen film?

Det hele startede, da Egerton og Elton mødtes over en karryret, som resulterede i, at de snakkede 2 ½ timer.

"Det var skræmmende at skulle portrættere én som Elton John. På den ene side, er det en musical og en fantasi, men man skulle alligevel under huden på ham - og heldigvis har Elton været fantastisk og ladet mig være en del af hans liv i et par år. Det har gjort, at jeg føler hele filmen mere personligt og mere ægte."

De connectede med det samme.

“Det er en svær ting at beskrive. Når du får æren af at spille en så berømt person, er der et enormt pres på dine skuldre. Heldigvis fik vi en ægte connection, og det føles bare som noget af det vigtigste, jeg har opnået i min karriere.“

Taron Egerton har med sin barnlige charme og udseende haft problemer med at komme ind på natklubber selv i en alder af 29 år, men fandt alligevel øjeblikkene i filmen som ‘gammel Elton’ som de mest overskuelige:

“Jeg har tilbragt meget tid med den Elton, som vi kender lige nu - ikke den 21-årige udgave. Der er mange optagelser, men det er noget helt andet, når man møder personen i virkeligheden og kommer helt tæt på dem og deres virkelighed. Vi gjorde ham sårbar. Du kender ham som et universelt kendt navn i musikbranchen og nu går vi helt tæt på livet af ham.”

ANNONCE
Taron Egerton: Vi lavede et mellemrum mellem mine tænder for at ligne Elton John

Egerton skulle indspille sin karrieres første reelle kærlighedsscene nogensinde i Rocketman, som bestod af kærlighedsaffæren mellem hans karakter og John Reid spillet af Game of Thrones’ Richard Madden.

For ham er det stadigvæk noget af det, som han er allermest stolt af i filmen:

“Jeg er en heteroseksuel skuespiller, der spiller et homoseksuelt ikon - så jeg vidste, at hvis jeg gik ind i det her projekt, så skulle jeg gøre det ordentligt. Og min første kærlighedsscene fortæller om to unge fyre, der forelskes i en tid, hvor det ikke er socialt acceptabelt. Det er en scene, jeg er utrolig, utrolig stolt af.”

I forhold til at få Egerton til at ligne Elton John, blev man nødt til at gå all-in på hårstilen og det famøse mellemrum mellem tænderne. De overvejede at give ham falske tandproteser, men instruktør Dexter Fletcher insisterede på, at det var no-go - Egerton synger nemlig sine egne sange og han var bange for, at tænderne ville sabotere hans evne til synge.

“Der er fire stadier i Eltons liv - de unge teenageår, langt hår i 20’erne og hårtab op i 30’erne. Til det fjerde look skulle jeg have en skaldet ‘cap’ på. Vi var nødt til at lave et lille mellemrum i mellem mine tænder med bl.a. special-makeup og ændre mit hår løbende. På den måde fik vi en form for hybrid mellem mig og Elton.”

ANNONCE
Taron Egerton: Vi lavede et mellemrum mellem mine tænder for at ligne Elton John

Elton John har altid været en flamboyant karakter i musikbranchen med en herlig attitude og farverige dragter - og Egerton slutter interviewet med at fortælle, hvor befriende det var bare at gå all-in og sige ‘Fuck it’.

“De sjoveste øjeblikke var faktisk de scener, hvor jeg ikke har særlig meget tøj på - eksempelvis bare hotpants. Det var utroligt befriende. Der er noget befriende over bare at sige: ‘fuck nu det, jeg skal bare have det sjovt og omfavne det’."

Hvis du ikke har fanget den nye musical-fortælling om Elton John, så kan den varmt anbefales!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce