Connery

Tab dig med dit åndedræt! - Ny gadget gør det muligt.

Den er lidt clickbait-y, men det er et spændende koncept!

Lige nu kan man på crowdsourcing-platformen Indiegogo finde en spøjs gadget under det pudsige navn Lumen.
Og hvad firmaet bag gadgeten lover er endnu mere pudsigt. De lover at du, ved at tracke din åndedræt kan få bedre indblik i dit stofskifte og derigennem tabe dig. 

Men der er mere til historien.
Ikke nok med at du kan tabe dig, du vil også performe bedre derhjemme, på arbejde og i træningscentret, da du - ved hjælp af dit åndedræt -  kan se om det er på tide en med et skud energi i form af en mundsavlende portion kulhydrater.

Hvis det lyder forvirrende, kan jeg ikke bebrejde dig. Det er firmaet nemlig klar over, så derfor har de også udarbejdet en campy video, der guider dig igennem teknologien bag.

ANNONCE

Til de nørdede og de nysgerrige

Lumen virker ved at analysere hvor meget CO2 du udånder ved at tage udgangspunkt i din RQ - et udtryk for mængden af kuldioxid produceret af kroppen sat overfor mængden af ilt indtaget.

Hvis mængden af din udåndingsluft er over 1,0 RQ får din krop primært energi fra kulhydratterne i din krop.
Derimod, hvis mængden er 0,7 (eller under) RQ, får kroppen primært energi ved at forbrænde fedtdepoterne.

Ved at analysere din udåndingsluft, vil Lumens companion app anbefale hvilke fødevare du bør spise i løbet af dagen.
 

Har vi ikke set det før?

I 2016 forsøgte et firma sig på Kickstarter med en lignende teknologi og samlede endda nok penge, men deres hjemmeside er nu død og produkterne bliver ikke solgt nogle steder.

Det er ikke nødvendigvis en dødsdom over Lumen, men det er grund til at være årvågen omkring virksomheder, der laver den slags løfter.
På trods af min skepsis, så kan jeg se at firmaet er nået langt over deres funding-mål på $50.000 med et svimlende $774.846. Og der er en måned tilbage af kampagnen.

Jeg er ikke alene i min skepsis, da det tyder på, at det ikke er ligetil at overføre måling af stofskifte til reelt vægttab.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce