Connery

Svensk kvinde krydser Afrika på elektrisk motorcykel

13.000 kilometer!

En svensk kvinde har netop fuldført en imponerende bedrift ved at krydse hele Afrika på en elektrisk motorcykel, uden teknisk eller medicinsk hjælp.

Sinje Gottwald, der arbejder som B2B Account Manager hos det svenske firma CAKE, har tilbagelagt hele 13.000 km på sin CAKE Kalk AP på blot 124 dage, fra Spanien til Sydafrika.

Det hele startede med at Sinje var til firmafrokost, og hendes chef, Stefan Ytterborn udtaler:

"Til vores firmafrokost i efteråret 2021 sad jeg ved siden af Sinje, og hun fortalte at hun havde en drøm om at køre elektrisk motorcykel fra Spanien til Sydafrika. Udover at være betaget af hendes mod, var jeg glad for at vi havde mulighed for at hjælpe hende med det, og samtidigt få en chance for ekstrem field testing."

Turen skulle gennemføres på Cake's elektriske motorcykelmodel "Cake Kalk AP".

Med sig på rejsen havde Sinje to batterier, to opladere, reservedele, værktøj, en bærbar computer og personlige ejendele.

Sinje er en erfaren motorcykel-ekspeditionsrejsende og har tidligere gennemført en solo-jordomrejse på motorcykel. Hendes nye bedrift på tværs af Afrika er også bemærkelsesværdig, da hun gennemførte turen uden teknisk eller medicinsk hjælp og dermed brød med stereotyperne om, at kun mænd kan gennemføre sådanne ekspeditioner.

Hendes rejse begyndte den 14. oktober 2022 i Spanien, hvorefter hun sejlede over til Marokko. Rejsen førte hende gennem Mauritania, Senegal, Guinea Bissau, Elfenbenskysten, Ghana, Cameroon og Angola, før hun endelig nåede Sydafrika.

Gennem turen har Sinje stået over for en lang række udfordringer, herunder det ustadige vejr og terræn, de begrænsede muligheder for at oplade sin motorcykel og risikoen for dehydrering. Men hun har formået at overvinde alle udfordringerne og vist, hvor effektiv, holdbar og alsidig en elektrisk motorcykel kan være.

-Men Sinje havde ikke kun et teknisk mål med sin rejse. Hun ønskede også at vise Afrika frem og fremhæve mangfoldigheden i kontinentets mange sprog og kulturer. Hun har mødt utallige mennesker på sin rejse og oplevet naturen på en helt særlig måde, som ifølge hende kun er muligt på to hjul.

Var der noget der gik galt under rejsen? Ja, men overraskende lidt, når man tænker på at det var en tur på 13.000 kilometer:

-Sprang en sikring, da hun kørte i noget dybt sand i Marocco - hun havde dog en ekstra, så det var hurtigt fikset.

-Løs kabelforbindelse til opladeren - hvilket hun selv kunne fikse.

-Mistede en skrue i Guinea, men fandt den igen.

-En overspændt skrue forårsagede skade - hendes egen skyld, og det blev fikset i Guinea.

-Sprang en sikring på batteriet - dog fandt hun en anden måde at lade batteriet.

CAKE's grundlægger og CEO, Stefan Ytterborn, har støttet Sinje gennem hele hendes rejse og har udtrykt sin glæde over hendes bedrift og samtidig påpeget, at turen har været en ekstremt effektiv test af deres motorcyklers holdbarhed og alsidighed.

Sinjes bedrift har vakt stor beundring i motorcykel- og teknologiverdenen og vil forhåbentlig bidrage til at bryde nogle af de stereotyper, der stadig eksisterer i samfundet. Way to go, Sinje!

ANNONCE
Del

Seneste nyt